Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, kvůli nemoci jsem musela vysadit HA, a zároveň mi došlo i poslední platíčko, když jsem si potom chtěla nechat napsat další, doktor měl dovolenou, a za týden jedu na dovolenou já. Poslední cyklus jsem propásla (vzít si pilulku 1. den menstruace), můžu si vzít první pilulku uprostřed cyklu (přelom 2. a 3. týdne)? Otěhotnění se nebojím, máme kondomy, jen bych chtěla posunout menstruaci a netahat si na dovolenou hromady tamponů. Díky za pomoc
no zkus se podívat na příbalový leták - mám pocit, že to u některých typů HA je možný, Jakou HA máš?
Pokud víš, že nejsi těhotná, tak můžeš, ale je to relativně pozdě v cyklu a není jisté, že se ti povede MS odsunout, spíš bych řekla, že ve slabší formě proběhne. Jestli by nebylo lepší, pokud už doktor dorazil, říct si o to pro posun MS, nevím jestli jsou to prášky nebo injekce, ale existuje něco, co se dá použít právě když antikoncepci nebereš. A pak začít normálně 1. den cyklu až po dovolené.
nejlepší by bylo počkat na menses. takhle si ji akorát rozhodíš
Já s injekcí nemám dobré zkušenosti, kdysi jsem si ji zaplatila a menzes jsem dostala přesně druhý den o dovolené, takže zbytečně vyhozený peníze. Těhotná nejsem, rozhozená menstruace mi nevadí, já ji jen chci oddálit, ani sex nepotřebuju provozovat
jen aby ta menstruace nebyla, nebo když už teda, tak o dost slabší, přece jen jediný volno v roce a ještě jsem to takhle nevychytala. I tak děkuju za odpovědi (=
Tak to já zas nemám zkušenosti s tou injekcí… vždy jsem posouvala jen antikoncepcí.
no drzim palec at se ti to podari…ja to jednou provedla a pak krvacela celej mesic nez se to zase srovnalo…takze ze rozhozenej cyklus nevadi bych tak skalopevne netvrdila ![]()
Fakt je, že na to každý reaguje jinak, mě HA třeba nikdy cyklus nerozhodila… a to se mi občas povedli dost šílenosti, s mojí zapomnětlivostí…
A zas jsou lidi, které rozhodí i změna značky.
Tak já teda taky prováděla různý výmysly, semtam jsem nevynechala, občas třeba vynechala na dva měsíce a tak, vím, že by se to nemělo, ale (musím zaklepat) jsem nikdy problém neměla. Uvidím, jestli to zkusím. Každopádně díky za postřehy (=
Ahoj,
antikoncepci bys měla skutečně začít brát 1. den menstruace, jinak si hrozně rozházíš cyklus a nebudeš chráněná, pokud se otěhotnění neobáváš a používáte kondomy, tak bych raději 3 týdny počkala a vzala si to až ten 1. den menstruace .....