Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zajima me jestli uz kupujete sandale
.Nechci kupovat moc brzy, ale zase se bojim, ze treba pristi mesic nebude uz moc vyber
.Taky nevim jaky nadmerek u ditete 2,5 roku.Loni sem koupila s nadmerkem 5mm a tak tak, ze vydrzely 2 mesice.Tak nevim jak se ted rozhodnout.
Zase mam dost zakopavajici dite.
Jeste nekupujem.. Koupime az tak za mesic az je bude moct i nodit, prave i z toho duvodu abych koupila takovou velikost aby je mel malej na cele leto.. ![]()
Nadměrek 5mm? A víš, že předškolní děti mají mít zhruba 1,2-1,8cm??
Už se na koupi chystám, nejvyšší čas podle mě.
Sandále nadměrek 1cm, u uzavřených klidně 1,5.. když je nadměrek půl cm, už se mění boty:-)
Chystam se je koupit uz týden, malému už se v zavřených hrozně potí noha…
@unuděná spíše 1,2… 1,8 je hoodně.
Mám také zakopávající dítě… musí mít boty akorát, jinak je pořád na zemi… tak kupujeme častěji…
Jo a jinak moje děti už letos několik hodin nachodily bosy, takže nevím, proč by ještě dítě nemohlo chodit v sandálech? ![]()
Holky už mají, dneska jsem jim je nachystala. Kdyby bylo teplo už by v nich mohly jít. Nadměrek min 1cm
@3HE No záleží na typu bot. Správně napsala @hofka - zavřené boty bez problémů tento nadměrek snesou, sandály raději těch 1,2 -1,5. Taky záleží, jestli má zavřenou špičku nebo ne (pro takhle malé dítě bych bez zavřené nekupovala).
@unuděná No synacek lita po piskovisti taky bud v ponozkach nebo bos
.Ale zase ho hned obouvam, jak ho chytim
.
@jednažena píše:
@unuděná No synacek lita po piskovisti taky bud v ponozkach nebo bos.Ale zase ho hned obouvam, jak ho chytim
.
Beztak je to nejlepší a nejzdravější ![]()
Dceři jsem sandále koupila už před 3 týdny (ale je jí 9 let, takže u ní nepředpokládám tak rychlý růst nohy a sehnat dětské sandále ve velikosti 38, aby byly ještě hezké k sukni, je dost výkon), synovi jsem zatím vytáhla loňské, ale má je naknop. Chystám se mu koupit nové o víkendu nebo příští týden.
@unuděná Tak 5mm od oka, mozna to bylo 7 nebo 8mm. Nevim presne, ale o cislo vetsi uz vypadaly jak lode. Kupovala sem otevrene, ted chci uzavrene.
Kozene boty kupuju s nadmerkem 1,5 az 1,8mm, ale zase v nich divne chodi. Nejlip chodi s nadmerkem 1cm u uzavrenych.
@I0li No jemu se taky hrozne poti noha
.Sunda boty a rekne - mokre.