Čekám exekuci, v bytě mi nic nepatří
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
exekuce.. poradíte?
Dobrý den, čekám exekuci ale mám smlouvu sepsanou se svou matkou, že takřka všechny movité věci jsou její a mi nepatří a nemám právo s něma nějak nakládat a vynášet je z bytu.
Myslíte, že mi nic nemůžou vzít?
Děkuj za reakce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud máte společné trvalé bydliště a matka nemá kupní smlouvy ke všem těm věcem, tak vám je klidně zabavit můžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pysnik podle mě bude muset matka dokázat, že je to její a ne tvoje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to by mohl každý na exekuci sepsat smlouvu třeba se sousedem, tak to nefunguje. Matka musí prokázat, že jsou věci její, např. paragony od nákupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte ověřené podpisy? Pokud ne, tak to odvezou a budete muset podat vylučovací žalobu. Pokud ano, tak by neměl ovšem musíte být tvrdí a bránit se. Případně přivolat policii a podat stížnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, nejdříve třetí osoba (tvá máma) při sepisu movitých věcí musí prokázat vlastnictví věci, pokud v tom okamžiku tyto dokumenty nemá a exekutor se i tak rozhodne k sepisu movitých věcí, tak třetí osoba (máma) podá vylučovací žalobu a musí na beton prokázat vlastnictví věcí. Pokud toto nepodá či neobhájí, tak se bere že věcí ve společné domácnosti s tebou se vzdává ve prospěch tvé exekuce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Máte ověřené podpisy? Pokud ne, tak to odvezou a budete muset podat vylučovací žalobu. Pokud ano, tak by neměl ovšem musíte být tvrdí a bránit se. Případně přivolat policii a podat stížnost.
Proc anonym?
to je skoro v kazde diskuzi dnes a nic intimniho na ve Vasi rade zakladatelce neni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 dneska je intimni snad vse
az budu mit narok na anonym (je to az od 100 komentaru) a budu mit chut pouzit anonym napisu alespon neco o hemeroidech, aby se to dalo pokladat jako intimni, zdrav. osob. komentar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak uctenky mame.. ![]()
Takze, kdyz to prokaze tak teda nic nemuzou jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdy tu exekuci čekáte? Už ji máte a čekáte pouze až přijedou, nebo máte tušení, že by mohla přijít? Pokud je to ta druhá varianta, nahlašte si trvalé bydliště na obec/město. Budete sice v podstatě bezdomovec, ale může to zachránit majetek. Pokud tam ale bydlíte a chodí vám tam pošta, tak by to taky nepomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit