Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
náš malý spal do 4 měsíců celou noc,usnul kolem sedmi večer a vzbudil se kolem páté ráno na kojení a pak ještě usnul tak do osmi.Po čtvrtém měsíci se začal v noci budit častěji,někdy je to 2-3krát a někdy i co půl hodiny.Do dneška je plně kojen.
Asi to opravdu záleží na miminku,já jsem teď ve fázi,kdy zasněně vzpomínám na ty první čtyři měsíce a prospané noci a jsem zvědavá,kdy zase začne v noci spát. ![]()
Jana
Myslim Sany, ze mas stesti, ze mas takove hodne miminko. U sebe ani u znamych jsem nevidela, ze by se to behem sestinedeli nejak u:,–(ilo … bud bylo mimi hodne a spave uz od narozeni, nebo proste raubir, ktery to ma jednou tak a jindy zase jinak.
My nespali do 2 a 1/4 roku … takze jsem byla uplne hotova. Pojem sestinedeli jsem doted jaksi nepochopila
Delam si trochu legraci, ale opravdu se tech prvnich 6 tydnu nijak vyrazne nelisilo od tech dalsich - ani u me po gynek.strance (vse v poradku uz po tydnu po porodu), ani u miminka (nekonecny raubir
.
Nakukovatelka
Ahoj MartinoK
Pokud ma jeste zloutenku.Tak se musi vzbudit.Kamardka musela budit do mesice a pul.ted je hodnejsi nez nase.
Kdyz rekne dr.tak bych udelala-to muj nazor.Vase nevim.
Zdenna a Nikolka 4mesice a tyden
My mame dnes 3 mesice a 3 tydny. Ze zacatku to byla hruza, behem sestinedeli se budil co 2 hod a z toho jsme 1-1,5 hod uspavali, byli jsme mrtvi. Pak se to ze dne na den zlomilo na dve nocni kojeni. Prvni noc celou prospal na dedovy narozeniny, to mu bylo asi 2,5, pak to bylo tak 2-4 noci tydne prospany cely asi 14 dnu a od tretiho mesice se budi pravidelne 1× za noc na kojeni. Ted poslednich 10 dnu, co nas trapi ekzem se budi i 3-4× za noc, ale staci dat dudu ci pohladit po tvaricce a spi dal, jen si chvilku mrmla, kojim porad jen jednou.
Osvedcilo se nam ho opravdu pevne zavinout, aby nemohl machat rukama, pak spi vzdycky lip.
ahoj,
Naše malá se budila na kojení i v noci co 2-3 hodiny, pak co 4-5hod. a začala spát celou noc když měla asi 8 týdnů. Noční buzení se pak objevilo jen párkrát - v období růstového spurtu a nebo když už byla večer hodně unavená a málo se najedla usnula u kojení. Za týden budeme mít půl roku, pořád kojím (kaše či UM nedávám -kojením to opravdu není) má teď trochu problém s usnutím,(od Vánoc)- asi rozhozený režim, ale jinak v poho. Do 9, někdy 10večer většinou usne a spí tak +- do 8 dorána.
Jinač soucítím s váma „nespavcema“ - ten týden po svátcích jsme uspávali s řevem až do půlnoci a stačilo nám.
Doufám, že si to případné druhé mimčo nevybere i s úrokama…
Janka
MARTINAK- kdyby mi dítě spalo od 12 -7 a přes den se minimálně 5× kojilo a mělo těch požadovaných 5-6 pomočených plen za den a prospívalo a bylo spokojené, tak bych ho nebudila. To je i názor mé Dr.
CIBULKA
Tak jsem omylem přečetla jen první stranu, ale teď, ať se dívám jak chci, tak nemůžu najít, kde MARTNOK píšeš o žloutence, jak ji zmiňuje ZDENNA. Nebo to ZDENNA zmiňovala jen pro případ, že by jste ji měli? Ach, ta moje kojodemence…
CIBULKA
ahojte, tak můj synek spal celou noc asi od 5 týdnů. a to jsem ho kojila 11 měsíců. je to opravdu individuální, ale každý dítě na to časem přijde, že se má spát celou noc ![]()
Ahoj,
to je téma pro mě jak vyšitý!!!
Pervní dcera začala spát celou noc v 5,5 letech, tedy přesně poté, co se narodil syn
.
Na první prospanou noc svého synka (17m) stále čekám
.
Ale miluju je oba!
Zuzana
MartinaK: nebudit.
Nakukovatelka: tak mala spava od narozeni nebyla, vstavala kazde 3h na kojo, pak sme museli zacit s UM a behem par noci to bylo tech 10h. No a prvnich 6t zivota je mimi novorozenec cili si taky nak zvyka na zdejsi svet apod.
Sany.
Sany za novorodenecke obdobie sa oznacuje prvych 28 dni zivota.
http://www.deticky.sk/…iew_page.php?…
Nazory na obdobie kedy sa ma dieta aklimatizovat na vonkajsi svet sa lisia, mne sa celkom praci tento
http://emimino.cz/modules.php?…
MartinaK ja by som v tomto obdobi skusila aspon raz za noc, napriklad pred spanim prilozit babetko, ci sa nechyti. Kamoska takto prisla o mlieko, ze jej maly spal od 2 tyzdnov celu noc.
Asi by som sa toho este bala pri mesacnom babetku.
Marty dik za opytanie, od vcera od 18,30 bez teploty, bez panadolu
. Tak snad uz je po chorobe. Vyzera v pohode, lumpaci akoby chcel tie 2 dni dohnat a tvari sa, ze uz mu nic nie je ![]()
Neviem co mu bolo, neboli sme u dr. cakala som co z toho bude, davala vitaminy a zrazala teplotku a vyzera, ze to zvladol. Dufam, ze to nezakriknem.
Mas krasny novy napis a ikonku ![]()
Gothic: ja opravdu videla tabulku kde bylo ze novorozenec: do 6t, 6t-1r kojenec, 1-3r batole, 3-6 predskolak, 6-…skolak atd. Sany.
Ahojky,
my vstáváme na kojení většinou tak 2× - 4× za noc. Ale když jsme přijeli z prodnice, tak jsme museli na pokyn dr. taky budit na krmení, pokud se brouček sám neprobudil a bylo to už dýl jak 6 hodin od minulého krmení. ![]()
Ahojky holky,
naše malá začala spát celou noc jakmile jsme přijely domů z porodnice. Od 5 týdnu je kojená jen částečně a to doteď. Jsme s manželem moc vděčný, že nemáme problémy s nočním spánkem.
Promiňte to chlubení
Gabka