Kdy po viróze do školy?

Anonymní
3.2.20 13:36

kdy po viróze do školy?

Zajímá mně, jak to praktikujete vy?
dáte dítě do školy po viroze ihned po odeznění příznaků, nebo necháte den dva na zotavení, když už nemá rýmu, kašel nic…jenom je trochu unavené po nemoci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
3.2.20 13:44
@Anonymní píše:
dáte dítě do školy po viroze ihned po odeznění příznaků, nebo necháte den dva na zotavení, když už nemá rýmu, kašel nic…jenom je trochu unavené po nemoci…

Do školy hned, někdy i s doznívající rýmou či kašlem (teď aktuálně druhák), do školky až po vymizení příznaků. Nějaké dny navíc už nepraktikuju, ošetřovačka je ošetřovačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
3.2.20 13:45
@Anonymní píše:

Záleží na průběhu a na věku dítěte. Teď naposledy měl syn (12 let) zvýšenou teplotu pátek odpoledne až pondělí ráno, k tomu rýmu a kašel. V úterý už teplota normální a ve středu šel do školy, to už pouze minimálně posmrkával. Kdyby měl přes víkend horečku, tak ho určitě ještě nechám minimálně přes středu zotavit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.2.20 13:45

Hned.
samotný kašel či rýma pro ně není nemoc..s tím do školy běžně jde ( pokud to má )
jakmile ustoupí teplota, zvracení, průjem nebo prostě s čím je doma, tak jde - pokud to nevyjde na čtvrtek a není to poslední možný den očr..to nechám doma, zbytečné chodit jeden den, to stejně všechno nedožene..

• Citovat
  • Upravit
7228
3.2.20 13:47

Poté, co nemělo 24 hodin teplotu… na sporty a tělocvik ještě třeba pár dní nechodí… ono se ta škola doma špatně dohání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
3.2.20 13:47

Podle toho, jak se dítě cítí. Už jsou dost velké na to, aby to řekly samy (9, 11 a 13 let). Někdy, pokud mají psát nějakou velkou písemku a ještě se necítí na to, být ve škole celý den, jdou jen na písemku a pak zase domů.
Ale zatím mám velkou výhodu, že pracuju z domova. Případně už je tu i nechám samotné, když je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15204
3.2.20 13:48

Hned, nemáme hlídání, musíme pracovat, ale naše dcera je naštěstí odolná a nějakou nemoc že školky přitáhne 2× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
3.2.20 14:12

Zatím jsem ještě doma s mladší tak toho využívám a nechávám si čtyřletého ještě několik dní po nemoci doma ať si pořádně odpočne a nabere sílu a nemusí hned s oslabenou imunitou do usopleného kolektivu. Až budu chodit do práce, bude to horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
3.2.20 14:15

@Teruška85 ve školce to je jedno jak dlouho je doma..
ale školáci toho probírají tak moc že je těžké dohnat každý den. Navíc opravdu ty začátky, první druhá třída, kdy máš dětem vysvětlovat jak číst, jak psát, jak počítat..u těch starších už je to zase jednodušší, to už se našprtají sami, umí si sehnat úkoly, umí se učit..ale já měla doma prvňáka tyden a fakt jsem nestíhala..On se to ve škole učí 4h..ale doma mi vydrží sedět 20 minut max a to do něho fakt všechno nenahustím.

• Citovat
  • Upravit
741
3.2.20 14:35

Zrovna řeším s prvňačkou, od minulého čtvrtka měla horečky 39, dnes poprvé bez teploty, ale je unavená a dost kašle, pokud bude bez teploty, plánuji ji nechat do středy včetně doma, čtvrtek a pátek do školy. Fakt je, že jen na dnešek má kupu úkolů, ve škole toho za den stihnou dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
3.2.20 14:43

Ve školce jsem nechávala doma 2-3 týdny. Do úplného vyléčení plus ještě většinou něco navíc. Stejně to mělo houby efekt, děcka takhle prochodily první roky, 3-5 dní ve školce, 2-3 týdny doma, od října do dubna.
Ve škole už je to lepší, mnohem. Závažné nemoci nemají, učivo letí a je čím dál horší dělat to doma. Takže obvykle zůstávají max. týden. Teď co lítají ty virozy, tak to chytli oba, po, út, horečka, rýma, kašel..od čtvrtku ráno oba bez teplot, rýma běžná, kašel (to kašlou celou zimu), spali dobře, únava žádná, takže v pondělí šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.2.20 15:20

Jak kdy.
Kluci teď mají tu hrůzu s horeckami, takže se postupně vystřídali :(.
Jeden půjde zítra - kašel už nemá, teplota zvýšená jen večer. Druhý asi ve středu, má ještě fakt hnusný kašel a poslední horečky teprve mít začal - ten asi tento týden nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.2.20 16:05

Kdyz je jim dobre. Uz nejsou nejmensi a muzu se spolehnout, ze mi nehraji divadlo, at nemusi do skoly. Az reknou, ze se citi dobre a vidim, ze hruza pominula, tak jdou do skoly.
U nas je nejhur, kdyz tise lezi, mlci, neji, to je viditelne, ze jim neni dobre. Az vse funguje, tak jsou zase zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí