Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ![]()
Jsem tu opět s dotazem a snad mi zase hezky pomůžete, jako vždy ![]()
Dnes jsem byla na kontrole a Dr. mi dal pouze žádanku na vyšetření krve v rámci tripple testu.
Na další kontrolu mám přijít až za měsíc, to budu v 19 tt. Kamarádka mi dnes ale říkala, že jí Dr. dal kolem 16 - 17 tt žádanku, na vyšetření srdíčka miminka. Zuřím, protože Dr. mi nic neřekl, ale na druhou stranu si říkám, že to možná každý doktor dělá jinak. Poradíte, jak to bylo u vás?
Velice všem děkuji, dámy ![]()
Máš hafo času - někdy 19.-24. týden (pardon, já nikdy nevím přesně, oni to za Tebe pořeší při objednávání).
Každý dr. to dělá úplně jinak
s kamarádkou jsem byly stejně těhu a ona nebyla na půlce vyšetření co jsem byla já
![]()
Ahojky - žádanku na vyšetření krve kvůli VVV (pokud se nepletu, tak je to tripple test) jsem dostala před 14ti dny s tím, že tam mám jít až budu v 16.tt - dřív to údajně nedělají. Jinak jsem zatím měla jen vyšetření v 1.trimestru (sedimentace, pohlavní nemoct atd) ![]()
Já jsem byla na kardiologickém vyšetření plodu u obou těhotenství okolo 20.týdne,mám vrozenou srdeční vadu,tak preventivně na doporučení.
V běžných případech ale můj dr. na specializovaný kardiologický UTZ neposílá..
Trošku jsem tehdy pátrala po zkušenostech okolí - náš dr.neposílá,protože klasický „velký UTZ“ kolem 20.týdne provádí uznávaný odborník na nejmodernějším přístroji na speciálním pracovišti..
Někteří gynekologové posílají na UTZ jinam,kde nemají tak dobrou praxi a hlavně přístrojové vybavení,proto posílají ještě na fetální kardiologické vyšetření.
U nás posílají, ale řekla mi to sestra kdysi na začátku jenom tak mezi řečí. Pak jsem se o to zajímala sama, abych něco nezanedbala. Řekli mi, že se mám teda objednat a na kardiologii mě zdrbali, že to dělají jenom do 20. či 21. tt
Ale teda pak jsme tam nakonec byli (někdy na konci 21.tt nebo tak - těsně po jejich „limitu“) ![]()
Můj dr. to chtěl i přesto, že jsme byli v té době na genetickém ultrazvuku, kde kontrolují všecko - prý je lepší, když se na to podívá odborník jenom přes srdce
Kardioložka mi do telefonu říkala, že to nutné není, ale když to gyndr chce, tak že teda jo ![]()
Děkuji holky za odpovědi ![]()
Tak počkám do toho 19 tt až tam půjdu na kontrolu a uvidíme, co mi řekne
Hlavně tvrdil, že jsou jasně dané osnovy pro každého, kdy a na co jít…
Krev mi brali jen v rámci prvotrimestrálního screeningu. Pohlavní nemoci a krevní skupina bude zjištěna v rámci toho tripple testu…Už jsem z toho jelen..... ![]()
ahoj, já byla v 21tt a dr. mi dal žádanku v 19tt
, takže je čas, buď v klidu ![]()
Angua píše:
Můj dr. to chtěl i přesto, že jsme byli v té době na genetickém ultrazvuku, kde kontrolují všecko - prý je lepší, když se na to podívá odborník jenom přes srdceKardioložka mi do telefonu říkala, že to nutné není, ale když to gyndr chce, tak že teda jo
Buď ráda, je to velmi drahé vyšetření, za které jiné těhotné, pokud chtějí jít bez žádanky, dají hromadu peněz.
Výborně, děkuji ![]()
Bála jsem se, že něco nestihnu a pak by mi zbývalo akorát nakopat do zadku mého doktora ![]()
Ahoj, vcera me brali krev na tripple test a mam dojit za 3 tydny a pry me da doktor zadanku na kardio do Brna. U prvniho tehu me tam nikdo neposlal, tak se ptam. Asi je to ted spis preventivne. Byla jste nektera v Brne na tomto vysetreni? Kde? Jak to probiha? atd. Diky moc.
Myslím, že do této diskuze už se nikdo nedívá, pouze já, protože já ji vytvořila a chodí mi upozornění.
Založ nové diskuzní téma, určitě se ti ozve hodně lidí. Já s Brnem nemám zkušenost.