Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,mám 9 měs.dcerku-už od narození má dost vlásků,ale teď už je má celkem dlouhý,že jí padají do očí. Kdy se můžou ty vlásky zastříhnout? Děkuju ![]()
Ahoj,
taky jsem dcerce do roku 2× zastříhávala vlásky, lezly jí do očí
Klidně ostříhej ![]()
Urcite muzes, proc bys nemohla…to ze se striha az od roka, je povera. Lepsi nez mit rousaty dite ![]()
Je nějaká pověra že až v 1 roce. Ale pokud zavazí tak bych je pokrátila ![]()
Já mám kluka moc vlásků neměl ,tak jsem ho ostříhala po prvních narozeninách.
tak díky, já právě slyšela,že do roku se nesmí stříhat,ale tak je to asi blbost. Já jí to sepínám sponečkou,ale vždycky se bojím,že sotva jí spustím z očí,tak si tu sponku sundá a spolkne to ![]()
malou jsem šmikla už v 5 měsících,vlásky ji padaly do očí,krásně prokoukla
jak dorostou,šmiknu zase,nevidím na tom nic špatného ![]()
Holky a to stříháte sami nebo kadeřnice? Já se bojim,abych jí nešmikla nebo aby to neměla jak podle hrnce
A stříháte jakoby na ofinu nebo na patku jakoby sestupně??Nechci aby vypadala jak ET
![]()
Karolínka2011 píše:
Holky a to stříháte sami nebo kadeřnice? Já se bojim,abych jí nešmikla nebo aby to neměla jak podle hrnceA stříháte jakoby na ofinu nebo na patku jakoby sestupně??Nechci aby vypadala jak ET
![]()
![]()
Tak stříhej ve spaní a nejprve jen kousek, abys viděla, jak ti to půjde.
Ke kadeřnici je ještě brzo. Ale určitě by ti vyhověla a vlasy šmikla. ![]()
Pokud má hodně vlásků, vzala bych jí ke kadeřnici. Chodím tam i se synem, doma ho nikdy neostříhám tak hezky, jako mu to udělá kadeřnice. Těch 70Kč není zas taková suma. ![]()
Malou jsem poprvé stříhala snad ve třech měsících, kdy už měla ty vlasy úplně v očích.Strčila jsem ji do sedačky, pustila tv, jí zaujala pohádka, tak čučela dopředu a já ji ty vlasy vzala mezi prsty a prostě jsem je stihla.Měla je takové rozčepářené, tak to ani nebylo poznat.Do roka jsem stříhala několikrát.Teď má 18.měsíců a půjde se ostříhat ke kadeřnici, protože to potřebuje už zastřihnout celkově všude na nějaký normoš účes.
Ahoj, já stříhala malou do roka několikrát. V 6 měsících jsem zvládla ofinu sama. V 8 už jsme šly k holičce. Já měla malou na klíně a držela jí hlavu. Byl to boj, ale zvládly jsme to.
A syna jsem také střihala do roka. První ofinu nůžkama, ale když mi manžel řekl, že je jak podle hrnce, tak jsem ho vzala mašinkou.
Jak tu někdo psal, dej do sedačky a pusť telku. Nejlepší jsou reklamy.