Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dcera ví základy v čtyřech a půl letech. Ale hlavně kvůli obecnýmu zájmu o lidský tělo, kdyby nejevila zájem, tak do šesti sedmi let počkám. V osmi je nejvyšší čas si myslim.
Stejne jako starsi dceri?
Jinak ja resim podobny problem, jen diky telisku jsem bez ms, takze u me to nebude videt jako neco prirozeneho..
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o zachování anonymity jinak smazat. Mám 8 letou dceru a přemýšlím kdy a jak ji říct co je menstrauce a jak to funguje. Já dostala ms v 10 letech a starší dcera v 9 letech takže si myslím že teď je nejvyšší čas ji všechno říct. Ale, nevím jak začít a říct ji to tak aby to vzala.
Nevím, řekla jsem jí to nějak přirozeně v průběhu let, když jsem kupovala tampóny. nějakou představu má už od malinka. ![]()
@Králičice píše:
Stejne jako starsi dceri?
Jinak ja resim podobny problem, jen diky telisku jsem bez ms, takze u me to nebude videt jako neco prirozeneho..
Starší dcera v nějakých 6 letech přišla sama a zeptala a kladla otázky sama takže sem to já nemusela nijak navnazovat. Mladší dcera je taková stydlivá.
@Bábrdl píše:
Nevím, řekla jsem jí to nějak přirozeně v průběhu let, když jsem kupovala tampóny. nějakou představu má už od malinka.
no, to já taky, ale jako malou jí to zajímalo, ted to má totlně na háku a mám pocit, že za týden neví, o co vůbec jde. Až to přijde, bude stejnak čumět jak tele na nový vrata.
Vsimla si u me, takze to vi odmalinka.
U 8 lete je nejvyssi cas.
Asi by to chtelo vysvetlit cele fungovani zenskych organu vcetne vzniku deti.
Obrazku na tohle tema je po netu spousta.
Třeba využít situaci kdy se zeptá, určitě vidí v na záchodě vložky a tampony, nebo v televizi reklamu a zajímáji k čemu to je.. Jinak je to vůbrec v pořádku, menstruace 9letech? Nehrozi, ze holčička pak málo vyroste do výšky?
@Alušáček píše:
Třeba využít situaci kdy se zeptá, určitě vidí v na záchodě vložky a tampony, nebo v televizi reklamu a zajímáji k čemu to je.. Jinak je to vůbrec v pořádku, menstruace 9letech? Nehrozi, ze holčička pak málo vyroste do výšky?
Byla jsem s ní tenkrát na gynekologii a bylo nám řečeno že je to normální v dnešní době. Měla tenkrát už 145 cm a dnes má cca 160 cm. (je jí 13)
@Svistice píše:
Moje šestileté dítě to ví už asi dva roky.
moje taky, pak to úspěšně zapomněla
Moje dcera ve 4,5 letech to také ví, samozřejmě velmi okrajově a jednoduše
Já ji řekla v 9 letech to nejnutnějši a dala jí knížku TO všechno o menstruaci (Hana Kašaková). Moc pěkně udělaná.
A měla čas si to v hlavě zpracovat.
@Lama Lama píše:
no, to já taky, ale jako malou jí to zajímalo, ted to má totlně na háku a mám pocit, že za týden neví, o co vůbec jde. Až to přijde, bude stejnak čumět jak tele na nový vrata.
Jíá jsem jí běžně říkala „nemůžu se koupat, mám menstruaci“. Nebo nepojedeu na kole, mám menstruaci, bolí mě bříško. ![]()
Mně bývá u MS zle, takež je to těžké přehlídnout.
Dobrý den, prosím o zachování anonymity jinak smazat. Mám 8 letou dceru a přemýšlím kdy a jak ji říct co je menstrauce a jak to funguje. Já dostala ms v 10 letech a starší dcera v 9 letech takže si myslím že teď je nejvyšší čas ji všechno říct. Ale, nevím jak začít a říct ji to tak aby to vzala.