Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Orli nevim, každopádně my máme v rodine dlouhý nosy. U neteře která je ve druhé třídě jde vidět že ten nosanek bude mít taky větší.
Příspěvek upraven 11.05.22 v 19:59
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky máme s manželem jak se říká skobu prostě velký čarodějnický nos. Teď se nám narodila dcera nosík má normální. Já ale na fotkách když sem byla malá taky nevím ale kdy vznikl… Máte někdo zkušenost kdy to jde poznat?děkuji vám
Všechny miminka mají malý nos. Pak prostě vyroste jako ostatní kosti.
U syna se teď začal dělat trochu větší nos v 7 letech, doteď měl takový ten dětský knoflík, ale teď to začíná vypadat, že bude mít chobot po tátovi ![]()
Já jednou potkala miminko s orlím nosem už v porodnici
Ale naprostá většina miminek má knoflíčky (je to tak snad od přírody, kdesi jsem četla, že se jim tak líp kojí?). Já mám nos mrňavej a špičku nahoru, děti ho mají po mně a u školáka už vidím, že většině spolužáků se tvarují „dospělé“ nosy. Školkové dítě zatím z kolektivu nevyčnívá.
Nemám velký. Ale orlí trochu jo. To mám po otci. Ani jedno moje dítě takový nos nemá. Tak třeba ani tvé dítě nebude mít. Jsou asi do muže rodiny.
@ugluk jj, je to k vůli kojení, nosem si odtlačuje prs, aby mohlo dýchat.
U nás má taky část rodiny malý měkký široký nos, kořen nahoru i z profilu, i v dospělosti, zepředu jde vidět do nosních dírek. Jakoby se ty kosti vůbec nevytvarovaly a nevyrostly.
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky máme s manželem jak se říká skobu prostě velký čarodějnický nos. Teď se nám narodila dcera nosík má normální. Já ale na fotkách když sem byla malá taky nevím ale kdy vznikl… Máte někdo zkušenost kdy to jde poznat?děkuji vám
moje babička ho prý měla už při narození, její rodina k tomu měla dispozice, naštěstí táta ho neměl a my ho taky nezdědili ![]()
@Anonymní píše:
Stejná situace, jen u nás mám trošku orlíka já, muž nos jak ze žurnálu a tak čekám. Situace aktuálně starší dcera 7 let celá táta takže nos ze žurnálu
Mladší má 4 roky, celá já, nos zatím normální, tak až se to zvrtne, napíšu ![]()
@Pears206 ano, takhle vypadá můj nos… S tím kojením jsem to četla, nicméně princip stejně nepobrala, protože s většíma prsama stejně děti zabořily celý i ten pršinos ![]()
@Mellounowamanzelka moje děti podědily ze vzhledu po tátovi absolutně všecko, jen ten nos mají můj, tak se to dá i namixovat ![]()
V rodině máme tu zkušenost že se orlí nos vytvořil až takzvaně v pubertě
jinak miminka mají v drtivé většině takový ten malinkatý knoflíček ![]()
@ugluk
![]()
No tak starší ta nemá nic po mně a chvála bohu, že ne nos. Mladší jsem nosík ještě prohmátla a nějakej orlík tam bude
časem beztak.
Dobrý den maminky máme s manželem jak se říká skobu prostě velký čarodějnický nos. Teď se nám narodila dcera nosík má normální. Já ale na fotkách když sem byla malá taky nevím ale kdy vznikl… Máte někdo zkušenost kdy to jde poznat?
děkuji vám