Kdy na kardio UTZ ?

3086
9.2.10 20:07

Kdy na kardio UTZ ?

Ahojky :mavam:
Jsem tu opět s dotazem a snad mi zase hezky pomůžete, jako vždy :kytka:
Dnes jsem byla na kontrole a Dr. mi dal pouze žádanku na vyšetření krve v rámci tripple testu.
Na další kontrolu mám přijít až za měsíc, to budu v 19 tt. Kamarádka mi dnes ale říkala, že jí Dr. dal kolem 16 - 17 tt žádanku, na vyšetření srdíčka miminka. Zuřím, protože Dr. mi nic neřekl, ale na druhou stranu si říkám, že to možná každý doktor dělá jinak. Poradíte, jak to bylo u vás?
Velice všem děkuji, dámy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
9.2.10 20:16

Máš hafo času - někdy 19.-24. týden (pardon, já nikdy nevím přesně, oni to za Tebe pořeší při objednávání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
9.2.10 20:42

Každý dr. to dělá úplně jinak :roll: s kamarádkou jsem byly stejně těhu a ona nebyla na půlce vyšetření co jsem byla já 8-o :nevim:

Kontroly v těhotenství

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
9.2.10 21:03

Ahojky - žádanku na vyšetření krve kvůli VVV (pokud se nepletu, tak je to tripple test) jsem dostala před 14ti dny s tím, že tam mám jít až budu v 16.tt - dřív to údajně nedělají. Jinak jsem zatím měla jen vyšetření v 1.trimestru (sedimentace, pohlavní nemoct atd) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44193
9.2.10 21:07

Já jsem byla na kardiologickém vyšetření plodu u obou těhotenství okolo 20.týdne,mám vrozenou srdeční vadu,tak preventivně na doporučení.

V běžných případech ale můj dr. na specializovaný kardiologický UTZ neposílá..

Trošku jsem tehdy pátrala po zkušenostech okolí - náš dr.neposílá,protože klasický „velký UTZ“ kolem 20.týdne provádí uznávaný odborník na nejmodernějším přístroji na speciálním pracovišti..

Někteří gynekologové posílají na UTZ jinam,kde nemají tak dobrou praxi a hlavně přístrojové vybavení,proto posílají ještě na fetální kardiologické vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.2.10 21:54

U nás posílají, ale řekla mi to sestra kdysi na začátku jenom tak mezi řečí. Pak jsem se o to zajímala sama, abych něco nezanedbala. Řekli mi, že se mám teda objednat a na kardiologii mě zdrbali, že to dělají jenom do 20. či 21. tt :roll: Ale teda pak jsme tam nakonec byli (někdy na konci 21.tt nebo tak - těsně po jejich „limitu“) :lol:

Můj dr. to chtěl i přesto, že jsme byli v té době na genetickém ultrazvuku, kde kontrolují všecko - prý je lepší, když se na to podívá odborník jenom přes srdce :nevim: Kardioložka mi do telefonu říkala, že to nutné není, ale když to gyndr chce, tak že teda jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
10.2.10 08:32

Děkuji holky za odpovědi :kytka:
Tak počkám do toho 19 tt až tam půjdu na kontrolu a uvidíme, co mi řekne :roll: Hlavně tvrdil, že jsou jasně dané osnovy pro každého, kdy a na co jít… :roll: Krev mi brali jen v rámci prvotrimestrálního screeningu. Pohlavní nemoci a krevní skupina bude zjištěna v rámci toho tripple testu…Už jsem z toho jelen..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
10.2.10 08:35

ahoj, já byla v 21tt a dr. mi dal žádanku v 19tt :wink: , takže je čas, buď v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.2.10 08:37
Angua píše:
Můj dr. to chtěl i přesto, že jsme byli v té době na genetickém ultrazvuku, kde kontrolují všecko - prý je lepší, když se na to podívá odborník jenom přes srdce :nevim: Kardioložka mi do telefonu říkala, že to nutné není, ale když to gyndr chce, tak že teda jo :lol:

Buď ráda, je to velmi drahé vyšetření, za které jiné těhotné, pokud chtějí jít bez žádanky, dají hromadu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
10.2.10 08:38

Výborně, děkuji :kytka:
Bála jsem se, že něco nestihnu a pak by mi zbývalo akorát nakopat do zadku mého doktora :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niou
12.10.12 12:08

Ahoj, vcera me brali krev na tripple test a mam dojit za 3 tydny a pry me da doktor zadanku na kardio do Brna. U prvniho tehu me tam nikdo neposlal, tak se ptam. Asi je to ted spis preventivne. Byla jste nektera v Brne na tomto vysetreni? Kde? Jak to probiha? atd. Diky moc.

• Citovat
  • Upravit
3086
31.10.12 08:13

Myslím, že do této diskuze už se nikdo nedívá, pouze já, protože já ji vytvořila a chodí mi upozornění.
Založ nové diskuzní téma, určitě se ti ozve hodně lidí. Já s Brnem nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí