Příspěvek na bydlení -vlastní byt
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Poskytují ho i když jsi vlastník ale počítá se do výdajů teplo, voda, el, plyn… ne nájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaneDoe píše:
Poskytují ho i když jsi vlastník ale počítá se do výdajů teplo, voda, el, plyn… ne nájem
Asi jsi se upsala. Ve vlastním se nájem neplatí. Ve vlastním bytě se nepočítá fond oprav. Počítá se teplo, voda, elektrika, odpad. V nájemním bytě se nájem počítá do nákladů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
Asi jsi se upsala. Ve vlastním se nájem neplatí. Ve vlastním bytě se nepočítá fond oprav. Počítá se teplo, voda, elektrika, odpad. V nájemním bytě se nájem počítá do nákladů.
jo spíš jsem to blbě napsala
myslela jsem to tak v porovnání s PnB v nájemním bytě
hezky jsi to shrnula ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
@JaneDoe OT: Pekny metriky
Jsem si zapla metříky ( mám tam nastavení omezení při dlouhých kecávkách) že tam uvidím njaký originální metříky ( protože část těch měëtříků jsme viděla)
No tak jsem to složitě našla, zapla vracela aktualizovala a já nevím co všechno a co tam
Metříky
Já se picnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeTer píše:
Jsem si zapla metříky ( mám tam nastavení omezení při dlouhých kecávkách) že tam uvidím njaký originální metříky ( protože část těch měëtříků jsme viděla)
No tak jsem to složitě našla, zapla vracela aktualizovala a já nevím co všechno a co tam
Metříky![]()
Já se picnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to tak úplně pravda, co ti tady píší, fond oprav se nepočítá, nicméně počítají takzvané srovnatelné náklady, najdi si výši podle města, kde bydlíš, podle počtu jeho obyvatel a podle počtu lidí v domácnosti. Je to ekvivalent nájmu pro majitele nemovitostí, takže se ti započítají tyto srovnatelné náklady plus veškeré výdaje ( krom fondu oprav) klasika jako u nájmů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, prosím potřebuji se zeptat zda někdo nevíte jestli se poskytuje nějaký příspěvek na bydlení i když byt je v mém osobním vlastnictví? tj že platím náklady do fondu oprav, teplo, vodu, elektriku a plyn.?
Nebo je to pouze pro lidi kteří jsou v nájmu?