Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mame vybrané jméno Inna, ale nemůžeme pořádně dohledat, kdy má svátek. Jeden termín je v lednu, další v dubnu ![]()
@Karolína1096 píše: Více
našla jsem ten leden. I kdyby byla v kalendáři 2×, tak si prostě jeden termín vyberte. Petr je taky v kalendáři 2×.
@vokishka ono jméno v kalendáři uvedeno právě vůbec není. Inna ani Ina 🙈 asi budeme muset nějaký termín prostě vymyslet. ![]()
V podstatě se jedná o zkráceninu Jiřiny, takže bych to prostě dala na ten den.
@Sany80s píše: Více
Není to spíš Ingrid nebo Inga/ Inka, Ingeborg?
Neteř je Inna a slaví to 8.5., ségry tchán to kdysi někde vyčetl. Vim, ze byla i ta lednová varianta, ale tim, ze ma narozeniny na konci listopadu, tak nechteli, aby to mela vsechno blízko sebe.
@Terrca my budeme právě mít narozeniny teď okolo Vánoc. Takže tento datum krásný 🙈 😂
@Karolína1096 Neni v kalendáři, pokud chcete slavit, můžete si datum vybrat.
AI výsledek:
Tato jména nejsou součástí standardního českého kalendária. Nositelky těchto jmen v Česku nejčastěji slaví svátek 27. ledna společně se jménem Ingrid (nebo jeho variantou Inka).
Slovensko uvádí jméno Inna v kalendáři na 8. května.
@Sany80s píše: Více
Tak možný to asi je. Vlastam se říkalo Aťka. To jsem si taky nikdy nespojila, asi až před rokem. To jsem slyšela v nějakém rozhovoru.
@Atisia píše: Více
Nebo jsi to četla ode mne. Psala jsem tady, že mám kolegyni Vlastimilu. Říká se ji Aťko. Oficiální verzi nenávidí, neuznává. Říká, jestli někdo dá jednou na náhrobní kámen Vlastimila místo Aťka, tak ho bude strašit.
Jsem zas nepochopila, že naše Patricie má spojitost k Vlastě. Někde jsem to četla. Nechápu proč. Přijde mi to absolutně každé jiným směrem.
@Kelsey1 píše: Více
Tak Vlasta je od vlast a Patricie by mohla trochu souviset s patriot, což je ten, kdo ctí svou vlast, ne? Nebo tak podobně.