Kdy jít na pracák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdy jít na pracák
Omlouvám se,ale nějak jsem to tu nenašla.Bohužel se do práce nevrátím zaměstnavatel na mě nemá peníze a bude tam sám.Chci se zeptat když syn je 2 května a poslední rodičák dostanu v červnu kdy se mám hlásit na pracák.Amám nárok aspon na odstupné nevíte jak to je.Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud ti pořád trvá smlouva a pokud ti chce dát zaměstnavatel výpověď, tak máš nárok na dvouměsíční výpovědní dobu a 3 měsíce odstupné. Pokud nebude chtít, abys tam pracovala, tak ti musí dát 5 měs odstupné.
Na pracák po zániku smlouvy. O odstupné se ti bude snižovat podpora.
Rozhodně bacha na to, co budeš podepisovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pracak musis idealne 3. kvetna, nejdyl tusim do osmi dnu, ale to si jista nejsem…na odstupne narok bys mit mela, u nas na UP jsou moc ochotne a s timto vsim mi poradili…zkius se tam zeptat, idealne na informacich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bys mu podepsala dohodu, tak nemáš nárok na nic!!!! Zjisti si základní paragrafy výpovědi a to, co ti dá podepsat si dle toho paragrafu zkontroluj. Abys nepřišla o peníze. Je to překážka na jeho straně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za odpověd na to odstupné mám nárok ikdyž se ruší místo?A jáká tedy bude asi částka na pracáku co budu pobírat a jak dlouho.Je to naprd tak jsem s tím počítala,že se vrátím a tady nikde práce není všude jen propouští je to děsná doba.Budu muset začít pořádně hledat a obcházet.Můžu si přivydělat na pracáku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím přesně, jak to je, když se ruší místo, ale minimálně 3 odstupný dostat musíš. Na pracáku se bere :
1.-2. měsíc - 65% z pratu
3.-4. měsíc -55% z platu
5. měsíc 45%
Pak už nic. Ty to budeš mít ještě pokrácený o to odstupné. Někde jsem ale zaslechla, že se to nesnižuje, ale posunuje, takže radím, aby ses na pracáku zeptala.
Je to teď z prací na prd. Mi povídej. také lítám od čerta k ďáblu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dostaneš odstupný, nebudeš mít tři měsíce nárok na podporu. Přivydělat si už nesmíš, to šlo do konce roku, teď už ne. Teda ty první tři měsíce asi jo, ale jak začneš brát podporu, tak pak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noo … když ti daj odstupný za 2 měs. od pracáku dostaneš peníze až ten 3tí měsíc. Jinak tuším že podporu zkrouhli a na všech 5 měs. na stejnou částku od Nového roku. Mrkni na net … já tomoc neposlouchala bo už mám podporu dobranou :/.
- Citovat
- Upravit
Holky a když by zůstala doma v „kolonce“ s dítětem do 7 let (domlouvá se to myslím na pojišťovně), tak se na pracák ani hlásit nemusí? Ale jasné je, že by nebyly žádné peníze, jen si nemusí platit pojištění???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak pokud bych tedy dostala odstupné podporu budu brát až po těch 3měs. a bude mi to navazovat těch 5 měsíců nebo mi pak zaplatí jen zbývající 2měsíce.Já nechci zůstat doma a proto ani tu variantu doma s dítětem do 6let neřeším jen doufám,že něco seženu pokud né jde o to požádat i po té době na pracáku at si nemusím pojištění platit sama.Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tomu moc nerozumím. Když mám podepsanou dohodu o ukončení prac.poměru ode dne skončení RD, musím se nahlásit na ÚP. Potu dobrý, chápu. Budu dostávat podporu nebo ne? Před PPM jsem byla na v neschopnosti 4 měsíce a předtím pracovala 13 měsíců.
P.S. Omlouvám se za přihřátí polívčičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak pokud bych tedy dostala odstupné podporu budu brát až po těch 3měs. a bude mi to navazovat těch 5 měsíců nebo mi pak zaplatí jen zbývající 2měsíce.Já nechci zůstat doma a proto ani tu variantu doma s dítětem do 6let neřeším jen doufám,že něco seženu pokud né jde o to požádat i po té době na pracáku at si nemusím pojištění platit sama.Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky mam dotaz musim jit na pracak kdyz ma dite antibiotika a zitra tam mam byt?
nemam hlidani jsem matka samozivitelka prosiiim porad te
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaninaJanu ráno tam zavolej a vysvětli proč nemůžeš přijít a kdy příjdeš ![]()
- Citovat
- Upravit