Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AnduliPop to ti teď nikdo neřekne, protože bude záležet, jak na ten gonal budou reagovat vaječníky, takže lékař ti to řekne až na té kontrole 7. den aplikace a to jen pokud budou reagovat dobře. Mně třeba reagovali pomalu, takže po gonalu, který jsem měla „na pojišťovnu“ jsem si musela ještě jedno pero dokupovat, to nakonec taky nestačilo, tak jsem ještě dokupovala Menopur, takže se mi to protáhlo minimálně o týden
Záleží, jak budeš reagovat na stimulaci a jak porostou folikuly. Ja mela dlouhý protokol (začínala jsem 20 DC). Za 14 dni zacala stimulace a cca další dva týdny byl odběr.
@AnduliPop aplikace Gonalu by měla být nejméně 10 dnů. Po to aplikace Pregnyl nebo Ovitrel a za cca. 34 hodin OPU..tak a můžeš počítat
s tím, že i ten Gonal je občas potřeba prodloužit na 11-14 dnů. Což není vůbec na škodu, naopak.
Přesněji to určí jedině UTZ takže ani lékařky ti nepoví, dokonce ani podle toho 1 UTZ 7 den.
Punkce muze byt tedy jakykoliv den? 13? DC? 24? Nebo treba 31? V zavislosti na velikosti folikulu?
Byla jsem ve stresu, tak me tyto otazky u dr nenapadaly… ![]()
@AnduliPop přesně tak. Záleží na reakci tvého těla na hormony. Musí se čekat na určitou velikost folikulů a až podle toho se časuje.
Stres vypni, není při IVF dobrý. Přeci jen se vyvíjí vajíčka v běžném cyklu dokáže stres i blokoval ovulaci. Takže se hoď do pohody a na nic nespěchej. Držím palce ![]()
Těžko říct, ale většinou to bývá mezi 9. a 15. dnem od začátku stimulace, orientačně. Pokud dobře chápu, že ve středu budeš ten 7. den stimulace a na první kontrole, tak ne, je velmi nepravděpodobné, že by byla punkce ještě v květnu. Spíš až v tom dalším týdnu.
Diky holky
Doufam, ze vse klapne. Trosicku odbocim a jeste se zeptam. Transferovaly jste 1 nebo 2 vajicka? Nemuzu se rozhodnout… ![]()
@AnduliPop jedno. Pokud v prvních dvou cyklech dáš jedno, máš nárok na 4 cykly hrazené pojišťovnou. Pokud zavede 2, tak jen 3. Nam teda ani nic jiného nezbylo. Vzdy zůstalo jen jedno
Určitě jedno. Zvýší ti to počet hrazených cyklů a sníží pravděpodobnost komplikací při vícečetném těhotenství (které jsou dost časté). Kupodivu šanci na samotné otěhotnění to až tak moc nesníží. Já jela ještě postaru, kdy jsme několikrát transferovali dvě, a stejně mám nakonec dítě z cyklu, kdy se transferovalo jen jedno.
@AnduliPop jak píší ostatní. Pouze jedno. Ono popravdě teď na začátku ti přijdou 4 cykly nereálné, ale bohužel ani IVF není jistota. To bychom mohli my bez vejcovodů a pauze! se 4 cykly vyprávět
Pak je ten jeden navíc jako dar.
Ještě se prý zvažuje přidání jednoho a prodloužení věku, ale toho se zase už asi my nedočkáme ![]()
Ahoj, při 1.IVF OPU cca 13.den, zavadeli jsme 1. Tehotenstvi bylo, stastny konec ne. 2.IVF bez OPU, 3.IVF OPU 11.den, zavadeli jsme dvě, těhotenství úspěšne (1 dite). Takže u me to je 50:50 ![]()
@Lamicka2016 Vůbec mi nevyrostly folikuly, aby byly k odběru, tak se to 18.den stoplo. Asi mi nevyhovoval tenhle typ stimulace, moc se nevi, proč to takhle bylo, když v těch druhych tak nějak normální počet vajicek (8 myslim a 10) a AMH mam v normě.
@AnduliPop ja myslim, ze jsem začínala se stimulaci 1 nebo 2DC. Takže to vychází stejně.