Kdy vázat cibuli?

34
22.7.20 15:59

Kdy vázat cibuli?

Ahoj holky, prosím vás, mám strááášně moc cibule a nevím, jak to uskladnit… :zed: Každý rok rozkládám na bednu a stačí, ale letos je jí příliš a je příliš velká. Všude jsem četla o vázání do copů, ale nechápu prostě, jestli to můžu svázat i čerstvě vytažené ze země?? Pochopila jsem, že až suché, což je mi ale k ničemu… Nemám to teď prostě kde dát. Takže můj dotaz zní:
Když to zapletu do copů řekněme po třech a rozvěsím, uschne mi dobře? Nebude to jen megapráce vedoucí ke zničení úrody? Děkuju moc za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
646
10.8.20 14:31

Co vím, tak na svázání je opravdu lepší nechat cibuli zaschnout v bedně nebo bedničce( případně v pergole, na stole, na záhoně, prostě kdekoliv je místo a svazovat, až když bude nať zaschlá - nemusí to být do copů, klidně stačí do svazku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
10.8.20 14:34

Jen je tu cibuli během schnutí potřeba uklízet před deštěm - neměla by zmoknout, jinak dlouho nevydrží, jak vím od mamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80107
10.8.20 14:37

Nechávala jsem zaschnout a pak vázala. Ale nesmí být úplně přeschlá, to se pak drolí. Klidně jisvaz do svazků třeba po osmi a pověs tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí