Kdy jsou výsledky krve - 1. screening?

38
28.4.25 09:48

Kdy jsou výsledky krve - 1.screening?

Ahoj, kdy jste měly výsledky krve před 1.screeningem? Na screening jdu až 7.5., u gynekologa mi krev brali 22.4., prý budou volat jen když bude něco špatně. Ale nerekli mi kdy zhruba mají výsledky. A už jsem trochu nervózní 🙈

Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35777
28.4.25 12:32

Já jsme je ani neviděla. Měl je až doktor na screeningu. Samotný jsou stejně víceméně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.4.25 14:31

@JancaS84 Mě právě řekli, že když vyjdou dobře, tak je screening dobrovolný (jdu i tak). A že se ozvou jen pokud je tam něco špatně. Což by mě zajímalo 🙈 stejně jim mám nahlásit, kam na ten screening půjdu, tak radši počkám třeba do středy. Moc díky 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
28.4.25 14:52
@Lola124 píše: Více

Tak všechny kontroly u doktorů jsou dobrovolne, mimo těch dětských. Ale určitě je lepší je absolvovat, zvlášť všechny screeningy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.25 17:03

No a tvůj doktor neví, kam jdeš na screening?
Nedělal ti odběry na vyšetření, která absolvuješ u něho?
Když jsem šla na screening, tak mi dělali odběry v nemocnici asi 11 týden a za 14 dnů si mě objednali na UZ.
Můj gynekolog mi dělal odběry na jiné věci.

• Citovat
  • Upravit
38
28.4.25 17:11

Odběry mi brala u něj sestřička v 11+2, klasika choroby, Down atd. S tim, že když bude vše ok, tak na screening nemusím a hradím si ho sama v případě zájmu. Už tam jsem věděla, že i tak půjdu. Akorát jsem zvažovala, zda v místě bydliště nebo gynekologa. Mám to 2h. Kdyby krev vyšla špatně, tak musím v centru tam a když ok, tak můžu kde chci. Takže tam stejně budu volat, jen abych nevolala brzy. Tak počkám do středy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.4.25 17:13

@JancaS84 Tak ona to myslela spíš tak, že když ok, ať si to promyslím a kdyby něco vyšlo špatně, ať určitě jdu, že mi i vystaví žádanku. Ale půjdu, ani by mě nenapadlo nejít. Jen mě zajímalo, kdy cca oni vědí, jak to dopadlo 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.25 19:33

Máš to tedy nějak zvláštní. Prvotrimestralní screening je kombinovaný…krev+UZ. Je to dobrovolné a platí se, zdravotní pojišťovny na to přispívají a mohou ho dělat jen některá pracoviště. Neznám žádnou ženu, které by to doktor nedoporučil a nebo by riziko řekli jen na základě krve.

• Citovat
  • Upravit
38
28.4.25 19:39

Zkušenost nemám, každopádně 2 kamarádky nebyly, gynekolog jim vzal krev také u něj, výsledky v pořádku a jit nechtěly. Asi nikoho nutit nemůžou. Každopádně výsledky předají centru, kam na ten ultrazvuk půjdu. I když jsem se objednavala na ten screening dneska, tak se ptali, zda mi krev brali a pokud ano, že jim výsledky pošlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14613
28.4.25 19:46

Tak to je doktor dobrej střelec. Doufám, že aspoň pacientky výslovně upozorní, že se nejedná o plnohodnotný prvotrimestrální screening a krevní výsledky samy o sobě nejsou vypovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.4.25 19:46

A určitě neříkám, že by mi ten UZ nedoporučil, určitě ho doporučuje, ale nemůže nikoho nutit. Ale asi by víc tlačil, kdyby ta krev dopadla špatně. Ale těžko říct, co tam chodí za typy žen. Já bych šla i kdyby stál 10k. Jen mi šlo o ty výsledky, abych věděla kam na ten UZ půjdu. Zkusím to ve středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
28.4.25 19:48

@Michelle_M Tak to říká, dostala jsem i 3 letáčky. Že je to pouze krev a je dobré jít. A zkombinovat to s UZ v centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí