Kdy jít k Dr?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
25.5.21 15:07
@Esmeralda1998 píše:
@stinga to bychom měli už i já a přítel, ne? Oba jsme negativní (testy proběhly včera).. :nevim:
Všem ostatním moc děkuju za rady :srdce: počkám do zítřejšího rána a vezmu ji pro jistotu k Dr.
Přes den hravá a veselá je, jen ráno a večer je mrzutá a doléhá to na ni :think: tak snad to nebude nic vážného. Chuť k jídlu moc nemá, ale vývar a pečené kuře neodmítla, na večeři měla jahlovou kaši a taky si malinko dala. Dnes ještě tedy nejedla, ale snad aspoň trošku oběda sní.. s pitím trošku bojujeme, ale snaží se, co to jde.
Jinak, nemá někdo prosím nějakou radu, jak do dítěte dostat kapky do nosu a sirup na kašel? Kapky dávám bohužel za doprovodu pláče, ale bohužel musím, jinak by nemohla dýchat vůbec a pusou to pořádně neumí, nebo nechce. A sirup na kašel do ní nedostanu vůbec. Vycítí ho v mléku, v jídle, všude.. samotný ho taky nesní.. díky :kytka:

Dítě musí vědět, že když se děje cokoliv nepříjemného, může to kdykoliv stopnout.
Takže kapu tak, že to rozfázuju. Ukážu kapky, schovám. Ukážu, schovám. Když to snese, dám kapátko k obličeji a dám pryč. K obličeji a pryč. A říkám to takto nahlas. A říkám - když ti to bude vadit, řekneš a já přestanu. A dodržím to. Pak se kapátkem dotknu nosu a pryč. Dotknu a pryč. Když jí to vadí, vrátím se o krok zpátky.
Jakmile zvládne dotknutí kapátkem, dotknu se nosu kousek vevnitř. Dotknu a pryč, dotknu a pryč. Jakmile to dítě klidně snáší, řeknu že kápnu. Většinou to takto postupně funguje. Ale je zásadní to opravdu dodržet a zastavit, když jí to vadí a řekne si o to.

Sirup na kašel bych nedávala, pokud se vyloženě nedusí, stejně to moc nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.5.21 15:42

Na snížení teploty doporučuju tvaroh do ponožek, nasadit na nožky a nechat na nohách. Když ponožky sundávám, tak je tvaroh vyschlý a drobivý. Samozřejmě i tady platí, že se může dávat jen když dítě nemá studené končetiny. U nás to zabírá naprosto perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
25.5.21 15:53
@stinga píše:
@Esmeralda1998 i když mně neděkuješ, rady zde - kapky do nosu - jedině dítě zalehnout, držet ruce a násilím nebo ve spánku,
sirup proti kašli - do plastové injekční stříkačky natáhnout a dítěti dát do pusy koutkem úst, držet pusinku zavřenou a vtlačit obsah do pusy, pak pusinku ještě chvíli držet, aby to nevyplivla :mavam:

Ja taky tak. Ne vzdy se mi podari ho presvecit bez boje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
25.5.21 17:43

Díky všem za rady, nakonec jsem vyrazila ještě dnes a malá má šíleně rozjetou angínu. Do pusy mě nenapadlo se podívat, jsem blbec :zed:. Takže máme ATB a snad bude brzy lépe. Všem moc děkuji za rady a tipy! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76069
25.5.21 21:11

@Esmeralda1998 tak to je fajn že jste jeli, asi zafungovala tvá intuice, zbytečně by se holčička trápila bez ATB - ono v době covidu člověk už i zapomíná, že existují i staré známé nemoci - teď už se jí uleví :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
27.5.21 00:04

@Esmeralda1998 jeje, snad je ji dnes uz trochu lip. Hele, to jsi nemohla poznat, jinak bychom doktory nepotrebovali. Dobre, ze jste jely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
27.5.21 17:37

Sice u 2letého dítěte je klasická bakteriální angína spíše vzácnější, ale na angínu se stejně dává poměrně úzkospektrý penicilin-V, který rezistenci i v případě ev. nadbytečného užití nezvýší (všechny ostatní bakterie kromě pyogenního streptokoka už jsou na něj prakticky tak či tak rezistentní).

2 až 3 dny s horečkou počkat (u „rozumně velkého“ dítěte, nikoliv třeba u 2měsíčního kojence), než jít k doktorovi - to zní rozumně (a já s tím souhlasím), ale na ambulancích s nepřetržitým provozem pro dospělé i pro děti mají často zkušenosti, že mnozí nepočkají ani 3 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí