Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Manželovi hned s pozitivním testem., zbytku až po 12 tt. do té doby se může stát cokoliv…
V 7tt az byla srdecni akce, nechtela jsem to rikat tak brzy ale sla na neschopenku ![]()
Rodičům v podstatě hned - ale nebylo to v plánu, jen to na mě taťka poznal ještě dřív, než bylo potvrzeno od doktora. Tchánům jsme to pak oznámili, jakmile jsme měli těhotenství potvrzené, takže asi 9-10tt., to samé v práci - tenkrát se firma stěhovala, tahali jsme nábytek, těžké věci, takže jsem musela s pravdou ven. Ostatním - kamarádům a známým, až po NT a prvním trimestru. Teď u druhého to rodiče dostanou jako oznámení pod stromeček, takže 11tt., ostatním zase až po NT a prvním trimestru.
Příteli hned s pozitivním testem a do týdne jsme to vykecali v rodině, nedalo se to vydržet
mojí mamce jsem test vyfotila a poslala mms s textem asi budeš babička ![]()
Gabi a jak to děláš s prckem když čekáš druhé? tomu tahání se nedá předejit z toho mám trochu obavu…
Anonymní píše:
Ahojky, kdy jste řekly, že jste těhotný všem blizkým i známým? Jsem plná euforie
Hlavně to nejdřív řekni otci budoucího dítěte, nepůsobí dobře když se to budoucí otec dozví už s dovětkem, co Ti na to řekla maminka.
![]()
@Anonymní píše:
Gabi a jak to děláš s prckem když čekáš druhé? tomu tahání se nedá předejit z toho mám trochu obavu…
Nijak, tahám ho dál. Má skoro 15kg a nedá se nic dělat. Právě při tom druhým dítěti dělá člověk věci, který při prvním rozhodně nedělal a kterým jsem se vyhýbala - je to docela paradox.
Ale jsem toho názoru, že pokud to těhotenství a ten plod je v pořádku a nejsou tam žádné problémy, tak tohle prostě zvládne.
Otec dítěte se to dozvěděl telefonicky hned jak mi vyšel pozitivní test. Nedvydržela jsem to do večera než jsem se vrátila z práce.
Ostatní rodině jsme to řekli, když vyšel dobře prvotrimestrální screening.
První hned po pozitivním testu, ale skončilo to ZT. Druhý po první kontrole u doktora, to skončilo porodem
Třetí taky po první kontrole, ale opět ZT- neměla jsem sílu nic říkat, takže okolí myslelo ještě 2m poté, že jsem pořád těhotná
A čtvrtý poznala máma ještě před první kontrolou, že prej bylo podezřelý, že je mi ráno blbě (no bóže, tak mi bylo jednou blbě a ona to hned pozná:) a vypadala jsem divně.
Svému manželovi jsem strkala pod nos počůraný těhotenský test a to na něm tu čárku chudák neviděl
ale byla tam
No a mojí máme a ségře jsem to řekla vlastně hned a pak jsme to všem ostatním řekli v 6. týdnu když mi dr potvrdil těhotenství a dal mi první utz fotku
Já to prostě nevydržela neříct ![]()
Ahojky, kdy jste řekly, že jste těhotný všem blizkým i známým? Jsem plná euforie