Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím vás..
Můj syn měl teď v prosinci dva roky.
Rodičák mám na tři roky. Kdy mám jít na zápis do školky??
Musí dítě nastoupit třeba hned od září, nebo to jde třeba fakt od těch tří let až v lednu? Dííky
Zápis má každá MŠ jinak, ale bývá to cca v půlce dubna ![]()
Většinou dítě nastupuje do školky až ve 3 letech (pokud ho teda vezmou
), ale záleží na domluvě s pí. ředitelkou
Školky mají bohužel v kritériích k přijetí i to, že dítě musí do 31. 8. dovršit 3 let, pokud ne tak ho nemusí vzít
přednost mají vždycky přesškoláci a 4 leté děti.
Na zápis letos, pokud syna vezmou tak nastoupit nemusí od září, ale budete platit měsíční poplatek stejně jako by tam chodil (bez stravy). A nastoupit do školky může třeba až v tom lednu. Jde o to jestli ho vezmou…
cimbík píše:
Na zápis letos, pokud syna vezmou tak nastoupit nemusí od září, ale budete platit měsíční poplatek stejně jako by tam chodil (bez stravy). A nastoupit do školky může třeba až v tom lednu. Jde o to jestli ho vezmou…
jj, tak to myslím je.
Ještě k datu zápisu, to je hrozně různé, do školky, kam chci dát prcka já, mají zápis 25.-26. ledna ![]()
Tak u nas byl zapis do skolky v unoru. Byt tebou, tak se jdu podivat do tebou zvolene skolky uz ted a zeptam se ucitelek, kdy zapis bude. Oni pak jeste vyvesi na dvere presny datum zapisu.
V kazde skolce je to jinak.
Jojo, tak to je - pokud malého příjmou a ty se domluvíš na nástupu v lednu tak do nástupu si budeš platit normálně „školkovné“ a pak v lednu nastoupí.
My to tak máme, dcera nastupuje do školky v květnu a od září platím „školkovné“
ale jsem ráda, že ji vůbec přijali tak to neřeším!
Mmch už jste četly toto??? To mě zase zvedlo ze židle
![]()

Určitě si zjisti datum zápisu přímo ve školce kam chceš dítě dát, je to různý. A každá školka má taky svoje kritéria pro přijetí. Pokud ti dítě vezmou (ne že MUSÍ nastoupit), pak by mělo nastoupit den po třetích narozeninách. Ale je to třeba i na domluvě se školkou, klidně ti ho můžou vzít už od září (pokud k tomu bude, samostatnej, bez plen atd.) nebo od ledna.....
V první řadě bych se modlila, aby ho vůbec vzali, nevím odkud jsi a jaká je u vás situace, u nás bohužel katastrofální a tříletý dítě nemá šanci, ale to už je na jiný diskuze, takových tu určitě vznikne spousta cca za 2 měsíce, tak se budu rozčilovat tam…
![]()
Je to na školce, na tom, jak se tam dohodnete, jak moc mají plno. Já se tohohle děsím už teď - malá se narodila na konci září, tak nevím, nevím, jak mi ji budou chtít vzít.. ![]()
MaryClementine píše:cimbík píše:
Na zápis letos, pokud syna vezmou tak nastoupit nemusí od září, ale budete platit měsíční poplatek stejně jako by tam chodil (bez stravy). A nastoupit do školky může třeba až v tom lednu. Jde o to jestli ho vezmou…Mary, kde?
jj, tak to myslím je.
Ještě k datu zápisu, to je hrozně různé, do školky, kam chci dát prcka já, mají zápis 25.-26. ledna
Ewule0712 píše:MaryClementine píše:cimbík píše:
Na zápis letos, pokud syna vezmou tak nastoupit nemusí od září, ale budete platit měsíční poplatek stejně jako by tam chodil (bez stravy). A nastoupit do školky může třeba až v tom lednu. Jde o to jestli ho vezmou…Mary, kde?
jj, tak to myslím je.
Ještě k datu zápisu, to je hrozně různé, do školky, kam chci dát prcka já, mají zápis 25.-26. ledna
večer písnu SZ ![]()
Chci se zeptat, kdy mám jít se synem k zapisu do skolky? Ted v dubnu mu budou dva roky a mamka mi tvrdi, že s nim musím jít letos, aby mi ho vzali příští rok od dubna… jak to tedy je? A berou školky vůbec děti v průběhu roku?
@pajule022 Pokud mají místo, tak jo, ale je to dnes spíš výjimka. Ale na zápis choď, nic tím nezkazíš a možná bdueš mít štěstí.
@pajule022 na zapis bez letos, i kdyz ho nevezmou od zari, budou tam mit vasi prihlasku a v pripade volneho mista ti ho klidne od dubna muzou vzit. Zalezi na skolce. Nekdy se ale postesti. ![]()
Vim, ze nektere skolky to maji i tak, ze si tam to misto muzes uz od zari platit, ale dite ti vezmou od dubna, od 3 let. Zajdi tam a uvidis co ti reditelka rekne.
Klidně jdi letos, jestli stíháš (třeba do naší MŠ už zápisy proběhly…), ale pokud nemáte ve školce přebytek volných míst, tak s přijetím pro příští rok příliš nepočítej.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.