Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Po pichnuti Ovitrelle praská folikul do 36-40 hodin. Píchá se do folikulu vel 17-18 mm. Folikul roste cca 2 mm denně. Tak si to spočítejte. Absolvovala jsem tento týden, mám vše vyptane v caru.
@Maminanamatersky no doktorka řekla píchnout v sobotu dopoledne a snažit se v neděli. Přesný čas neřekla tak mě zajímá jestli s tím někdo nemá zkušenost jaky je nejlepší cas ![]()
@Hakunamatata tak že můžu píchnout hned teď ráno, protože folikuly teď budou mít cca 17 a 19 mm předpokládám?
@Margit. Tomanova píše:
Ahoj všem, ve čtvrtek ve 3 odpoledne mi na ultrazvuku našli folikuly 14 a 16mm. V kolik hodin bych si dneska měla píchnout ovitrelle a cca v kolik by zítra měl být styk?Dekuji
Já bych píchla dnes v poledne či odpoledne a snažila bych se zítra ve druhé části dne. Hodně štěstí! ![]()
@Hakunamatata
ahoj, cetla jsem zase v pribal. letaku, ze ovu po pichnuti Ovitrelle nastane mezi 24 az 36h. Kdo se v tom ma vyznat. ![]()
Dr.mi rekla 13.5. folikul 15mm, ovitrelle pichnout 15.5.rano a 16.5. vecer mit styk po těch 36ti hodinách.
Tak ted cekame zda se zadarilo. ![]()
@fifi01814 já pichla v sobotu ve 12 a vcera jsme se 2× snažili
no tak uvidíme
Ahoj holky. Mam dilema. Asi jsme to tezce nevychytali
. Muj chlap musi na sluzebku. Nemohl si to prehodit. A problem je v tomhle: v nedeli probehlo snazeni, jenze hned v pondeli jsem vyfasovala u mudr Ovitrille a změřila mi folik 19mm. Pichala jsem si ho vcera v 21:00.Snazeni uz neni tento tyden mozny. Je pravdepodobnost, ze se muze zadarit diky Ovitrille otehotnet z nedelniho sexu? Nebo jsem si to pichla zbytecne ![]()
A mam 250j neni to malo na prasknuti foliku a kdy zhruba zacne vyprchavat z tela? Jsem z toho rozhozena a modlim se, aby spermije pockali na vajicko
.
Dekuju za rady.
@Nana12
Ahoj. Podle moji Dr. po pichnuti Ovitrelle folikul praskne za 36h. Nejaka sance tam je, pokud ma kvalitni spermie a ty dobre prostredi, mohou v tele vydrzet az 5 dni, ale to uz je maximum. Vetsinou se uvadi ca 3 dny. Nech to přírodě, ted uz jsou kostky vrzeny. Kdyby to ted nevyslo, kdyztak to vyjde priste
![]()
@fifi01814 píše:
@Nana12
Ahoj. Podle moji Dr. po pichnuti Ovitrelle folikul praskne za 36h. Nejaka sance tam je, pokud ma kvalitni spermie a ty dobre prostredi, mohou v tele vydrzet az 5 dni, ale to uz je maximum. Vetsinou se uvadi ca 3 dny. Nech to přírodě, ted uz jsou kostky vrzeny. Kdyby to ted nevyslo, kdyztak to vyjde priste![]()
Jeee dekuju za tak rychlou reakci. Presne jak pises, ted uz to neovlivním… Ja uz citim, ze se tam dole neco deje díky te injekci, takovy ty zvlastni tlaky, mirne pichani a stipani v podbrisku. Takže se to chysta. Snad to vyjde, kdyz ne… Tak příští cyklus… Ty mas zkusenost s tim Ovitrillem mebo Pregnylem?
@Nana12
Ano 15.5. jsem si ho prvne pichla (Ovitrelle) dle Dr. rano a druhy den vecer po 36ti h se snazit a ted cekam. Mam 3 dny do MS a tehu test zatim negativni. ![]()
@fifi01814 kdy budeš testovat? nebo to necháš jestli dostaneš MS nebo ne? ![]()
Já už mám za sebou jednou IUI a jedno IVF neúspěšné. Mám anovulační cykly a manžel horší spermio. Teď mi zázrakem (asi po stimulaci na IVF) narosly folikuly, tak mi doktorka dala hned domů ovitrelle… ale upřímně tomu moc nevěřím…