Kdy mám objednat dítě do poradny kvůli odkladu školní docházky?

1137
6.11.25 21:23

Kdy objednat dite do PPP - odklad

Ahoj vsem, resite nekdo totez? Podarilo se nekomu objednat dite do poradny k vysetreni skolni zralosti kvuli odkladu skolni dochazky?
Psala jsem vsude mozne, vsude plno a tak z pulky mi napsali, ze predskolaky neobjednavaji, ze na to maji vyhrazeny prostor az od ledna - v case zapisu do ZS! Jakoze coze?
A ze pry mame jit normalne k zapisu a rict, ze mame termin v reseni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8666
6.11.25 21:26

Do poraden jsou cekacky šílený. My posledně 7 měsíců…na další termín mame doporučeno objednat se pul roku předem. No radši to udělám jeste driv. Jestli ted volas a očekávám termín do zapisu, tak to bych s tim fakt nepocitala. Nicmene nechápu, proc ti nějaký ten termín proste nedaji. Ze jdeš napřed k zapisu a az potom do poradny je uplne normlani vec. Ne vsichni maji vsechny papíry uz v dubnu.. a urcite je nebudou mít všichni ted, kdyz je zápis v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3015
6.11.25 21:31

Ty čekací doby byly šílené vždy ale. To není žádná novinka. Chtít termín v listopadu do ledna je utopie.
Když jsem objednávala poprvé syna do SPC měli termín za 7 měsíců a to nebyla doba před zápisy. Běžně terminy rozesílají 4 měsíce před kontrolou. Mezi to narvat nové děti.
Bohužel to tak je no:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
6.11.25 21:32

@Midaku no snazim se dite objednat ted, protoze ten odklad neni u nej uplne jisty, nema zase az tak moc zabazne potize, a i skolka se o tom vyjadrila ted - prece jsem ho nemohla objednavat treba pred pradzninami.
Psala jsem vyse, proc mi termin nedali - bud maji plno nebo predskolaky naopak jeste neobjednavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3015
6.11.25 21:34

@JezinkaBezinka Tak asi mají plné termíny do konce roku i ostatními a předškoláky začnou řešit opět v lednu. Tak PPP využívají i jiné děti než předškoláci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
6.11.25 21:37

A bude mít ještě nárok na odklad, má se to rušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
6.11.25 21:47

@JancaS84 ano, mel by narok na odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.11.25 22:03

K zápisu stejně musíte i s odkladem. Takže buď v klidu, jděte k zápisu, tam jim řekni, že řešíte odklad a úplně nevíte a učitelky jsou schopný hodně odhadnout, ony s ním u toho zápisu stráví víc času než v PPP při vyšetření. Pak budeš mít čas všechno vyřídit a rozhodnout, jestli odklad ano nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8931
6.11.25 22:17

Je to obráceně. Zápis je kratší, než je vyšetření v PPP. U nás je orientačně 20-25 minut jedno dítě u zápisu. Nepočítám dobu, kdy v přípravné třídě kreslí, než jde do třídy, kde zápis a stezka úkolů probíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.11.25 22:41
@Kelsey1 píše: Více

Obsolvovala jsem obojí. V ppp jsem byla s dítětem 20minut, u zápisu vilc než půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
6.11.25 22:56

Zápis do ZŠ byl 7. 4., do PPP jsme šli 20.5. Ve škole jsem řekla, že čekáme na termín. Dítě nakonec bez odkladu. Školy to chtějí vědět pochopitelně co nejdřív, ale učitelka v MŠ nám řekla, že teoreticky je na to čas až do srpna. Ale to nemám ověřené a v jedné diskuzi tu mi to někdo vyvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
7.11.25 00:17
@Janli píše: Více

to teď dělají tak rychle? já jako dítě jsem byla kvůli odkladu v PPP více než 3 hodiny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
7.11.25 08:18

@Janli v dobe, kdy byly ppp odkladum nakloneny, to bylo v poradnách velmi rychle. Ony souhlas daly a zbytek byl na rodičích. Ted to již na rodičích nebude, tak se vyšetření protáhne. Naše deti byly u zapisu 10 minut, hlavní bylo doporučení ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
7.11.25 10:36

Dekuji vsem za prispevky, me proste jen stvalo, ze informace z vicero PPP a ze skolky se ruzni, ze jsou az opacne. Ale uklidnilo me, ze muzeme tedy jit na vysetreni klidne na jare, ze dite zatim zase vic dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.11.25 11:41
@Cuddy píše: Více

Ale já chtěla vyšetření, kdy by se zjistilo, zda odklad ano nebo ne. Nešla jsem tam s jasným cílem o odkladu. Byla bych radši, kdyby odklad nebyl, ale psycholožka měla jiný názor. To nebylo - dejte mi štempl, ale normální vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin