Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V 8tt je prece uplna blbost se ridit rustem HCG, to uz normalni doktor nedela, dulezity je to, co vidi na ultrazvuku a jak se to treba ob den ten nalez meni. HCG v tomhle tydnu uz poroste kazdymu jinak. Ma to smyl na uplnym zacatku, kde by se melo hcg zdvojnasobovat. Ted uz to neroste tak rychle.
nechej si to vysvetlir od nej, co tim sleduje.. ![]()
V tomto týdnu by měl být víc průkazný ultrazvuk. Bylo vidět srdíčko?
Dekuji..doktor me na odběry neposílá, to spis ja. Na kontrole bohužel srdíčko jeste nevidel, rikal, ze to nevypadá dobře ale ze tomu dame jeste dva týdny a bud se rozkrvacim sama nebo přijdu na kontrolu a udělá jeste kontrolní ultrazvuk. Na hcg jsem si chtěla zajít sama, abych viděla, jestli hcg klesá a aspoň se na to připravit..takze to je blbost tam chodit jo?
@Anonymní píše: Více
Ano, to už bych nechodila.
Kdy jsi měla pozitivní test? Na konci 8tt by už srdíčko být mělo dávno. Takže se obávám že to není prosperující.
Je to fakt blbost ta krev, jen bych si vyzadala ultrazvuk driv. ![]()
@Anonymní píše: Více
poprvavdě bych na krev nechodila, já sama byla když mě tam poslal doktor cca v 7týdnu a hcg vzrostlo odost přesto, že plod už neprosperoval. Zde je opravdu lepší dát tomu dva týdný a řídit se dle utz.
HCG nereaguje tak rychle, takže i kdyby to „nebylo dobré“, tak to za hCG teď nepoznáš.
Moc dekuji, tak jsem nakonec nesla
na kontrolu jdu za dva týdny (pokud do te doby nezačnu krvácet). Každopádně jsem rozhodnuta, ze pokud to půjde, tak na revizi nechci a chci počkat, až si tělo poradí samo
V 7.-8. týdnu těhotenství se hladina hCG pohybuje zhruba mezi 7 650 až 229 000 mIU/ml, ale je to individuální. V této fázi už hCG neroste tak rychle jako na začátku—většinou se zdvojnásobí každých 3-4 dny, ale může i růst pomaleji. Pokud bude hladina růst, i když třeba ne dvojnásobně, může být vše v pořádku, důležitý je trend, ne konkrétní číslo.
Dobrý den, nevim, kde jinde se zeptat, tak to zkusim tady. Dnes jdu na krev kvůli hcg (doktorovi se něco nezdálo na utz). Dnes jsem cca 7+5tt, jaká by měla být přibližná hodnota hcg a o kolik by se měla zvýšit do pondělí-středy (jdu na kontrolní odběr) v případě prosperujícího těhotenství? Ty hodnoty na netu jsou různé, spis mě zajímá, dam příklad..kdyz dnes budu mit hodnotu 50000 tak o kolik jednotek by mel za tech nekolik dni hcg hormon vystoupat.. moc dekuji