Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
dneska v noci mezi 52 a 53 kojením
jsem si řekla, že se vás zeptám, kdy ty vaše ratolesti spaly celou noc nebo aspoň půl noci. Ten náš 3. měsíční rošťák to má každou noc jinak. Vím, že je na nějaký režim ještě malý, ale dejte ma naději ![]()
Ahoj, asi ta moc nepotesim je to silne individualne
moze spat celu noc od narodenia a nemusi ani v 3 rokoch. My budeme asi ten 2 pripad. Uz som vzdala vsetky pokusy a nadeje ![]()
My ted zaciname 5. mesic a malej se budi 2× - 4× za noc
Sousedi maji stejne starou holcicku, ktera pry o pul desate ulehne a spi do pul sedme do rana… Je to individualni, slysela jsem ale, ze kojene deti se budi casteji nez deti, ktere dostavaji umelou vyzivu. Kamaradka ma nekojeneho stejne stareho chlapecka a ten ji pry dokaze v noci spat i 9 hodin…
Tak u nás to taky se spaním není žádná sláva. Usínáme podle nálady od osmé do půl desáté a budíme se jak kdy. Někdy třikrát za noc, někdy i co dvě hodinky. Přes den spí malý jen 2×30 minut. A to je nám skoro půl roku. Ale určitě budu doufat, že bude líp.
Kitten
Ahojky,
taky u nás to není s nočním buzením příliš veselé ![]()
Od narození se Pavlík dožaduje jídla v intervalu 2hod a to jak ve dne, tak i v noci. Měl období (okolo 4.měsíce), kdy v noci 1 kojení vynechával, ale během 14dnů tomuto pozitivu opět učinil přítrž ![]()
Jinak v postýlce se budí po 1 hod, u nás v posteli dodržuje alespoň ty dvouhodinovky, takže postýlku jsme zatím odložili na neurčito… ![]()
Mojí sestře se holčička takhle v noci budila po celý rok, co kojila. Jakmile přestala kojit, Kristýnka začala spinkat celou noc.
No tak to už se těším ![]()
Ahoj, mala spala celou noc-10h v kuse od 1m, od 1m taky zacla bastit UM. Vycetla sem ze i kojene deti by mely vydrzet celou noc od 6m, ale co sem se docetla na emiminu tak to vetsinou neplati protoze pak se decka stejne budej ne kvuli hladu ale zavislosti na prsu. A osobne si myslim ze na nejaky rezim uz zas tak male mimi nemas, muj nazor je ze se vse tak nak srovna behem sestinedeli. Sany.
První slečna prospala noc poprvé v 6ti týdnech - to byla jediná noc a pak dlooouhé měsíce, ba i léta nic, jenom sem tam se objevilo období, kdy spávala celou noc. A ta druhá vypadá, že asi celou noc neprospí ani v 6ti letech
.Ale vycepovala mně natolik, že když se teď budí v noci co 3 hodiny na jídlo a hned po něm i usne (!!!), považuju to za luxus a vůbec už si nestěžuju
!!!
Eva
""http://b1.lilypie.com/xhILp1/.png:http://b1.lilypie.com/xhILp1/.png /> ""http://b4.lilypie.com/mexip1/.png:http://b4.lilypie.com/mexip1/.png
Ahoj,
naše malá spala celou noc hned od narození. A to byla kojená 2,5 měsíce. Myslím, že to nezáleží pouze na UM.
Ahoj i510,
u nás to není nijak slavné, režim denního spánku se ustálil kolem 3.měsíce, jinak v noci se budil tak 2×, teď už je to horší a mámeto máme skoro rok. Zlom nastal někdy kolem 6.měsíců, budil se častěji, myslela jsem, že má pořád hlad a tak jsem kojila kojila......
Pak jsem zjistila, že ani tak není hlad, že někdy stačí cumlík. Ale asi jsem si ho bohužel naučila, takže jsme se ustálili na 3 kojení v noci (minimálně) + další buzení jen pohladit, pohoupat, dát cumlíka........
Je to docela individuální, přeji klidné spaní a hodné miminko.
Ahoj
Ahoj,
tak náš drobek se budil do těch 3 měsíců v noci tak po 4 hodinách a od 3m usíná jak kdy někdy se zadaří i v 8 ale většinou usíná kolem 11 nebo půlnoci ale pak spinká do té 7 ,8 nakojím a spinká dál do deseti.A je plně kojený.Ale každé dítko to má jiné ![]()
Ahoj,
u nás to bylo do nějakých devíti měsíců peklo (i když je pravda, že občas vyskytly i výjimečně klidné noci), někdy mezi 8. a 9. měsícem byl vzhůru každou hodinu, někdy i dřív. No a potom nejdnou v deseti měsících začal spát celou noc, skoro ze dne na den. Sam jsem zírala, bylo neuvěřitelný.
Teď ho ukládám večer v sedm a budí se mezi sedmou a půl osmou (občas dřív, ale většinou až po té sedmé). Tak nezoufejte a i když to vypadá beznadějně, tak se všechno může během jednoho týdne změnit (i já jsem tvrdila, že to naše dítě se nenaučí spát celou noc snad nikdy).
Jo a kojila jsem do roka.
Ahojky,
já jsem do konce 7. měsíce kojila, pak si Verunka ze dne na den sama řekla, že už mlíčko nechce a od té doby spinká celou noc. Takže u nás byl ten zlom v kojení.
Mě se osvědčilo „domluvit se“, že se v noci nekojí a spí až 8hod v kuse:-)) pro mě úspěch
Mia
U me mala spinkala krasne do okolo 3 mesice budila v noci 1-2× nebo az do rana.od te 3mesice v noci budi kazde 2-3h.myslela jsem ze ji asi rostou zoubky.Ono to nebylo.je velka a chce asi vic papat a navic jsem ucila spat v postylce.Odmitla dudlika adt..Proste ma hlad.Ve dne spi 2× 2h.do 3 mesice spala v kocarku.bylo tezky.Ted pomalu zlepsi.Ji je 4mes a tyden.
Zdenna a Nikolka
Ahoj maminky.
Když už se tu probírá toto téma tak jsem se chtěla na něco zeptat.Můj chlapeček má dneska 1m10d a je plně kojený.Za měsíc od propuštění z porodnice přibral 600g a vyrostl o 4 cm.Pediatr byl dneska spokojený akorát se mu moc nelíbilo že mi poslední dvě noci spinkal od 12 do 7.Že prý ho mám budit na to kojení co vynechává.Tak maminky co myslíte mám ho budit nebo nechat spinkat?
Martina a Tadeášek