Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Podstoupila jsem to v rámci studie. Je to v pohodě, neboj. Agonist je podle mě typ léku, ne název. Píchá se denně obvykle 14 dnů (nebo déle, pokud tělo nereaguje) a pak během celé stimulace.
@Ba-stet
Díky za zkušenost. Je mi jasné, že jde o „účinnou látku“. Ale chtěla jsem si najít příbalový leták nějakého konkrétního léku a kouknout na něj (ony ty účinky budou podobné). Nepamatuješ si, jak se injekce jmenovaly? V informačních materiálech mám napsáno, že mi budou dělat před první aplikací těhotenský test z moči. Nevím, jestli případné 7 denní těhotenství z moči poznají ![]()
@Anonymní píše:
@Ba-stet
Díky za zkušenost. Je mi jasné, že jde o „účinnou látku“. Ale chtěla jsem si najít příbalový leták nějakého konkrétního léku a kouknout na něj (ony ty účinky budou podobné). Nepamatuješ si, jak se injekce jmenovaly? V informačních materiálech mám napsáno, že mi budou dělat před první aplikací těhotenský test z moči. Nevím, jestli případné 7 denní těhotenství z moči poznají
Já jsem měla léky od firmy, co zadávala studii, a ty tady běžně nejsou k mání. Běžný agonist je myslím Gonal. V těch papírech žádné názvy ničeho nemáš? S tím testem jsem si to říkala taky, ale oni snad vědí, co dělají
![]()
@Ba-stet
Taky jdu na studii, v materiálech mám právě jen agonista GnRH-down regulace a pak teprve stimulace asi Gonalem. Našla jsem jich pár na netu (např. decapeptyl) a u všech je, kontraindikace s graviditou-možnost potratu či poškození plodu. Ach jo, měla jsem si prostudovat materiály dostatečně dopředu. V CARu mě neupozornili a já si to přečetla až teď. Šance je sice malá, ale zrovna jsme byli na „romantické“ dovolené…Kdybych si to přečetla včas, tak bych se nějak chránila. No, asi se jich zeptám v centru, jestli těhotenství stoprocentně mohou vyloučit tak brzy a kdyžtak je zkusím poprosit o odložení. Akorát se bojím, aby mě nevyloučili ze studie ![]()
@Anonymní píše:
@Ba-stet
Taky jdu na studii, v materiálech mám právě jen agonista GnRH-down regulace a pak teprve stimulace asi Gonalem. Našla jsem jich pár na netu (např. decapeptyl) a u všech je, kontraindikace s graviditou-možnost potratu či poškození plodu. Ach jo, měla jsem si prostudovat materiály dostatečně dopředu. V CARu mě neupozornili a já si to přečetla až teď. Šance je sice malá, ale zrovna jsme byli na „romantické“ dovolené…Kdybych si to přečetla včas, tak bych se nějak chránila. No, asi se jich zeptám v centru, jestli těhotenství stoprocentně mohou vyloučit tak brzy a kdyžtak je zkusím poprosit o odložení. Akorát se bojím, aby mě nevyloučili ze studie
A na jakou studii jdeš? Kam? Určitě se zeptej, ale myslím, že to poznají. Nelajsli si by si, že by některá v mezičase otěhotněla a oni plod poškodili. Myslím, že násldný soud by byl likvidační…
@Ba-stet
Dík za uklidnění ![]()
Jdu na kliniku Gynem. Podle mě stejná studie probíhá i v Cube…
A jdeš na Rekovelle nebo na Implantanu? Na obojí už jsou diskuse s fajn holkama ![]()
@Ba-stet
To já nevím. V Gynemu to mají označené jako studie 1 a 2, já spadám do jedničky. Vzhledem k tomu, že 2 má kontaktní email implant, tak 1 bude asi rekovelle. Jsem ve skupině starších. Na Cube jsem psala také, ale neozvali se mi. V materiálech je napsáno, že down regulace začíná 21. až 24. DC. Já jsem objednána hned ten 21. den. Možná, kdybych to zkusila odsunout trochu dál… Vstupní těhotenský test mi dělali z moči. Tak snad to dělají na nějakém analyzátoru a ne klasickými domácími testy ![]()
Jsem blbka, musí to být Rekovelle, protože Implant má krátky protokol. Máme diskusi se super holkama, ale začíná to být trochu nuda, protože skoro všechny jsou už těhotný
Mně to teda nevyšlo, ale měla bych jít brzy na KET… Jinak já jsem nevěděla, že budou dělat test z moči a mám trochu problém s odběry, takže jsem vážně hooodně pila a odevzdala brutálně naředěný vzorek. A poradili si s tím, takže ![]()
@Ba-stet
Aha, tak to já cedím krev jak o život
Kdy jdeš na KET a kolik máš embryí?
Jaká je to diskuze, asi se připojím, ať v tom nejsem sama…
https://www.emimino.cz/…nkovani/207/?… My skoro všechny chodíme do Cube, ale to myslím neva. Protokol studie je stejný. Zrovna dnes se připojila nová holka, má konzultaci někdy v půlce června…
Mně to nakonec moc neklaplo, i když vše vypadalo ukázkově, budu mít asi problém s kvalitou vajíček. Embrya rychle odcházela a nakonec se pátý den třepetalo jediné. Nesplňovalo parametry studie, tak mu dali den navíc, s tím, že když přežije, tak ho aspoň zamrazí. A ono to zvládlo. Takže doufám, že to znamená, že je bojovník… Ale nemusí samozřejmě ani přežít rozmrazení. Uvidíme, no. Ale máme fakt hodně těhotných (odhadem 70%), takže je to dost povzbuzující ![]()
@Ba-stet
Tak držím palce. Já mám jedno z KET a taky napřed vypadalo nic moc, pak se zberchalo a nabralo takovou kvalitu, že teď jsou mu skoro 2 roky ![]()
Já právě chtěla na studii, protože jinak už bych byla samoplátce. Napřed jsem psala do Cube, ale tam nějak úplně vázla komunikace. Vůbec se mi neozvali. V Gynemu ještě stále nábor probíhá.
Fakt? Asi toho měli hodně
Mně se ozvali hned, ale bylo to poměrně v začátku. Tak pojď určitě za námi. Já jsem teda ráda, že jsem tu diskusi objevila, jinak už bych z toho všeho byla na hlavu. A ta nová holka by byla taky samoplátce, určitě bude nadšená, když dorazí další čerstvá duše
A moc díky za uklidnění ohledně KETu. Snad to dopadne dobře. Je to moje první ivf, to vyjde málokdy. Ale že nedošlo ani k transferu, to mě dost sebralo…
Tak jen pro doplnění, kdyby to někdy někdo hledal - injekce na down regulaci jsou v této studii Gonapeptyl daily. Před první aplikací jsem nevyloučila možnost gravidity, tak mi místo z moči na mou žádost udělali test z krve. Bohužel negativní ![]()
Máte někdo zkušenost s down rgulací při dlouhém protokolu? Jaké jste dostaly léky-injekce? Já mám dostat agonisty GnRH a aplikovat je denně injekčně.