Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jdi v kalhotkách do ordinace a sundej si je těsně před tím než si lehneš na křeslo. Kalhotky můžeš mít smotané v ruce.
Se zeptej rovnou Dr. Stejně ti bude nejspíš otvírat kabinku, ne?
@Anonymní píše: Více
Kalhotky si sundávám vždy až u doktora. Někdy ještě něco předtím řešíme, tak nemíním sedět na židli jen tak.
Já se svlékam až u doktorky v ordinaci, po úvodní anamnéze. Odložím na židli, hupnu na křeslo a pak hned oblíct. Dřív to měla taky tak, že se svlékalo u sestry za plentou, a měli tam erární sukně, aby si je ženy mohly vzít pro přechod do ordinace. Jdi normálně v kalhotkách až na vyšetřovnu, kdyby se doktor ptal, tak mu objasni důvod. Nikomu to trapné připadat nebude.
Nesvlekala bych se dřív než mě vyzve lékař. U nás to je tak, že sestra měří tlak, zeptá se na poslední MS a s čím tam jdu. Pak jdu do čekárny, následně mě sestra zavolá a jdu k lekarce. Ta se mě zeptá a pak mě vyzve ať se jdu svléknout za plentu a pak na křeslo. V kalhotkách bych tam nikde fakt nechodila.
no vidíš, u nás se to dělá úplně jinak, přišla jsi na řadu, sestra se tě zeptá, jestli jsi změnila pojišťovnu nebo nějaké osobní údaje, vyzve tě do volné kabinky, tam se vysvlečeš z kalhot, sukně - kalhotky máš na sobě, jdeš v kalhotkách ke koze, tam je vysvlečeš a smotáš si je do ruky, mezitím řekneš doktorce, co máš za problém, probíhá vyšetření, slezeš - oblečeš kalhotky, sundáš vrchní díl a doktorka kontroluje prsa, oblečeš podprdu a horní díl a teprve teď sedíš na židli a mluvíš s doktorkou, máš kalhotky a na židli je papírový ručník,
takže zakladatelka se ptá v podstatě nesmyslně, protože všude to probíhá jinak, hlavně u nás vůbec sestře neříkáš s čím tam jdeš, ani MS - sestře po tom nic není, to u nás řešíš pouze a jenom s doktorkou
@stinga píše: Více
Jo ptá se nesmyslne, protože je to všude jinak. Ale já se přiznám, že bych nikde jen v kalhotkách nesedela a nepovidala si s doktorem. Je to dost dehonestujici. Ať se on svlékne do trenek a pak se můžeme bavit jako klient a dodavatel.
Nosím si úpletovou sukýnku, takže se necítím nekomfortně, (pod ní nic, jen pak vyhrnu)
Jdu k sestřičce, zaplatím zrcadla, potom si pro mě přijde doktor, sestra mu podá kartu a jdu s ním do ordinace, sednu si oblečená na židli naproti němu a potom mě vyzve, abych si odložila, za plentou se sleču a jdu bez kalhot a kalhotek na kozu, pak se za plentou znovu obleču a sednu si znovu na židli (když mi píše recept, něco řeší, apod.) Bez oblečení probíhá pouze vyšetření na koze, jinak jsem oblečená, nahatá bych tam neseděla, bylo by to i dost nehygienické, kdyby tam každá pacientka seděla na židli nahá.
@stinga píše: Více
Nevidím sebemenší duvod, pro bych mela cokoliv resit s doktorkou oblecena pouze v kalhotách a tričku. Takže v kabince bych si nechala tak bundu a mikinu.
@annasmyc píše: Více
Jo to jsem úplně zapomněla. V porodnici při vyšetření mi dali jednorázovou sukni. Já ji pak nosila vždy sebou. Bylo to vlastně fajn vzít si ji a vyhnout ji při vyšetření. Ano lékař stejně vše viděl, ale jde o pocit pacientky a tam jsem se opravdu cítila dobře i když mi mezi nohy koukal mladý krásný doktor ![]()
Holky, prosím poraďte je mi trochu trapně ale fakt nevím jak to udělat, zítra jsem objednaná na gynekologii, kde budu řešit problém, že skoro pořád špinim, lehce krvacím a mám nepravidelnou ms. A jak to mám udělat u gynekologa, kdy se mám svléknout. U nás to je tak že jdu k sestričce pak do kabinky a za doktorem. Ale nevím jestli mám sundat i kalhotky hned, ale mám strach že mi po noze poteče krev..no hloupý dotaz, ale jak to řešíte vy?