Kdy uzraje mandarinka

2.8.20 18:40

Kdy uzraje mandarinka

Ahoj holky, koupila jsem si před cca půl rokem mandarinku. Mám ji krásné obalenou plody, ale nějak nevím, jak poznám, že již jsou zralé a můžu sklízet. Dokážete mi prosím poradit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11206
2.8.20 18:57

Tak jestli jsou oranzove, tak jednu utrhni a zkus, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
2.8.20 19:06

Je u ní nějaký název odrudy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.8.20 19:39

Také máme mandarinku. Trhali jsme když byly plody oranzove a trochu měkké. Citrón je proti nim extra sladký :lol: :lol: Jíst se nedaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15156
2.8.20 19:51

Nikdy. Schválně zkus jednu krásně oranžovou ochutnat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
2.8.20 20:09

Trháme už skoro od začátku, co jsem ji dostala od tchýně k narozeninám :D. Občas nějaký plod sám upadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.20 10:50

Já se právě také bojím, že to bude děsně kyselé… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.20 10:51

@maruš85 bohužel to mě jaksi nenapadlo schovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
3.8.20 12:30

@Zuzka111111 tak jestli to jsou maličký plody, menší než malý mandarinky v obchodě, tak to bude asi kyselý navěky. V tom případě se to totiž jmenuje calamondin a je dobrý do čaje, na vaření, nebo na marmeládu. On to totiž občas někdo prodává právě jako mandarinku, protože ty plody tak vypadají a kůra stejně i voní. Takže po oloupání bych slupku nevyhazovala, ochutnala plod a potom ještě ochutnala slupku a pokud bude slupka celkem dobrá, ale plod kyselejší, než citrón, tak víš, co to máš :nevim: Plod bych utrhla, až bude krásně celý oranžový, některý druhy se dají trhat ještě, když vypadají nedozrále, ale ty zrají až v zimě a pochybuju, že by si měla štěstí na něco takovýho a měla teď už zralý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
10.8.20 14:25

Co vím z Portugalska, tak se prodávané mandarinky dělí na dva základní druhy - tzv. clementiny a tangeriny. Clementiny jsou sladké, mají málo jader, uzrávají dříve a jsou spláclejší. Tangeriny jsou kyselejší, mívají jádra, uzrávají později a u šťopky jsou vystouplé do výšky oproti tangerinám. Ty jsou zralé i lehce nazelenalé, zato clementiny dozrávají nádherně do oranžova..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí