Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím tě, buď za to ráda. Dříve nebo později se ti to břicho udělá, to se neboj. A pak to tahat, no… Není to žádný med. Fakt buď ráda, že tě zatím nic neomezuje.
Jinak mě v tom 15tt začalo lehounce být vidět. Do asi 25tt to bylo ok. A pak najednou pupek. Který se neustále zvětšoval…
S prvnim ditetem si jeste tak v 17.-18. tt nebyli znami jisti. Zato s druhym se me ptali uz v 8.tt, jeste jsem tehdy ani nebyla pro potvrzeni na gynde
.
U prvního těhotenství v nějakém pátém měsíci. Ze dne na den. Teď jsem taky v pátém a jde to vidět, ale myslím, že to je kvůli extrémnímu tvrdnutí břicha.
V prvním těhotenství mi břicho začalo růst celkem pozdě, v 6. měsíci jsem vypadala s bídou na třetí. A ještě teď si pamatuji, jak jsem šla týden před termínem porodu na kontrolu, a nějaká žena v čekárně se rozplývala, že teď mě čeká ta lepší polovina těhotenství
. Vůbec nechtěla věřit, že za týden rodím.
Teď jsem 19tt a břicho roste rychleji, nebo mi to tak alespoň připadá. I když jsem před pár dny potkala známou a ta říkala, že by na mě nic nepoznala, kdyby to nevěděla. Takže klid a spíš si užívej, že tě břicho zatím neomezuje.
Viditelně až v 6. měsíci, když jsem chtela, tak jsem to do te doby zakryla ![]()
Sama na sobě jsem to začala pozorovat až tak ve 4. měsíci. Do té doby to bylo spíš jako nafoukly břicho nebo dobře najedená ![]()
Pak ale v 8 a 9 měsíci narostlo do obřích rozměrů ![]()
Ja mela před těhotenstvím hodně dobrou kondičku a pevné břicho. Takze relativně dlouho mi to držely svaly - ptala jsem se na to doktora (taky mi to prislo trochu divny) a potvrdil.
Prsa se mi moc v těhotenství nezvětšila, az po porodu.
Já jsem 26 týden a nikdo z okolí to ještě ani neví není to vůbec poznat a taky je vše v pořádku malý má 800g ale proste není to skoro znát, popsala bych to jako dobře napapaný břicho ![]()
V 6 měsíci se mě ptali jestli jsem fakt těhotná. Do té doby jsme zapla i normální kalhoty.
Teď u druhého asi od 20 TT. Ale zato od té doby roste pomaličku stále a začíná to už v různých směrech omezovat. Buď rada, že máš zatím klid a s druhými se v tomto nesrovnavej. Záleží na spoustě věcí a jen o podobnem typu postavy to není.
Zalezi na pevnosti brisni steny, na brisnich svalech, na zaklonu delohy…u prvniho tehotenstvi jsem v 6. mesici vypadala tak max na 3. mesic
Taky jsem z toho mela depky a rikala si, zda je to normalni..lidi mi neverili a celkove jsem az do konce mela bricho male, kdybych chtela, do 6. mesice to utajim s prehledem
…dcera mela normalne 3,3 kg
U druheho tehotenstvi, se me znama v 7. mesici ptala, zda necekam dvojcata
Takze tak
Nic to nevypovida, oboji je v pohode.
U prvního těhotenství to na mne nebylo vidět skoro až do 7 měsíce
pak už ano, ale celkové jsem měla “menší” břicho. Pamatuju si že na OGTT všechny seděly s pupkem a na mě koukaly co tam dělám ![]()
Jinak před porodem jsem vypadala jako jiné v 7 měsíci, což bylo super. Normálně jsem si zavázala tkaničky, hýbala se bez funění a těhotenské jsem měla jen kalhoty, jinak vše ve stejné velikosti jako před.
A to malá měla 3,5kg ![]()
Mě začalo vylézat břicho asi ve 23 týdnu. Ale bylo to snad ze dne na den. Začala jsem přibírat teda asi hned po otěhotnění 😀Ale já jsem měla vždycky spíš podváhu, tak jsem asi dohnala ten váhový deficit
Do 18tt jsem pracovala ve škole a dospělí nic nepoznali a děti začly mít podezření. Tlustá jsem byla hned.. ![]()
Každé těhotenství je jiné, některým maminkám se břicho začne rýsovat až kolem 20. týdne nebo i později, obzvlášť pokud mají pevné břišní svaly nebo štíhlou postavu. Není to nic neobvyklého a pokud je na ultrazvuku vše v pořádku, není důvod k obavám. Některé maminky dokonce „vyrostou“ až ve třetím trimestru.
Díky všem za uklidnění, je vidět, že to je opravdu různé… navíc jsem včera byla na kontrolním ultrazvuku a vše OK, tak jsem se uklidnila a na velikost břicha jsem se ani neptala ![]()
Jen je zajímavá souvislost, jak tu někdo píšete o břišních svalech ze cvičení - já právě asi před rokem se cvičením sekla a moje břicho je cokoliv jen ne pevné
Tak proto jsem „panikařila“, že vysportovaná nejsem, hubená sice ano, ale čekala jsem, že kor u mě vypoukne fakt hned…
Ahoj holky, jsem šťastně těhotná 15 tt
…ale znervózňuje mě, že jsem stále celkem plochá… na kontrolním ultrazvuku a vše je OK, ale i tak - jedna kolegyně v práci je těhotná podobně, dokonce má i podobný typ postavy (hubená, vysoká) a prostě ta je teď celkově dvojnásobná (hlavně prsa), a břicho má jednoznačně těhotenské, už prý nedopíná kalhoty. Já tam samozřejmě také něco nahmatám + to uvnitř jakoby cítím, když třeba v noci ležím na břiše, ale jelikož už je to druhý trimestr, začali jsme to pomalu ostatním oznamovat, a od všech zasloužilých matek furt jen slýchám, že to na mě není vůbec vidět a že to není možné, že už jsem tak daleko
tak nevím
kdy se vám vypouklo břicho…?