Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdy otěhotnět po potratu? Byl mi vyvoláván potrat ve 22.týdnů z důvodu VVV. Mám Robertsonskou translokaci mezi chromozomy 13 14. Kdy se můžeme pokoušet znovu? Četla jsem, že když je potrat z těchto důvodů tak se doporučuje zkusit co nejdříve, je to pravda? je mi 29
Já jsem také po spontálním potratu.....myslím,že co nejdřív znamená tak po měsíci…dřív asi ne,tělo si potřebuje oddychnout a zahojit.Potom hurá na to ![]()
mě po potratu doporučili doktoři počkat 3 cykly, aby se dalo tělo dokupy. jinak každý radí něco jiného. někdo i klidně začít hned, že si tělo řekne, kdy je připravené. Já jsem docela hubená, takže jsme fakt ty 3 cykly čekali, aby pak tělo zase potom zvládlo ten nával hormonů… zadařilo se nám po 3 měsících snažení.
držím palce, ať se rychle zadaří ![]()
Ahoj, mně byl vyvolán potrat v 16 tt taky z důvodu VVV (4.8.2010), můj doktor mi neřekl nic, tak jsem se ptala v poradně tady na netu (dr.Koucký) a odpověď- že pauza 3 měs. stačí. Osobně si myslím, že po šestinedělí je tělo zhojeno a může se to zkusit, tělo ví, kdy je nachystané. Názory se různí - někteří dr. říkají 6 měs., jiní 3 měs., někdo nečekat.
Já osobně to chci zkusit hned po šestinedělí
. Loni jsem měla v dubnu missed v 10 tt., čekala jsem poctivě 3 měs. a pak to nešlo až letos v květnu.
Já mám opatrného pana doktora, takže ten si stojí na 6 měsících. ![]()
Určitě nejmíň 3 MS cykly, dříve bych to neriskovala. Děložní sliznice se potřebuje zregenerovat a hrozil by spontanní potrat a pak další zbytečné čekání.....
ja se prave bojim, ze kdyz budu cekat pul roku, tak nam to zase 3 roky nepujde… mamka rikala, ze po sestinedeli, jak kdyz pohnojis, ale doktoři strasi, ze jeste nedorostl delozni cipek, ktery by se v pripade drivejsiho otehotneni mohl drive zkracovat a hrozi predcasny porod
Lejla ja by som sa bála… pri potrate vo vyššom stupni tehu sa odporúča čakať aj toho pol roka. chápem že chceš ísť do toho hneď, ono to nové tehu je najlepšia náplasť na bolesť asi… ale podľa mňa je to dosť riskantné…
zabudla som napísať že som tiež po potrate, v 8. TT kvôli ZT
Ahoj, taky jsem po UPT z VVV ve 23 týdnu. Cekali jsme jen jeden cycklus po šestinedělí, sice se hned zadařilo, ale nevyšlo to. samovolný potrat, takže z vlastní zkušenosti vím, že opravdu radši počkat ty 3 MS a pak hurá do toho. Opravdu asi ten čípek potřebuje více času. My zkoušíme znovu, tak uvidím, kdy se znovu zadaří.
ahojky..já jsem v květnu potratila v 5tt a dělali mi revizi..v nemocnici doporučili 3 měsíce a doktro mi řekl ať počkám 6 měsíců..názory se různí a někdo doporučuje že se nemusí čekat ani na konec šestinedělí..ale já si myslim že ty 3 cykly jsou kompromis..říká se že jako když pohnojí po potratu..tak třeba tě čekají dvojčátka:) ..myslím, že to je otázkou psychiky a sama musíš poznat jeslti a kdy se na to budeš cítit..asi je lepší ty 3 cykly počkat ať se sliznice pořádně zregeneruje a ať si pak člověk neřiká, že něco zbytečně uspěchal..ale když se to má podařit tak se to podaří už v šestinedělí a někdy to špatně dopadne třeba i po roce..tělo samo pozná jeslti je to vše v pořádku…přeju hodně štěstí
ahojte, chtěla jsem se zeptat a nechci zakládat hned novou diskusi, tak snad aspoň trochu patřím do téhle. Prodělala jsem zamlklý potrat a po třech měsících po revizi jsme znovu otěhotněli, miminko krásně roste, už i kope, ale mám asi od devátého týdne problém se špiněním, v sedmnáctém týdnu jsem dokonce po trochu větší námaze začala silně krvácet a ležela v nemocnici, kde na nic nepřišli,prý to dělá asi čípek. Od té doby ani nešpiním, ale jsem doma, nechodím ven, hodně se šetřím. Chtěla jsem se zeptat, jestli to třeba někdo z vás neměl podobně, doktoři mi toho moc neřekli, jestli to je revizí nebo ne. Mám ještě po porodu ektropium na čípku a prý to může být tím. Jsem z toho docela nervózní, v prvním těhu jsem žádné problémy neměla…
Ahoky,
já jsem přišla o miminko ve 23.tt. A můj gynekolog mi doporučil otěhotnět nejdříve po 3/4 roce. Těhotenství po 3 cyklech se doporučuje u potratů do 12.tt, pak se hranice zvyšuje min. na půl roku.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.