Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kalbe Počítají se dny od začátku první do začátku druhé. Tak pokud máš ms kalendář, tak si spočítej rozestupy a máš to.
@P4ja já si nikdy kalendář nevedla a neresila to , až ted co mám ten hnedy vytok který nevím co známena , po zdravotní stránce jsem v pořádku
To je právě ono.
Mně to mamka teda naučila ve chvíli, kdy jsem dostala svojí první, že si to mám psát, právě kvůli těm problémům.
Když nevíš, kdy to dostáváš, tak to těžko pak říct, jestli je to MS. Nebo třeba nidační krvácení, jestli sexujete bez ochrany, a je možné těhotenství. A nebo to klidně můžou být jen rozhozené hormony.
@P4ja no to já vím kdy to dostávám , jsem psala ze vždy 28.-30. den na konci měsíce, jen mi přijde divný ze dnes 22. Hnědý výtok rano, nikdy jsem to tak neměla.
právě že to tehotenství slyšet nechci
tak se ptám na zkušenosti
![]()
@Kalbe píše:
@P4ja no to já vím kdy to dostávám , jsem psala ze vždy 28.-30. den na konci měsíce, jen mi přijde divný ze dnes 22. Hnědý výtok rano, nikdy jsem to tak neměla.právě že to tehotenství slyšet nechci
tak se ptám na zkušenosti
![]()
Jasně, tak si pořádně spočítej rozestupy a snad víš, kdy jsi to dostala minule. A může to být cokoli, i to těhotenství, pokud se nechráníš a sexuješ.
Tak pokud jsi ji mela 28.4., a pak 28.5., tak mas cyklus dlouhy 30 dni. 1dc byl 28.4., 30DC byl 27.5. Pak teda 28.5. byl 1DC + 30dni je 27.6. Ale pokud mas MS +-2dny, tak ji muzes dostat 25.-29.6. Bud si to nekde pis, nebo to neres. Ale nepsat si to a pak se v ton patlat fakt nema smysl.
Obavu nechapu. Ale jestli se nechranite, tak si udelej test a cekej dal na MS.
Jinak zkusenost mam. Spinila jsem hned po slabe pozitivnim testu asi 5dni pred MS (bylo mi spatne a chlap tvrdil, ze jsem v tom a nekecal). Jsem zatim v 9tydnu. A holce je dnes 6mesicu ![]()
Ale spinila jsem i pri brani HA, nebo nekdy jen tak po sexu. Takze to ti asi nepomuze ![]()
Zdravím, mam takový hloupý dotaz je mi to trapné ale vážně nevím
proto Prosím anonym nebo smazat. Menstruace mi zacina pravidelne vždy na konci daného měsíce (bud 28. Nebo 30, prostě plus mínus dva dny). Jsem 7 mesicu po porodu (po sestinedeli menstruace pravidelna). Moje poslední menstruace začAla 28.5. A ted ji očekávám podle MĚ zase toho 28.6. Ale mamka mi dnes cpe do hlavy ze to mam dostat zítra, že prý podle toho jak se menstruace počítá ji mam dostat ted. Nevím co si o tom myslet protoze poslední 3 dny mam jen slabý hnedy vytok po ránu a nic víc, nevím co to známena. Mate Prosím zkušenost???
Přeji krásný den