PPM a nemocenská
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
PPM a nemocenská
Prosím o radu. PPM se bere dva roky zpět a musí být 270 dnů odpracovaných.
Když jsem nyní od 12.1.2015 zaměstnaná a šla bych na nemocenskou s tím, že termín vychází třeba na leden - počitá se ta nemocenská do těch 270dní??
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, nevím, jestli jsem Tě pochopila správně. Ale snad ano.
Aby Ti vznikl nárok na nemocenskou, musíš si ji platit po dobu tři měsíce. Až po jejím uplynutí a zaplacení Ti na ni vznikne nárok. A abys dostala ppm, musíš splnit tu podmínku 270 dní. Což v praxi znamená, že pokud budeš tři měsíce pracovat, a teprve pak otěhotníš, půjdeš na nemocenskou, bude se Ti to počítat. Pokud otěhotníš teď, do těch 270 dní se nevlezeš, protože těhotná budeš 10 měsíců, a 9 měsíců musíš být účastna pojištění. Takže když to shrnu, 3 měsíce platit sociální, zdravotní a nemocenskou (za tebe platí zaměstnavatel), pak otěhotnět a vejít se musíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud trvá smlouva, tak se ti to nadále počítá.
Př. pokud jsi zaměstnaná od ledna, smlouva je na dobu uřčitou do června a hned v únoru jdeš na neschopenku, počítá se ti to jako 6 měsíců pojištění ať jsi na neschopence do toho června nebo třeba do září
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 takže když jsem ted uz tri měsíce pracovala a stále pravuji tak uz to vychází, ze? Smlouvu mam do 6/2016
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens to nevim, jen zatím zjišťuji kdyby to ted vyšlo ze bych byla těhotná. To by bylo někdy v prosinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaG Pak bys na PPM musela nastoupit do 180 dní po ukončení pracovního poměru. Vyšlo by to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dobře počítám, tak bys měla mít „odpracováno“ zhruba v první polovině října (cca 8.), tzn. na PPM nesmíš nastoupit dřív, jak v tomto termínu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
@geilens jo, já trubka četla 15
v klidu, já trubka si až těď přečetla, že vlastně těhotná ještě není
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens a když bych byla do toho října na nemocenské to nevadí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit