Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Asi dva mesice pred terminem
tesila jsem se, mela jsem z toho radost a byla jsem aspon v klidu kdyby to prislo driv ![]()
@Anonymní píše: Více
Tašku (u mě batůžek) jsem sbalila když začínaly bolesti, postýlku asi 14 dnů před, výbavu zhruba kolem 30. týdne komplet kromě kočárku, ten byl trošku později.
Jelikož jsem byla nečekaně hospitalizována před 30tt, tak jsem měla v tašku sbalenou od té doby.
Teď v druhém těhotenství to plánují stejně, kdyby náhodou…
Výbavu ani nevím, ale když jsem se vrátila z porodnice (37tt), tak nic nechybělo.
Tašku do porodnice jsem měla sbalenou kolem 36. týdne. Celou výbavu jsem měla připravenou do 34. týdne a postýlku jsme postavili kolem 35. týdne.
Já byla taky 2 x v nemocnici po týdnu, takze jsem radši dělala vše dřív.
Hlavně vše vyprat, vyžehlit, poskládat..
Vše jsem měla i s taškou okolo 7. mesice hotové a připravené
rodila jsem konec června, tak jsem se v těch vedrech nechtěla už ničím zabývat.
Jen kočárek byl u babičky ![]()
Pro první už nevím a s druhou jsem byla hodně v nemocnici, tak mi to chystal manžel, mamka…na začátku měla košík, ale v noci spala spíše se mnou, až se mnou zůstala spát a je mnohem klidnější
v šestinedělí jsme se stěhovali do domu…dcera se narodila předčasně a pečovala jsem o ní na res a na JIP, než nás pustili domů ![]()
U prvního jsem ji měla sbalenou asi týden před termínem s u druhé ji dobalovala při odjezdu do porodnice ![]()
Tyjo něco málo sem měla tak měsíc před porodem, u druhého se mi to vyplatilo, rodila sem 37tt, ale u všech sem nějaké věci dobalovala během kontrakci ![]()
Dost jsem to podcenila a rodila driv, takze taska za pochodu a vybavu dodelaval manzel, kdyz jsem byla v porodnici
S pristim uz si vic pohnu ![]()
U prvního jsem byla nečekaně ve 28. tydnu hospitalizovana, to mě nakoplo, ze jsem začala řešit vybavicku. Tasku jsem balila necelý měsíc před termínem, jeste se mu manzel smal, ze to je moc brzo, ale narodil se skoro o 3 tydny dřív, tak jsem ještě mezi kontrakcema dohazovala nějaké věci. I druheho jsem ji mela tedy pripravenou o něco dřív komplet. U toho uz bych dobalit ani nic nezvladla.
@Anonymní píše: Více
Všechno o dva měsíce dřív. Včetně nového vymalování pokoje. Složených věci ve skříni.
Při odchodu na mateřskou, takže o šest týdnů dřív. Sbalená taška do porodnice, nachystaný nábytek, oblečení, kočárek a věci k němu (fusaky, taška apod.).
Nikdy
Ve 32 tt mi začaly silní poslíčci, tak jsme jeli do porodnice a už si mně tam nechali. Týden na to jsem rodila. Postýlky manžel montoval, když jsem byla s dětmi v porodnici. Z výbavičky jsme většinu už měli, něco mi nakoupila a dovezla mamka (poporodní vložky a kalhotky), něco jsem doobjednala online (třeba mini nedonošenecké oblečky a el. odsávačku na rozkojení…).
Postýlku mi složili, když jsem byla v porodnici. Tašku jsem sbalit nestihla. Odtekla mi voda o dva měsíce dřív a odvezla mě záchranka jen v pantoflích a prochcané noční košili. Výbavičku jsem sháněla tak nějak průběžně a ani v 7 měsíci mi nic nechybělo.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Maminky, kdy jste měli prosím vás sbalenou tašku do porodnice? A kdy jste měli komplet celou výbavu? A kdy jste postavili postýlku? Kolik týdnů před termínem? Děkuji za odpovědi. 🙂