Kdy končí status RP?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy končí status RP?
Ahoj Maminky. Chtěla bych se zeptat zkušenějších než jsem já. Můj syn má 2 roky a 10 měsíců. Teď mi došel dopis, že mi bude vyplacena poslední částka RP. To je mi jasné, ale kdy tedy RD končí? Jsem OSVČ a mám to zatím jako vedlejší činnost a jde mi o to kdy mám začít platit zálohy na ZP a SP? Ano teď něco doplácím, ale jak píši kdy si je třeba přehodit živnost z vedlejší na hlavní? A jde si to ještě prodloužit na další rok?
S tím, že samozdřejmě už nebudu dostávat peníze? Máněkdo tuto zkušenost? Děkuji všem za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@PetraRi No, je to jednoduché, v tom měsíci, kdy ti přijde poslední částka, už si OSVČ hlavní a platíš plné zálohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zabulki píše:
Myslím že to je do 3 let věku dítěte
TO myslíš špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 aha.. asi proto jsem napsala myslím, že jsem si nebyla jistá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakmile ti doběhne poslední rodičák. Já měla dvouletu variantu a dokonce mi to počítali pěkně k 26. v měsíci, i když peníze došly vlastně ještě další měsíc a za ty 4 dny do konce měsíce naběhly plné zálohy. A bez peněz to prodloužit nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Končí ti v den 3. narozenin dítěte. Moje malá je 21.srpna a ještě v září mi přišla plná částka RP za srpen… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominika83 píše:
Končí ti v den 3. narozenin dítěte. Moje malá je 21.srpna a ještě v září mi přišla plná částka RP za srpen…
ne ne, mýlíš se. Nejde o peníze, jde o to, kdy končí a u OSVČ je to jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominika83 píše:
Končí ti v den 3. narozenin dítěte. Moje malá je 21.srpna a ještě v září mi přišla plná částka RP za srpen…
Nekončí, když ji už teď přišel dopis o poslední částce… záleží, jak si kdo rodičák rozpočítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Jakmile ti doběhne poslední rodičák. Já měla dvouletu variantu a dokonce mi to počítali pěkně k 26. v měsíci, i když peníze došly vlastně ještě další měsíc a za ty 4 dny do konce měsíce naběhly plné zálohy. A bez peněz to prodloužit nelze.
Tohle mi přijde, že počítali blbě, neb rodičák je na měsíce, nikoliv na přesný datum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevím, hádal jsem s nimi pekelně, malá je 26.12. poslední peníze přišly v lednu a už v prosinci tam naběhly plné částky. A to vlastně si matně vzpomínám, že mně došel ještě kus peněz v únoru, nějaké málo asi 2000.
Jsem byla blbá, že jsem tu poslední dávku nerozložila po 1000 na celý další rok. Že to spočítaly ženský blbě, ale neuhádala jsem to. Prý to generuje systém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Tak v tom případě si měla mít ještě celý leden vedlejší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsou dvě plné zálohy, no už je to pryč, to byl rok 2013
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 To už je pryč, to je fakt, být to 2014, tak to ještě jde uplatnit v přehledu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 víš, co jsem teď řešila s jednou paní za paradox a žádná z těch ženských na úřadu mi nechtěla dát přesnou informaci. paní je samoživitelka, pracuje a pobírá příspěvek na bydlení. cca 4000. Teď jsme sehnaly bezva brigádu na živnosťák, ale ze začátku by to bylo tak na 1500-2000 měsíčně, což je jedno, je to vedlejšák k zaměstnání…a narazily jsme u příspěvku ny bydlení, prý, i když je to činnost vedlejší s příjmem 2000 měsíčně, stejně se tam počátá nějaká částka, jako u hlavní činnosti, jen menší, takže jí prý budou počítat, jako by vydlěla, ale nechtěly mi řícz kolik je ta částka…tím pádem ale nedostane příspěvek už. Takž je ve fázi, kdy bude chodit na brigádu a ve finále bude ještě o 2000chudší. Takže na brigádu nechce, se jí ani nedivím. Nevíš, kolik je ta částka, co započítají z živnosti ne vedlejší činnost? Mně logicky plynulo, že jen přesně určenou vydělanou částku, ale prý ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit