Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat kdy asi tak začít chystat vybavicku pro miminko? Jsem 23 tt, pohlaví už taky známé ikdyz je prý možné že se to může změnit. Ale věřím že to zůstane holčička. ![]()
V prvním těhotenství jsem postupně nakupovala, co mi zrovna cvrnklo do nosu, ale jinak jsem začala až kolem 30.tt. Teď, ve druhém těhotenství, to taky moc nehrotím. Chci začít až v létě, rodit mám na podzim.
V prvním těhotenství po 20tt…oblečení jsem teda hodně zdědila…řešila jsem takové ty větší položky jako kočár, postýlka autosedacka tak aby se to finančně rozložilo každý měsíc něco. Finance jsme hodně řešili protože jsme zároveň rekonstruovali bydlení takže peněz nebylo nazbyt…hodně jsem nakupovala na bazarcich…autosedačku jsme kupovali novou…u druhého těhotenství jsem pak asi 2mesice před termínem. poresila jiný kočár (kupovala jsem pro 2 děti) přebrala oblečení a vybrala tam vhodné pro kluka…(První je holka) A nakoupila pár modrých dudliku 😁
Ja kupovala po prvnim screeningu abych vychytavala prubezne slevy a vinted a po kamoskach.
vyplatilo se to nejen financne ale kdyz mi ke konci bylo blbe, mela jsem klid ![]()
Kufřík do porodnice jsem měla sbalený 2 měsíce předem, když jsem nečekaně zakrvácela. Manžel dostal instrukce, kde je potom oblečení pro mimino, co musí přivést do porodnice, plenky, atd.
@Anonymní píše: Více
Do porodnice taky tak. Kdo je pripraven neni prekvapen ![]()
Některé věci jako kočárek, postýlka a i některé věci mám po prvním dítku. Ale chtěla bych koupit něco málo nového a začít se probírat těmi věci po první dceři. Jen nevím kdy asi tak, nejraději bych už teďka měla všechno hotove. ![]()
Do porodnice jsem taky byla sbalena asi měsíc a půl dopředu… jeli jsme na oslavu švagrových 50 narozenin a pořádal to na horach asi 100km od domova takže tam už jel kufr zabalený s námi 😂 jediné co jsem nevychytala tak oblečení na cestu domů…to jsem si říkala že si tam pak ještě hodím na poslední chvíli s nabíječku na telefon…porod jsem měla plánovaným císařem..jenže jsem začala rodit dřív a mimo domov (na novém bytě) a manžel trval.na tom že mě napřed doveze do porodnice a pro věci pak dojede…se bál že to nestihneme
no a praskla mi voda takže věci co jsem měla na sobě jsem měla totálně promáčene…😂 Takže jsem pak při odjezdu čekala asi do 3h odpoledne jen v noční košili až chlap přijede a přiveze mi to obleceni…sestřičky na mě furt ať se obliknu ne, vypravim..nebyly moc šťastný že pro mě přijede chlap až odpoledne..a já že nemám do čeho..nemám oblečení…nemá pro mě kdo jiný přijet (autosedačka atd) vše nachystané ve chlapovo autě se kterým byl samozřejmě v práci…takže prostě smůla..kdyby to řekli večer že mě ráno pustí tak se to dalo ještě zařídit oni to ale řekli až ráno..tak si museli počkat…
Poučena nečekaným prasknutim PV v 35+2 jsem zabaleno měla daleko dříve. Věci jsem nakupovala průběžně po 1. Screeningu. Nic jsme nedostali, takže těch položek bylo dost.
@Vladusxx tohle jsem vychytala u posledního porodu, kdy jsem se sama odvezla. Věci hodila pod postel ( autosedačku, věci na cestu domu ) a pak se i odvezla ( auto stalo x dnů zaparkované o ulici níž, ať nevykrvácím na placeni ). Takže pak v pohodě jsem si to odnesla, odvezla i s minimem. Ale neměla jsem císař, takže třeba autosedačku s 5 kg minimem jsem normálně nesla. Ale fajn bylo, ze jsem nemusela na nikoho čekat ![]()
Hrozně jsme nechtěla řešit takové to “Hele fakt nás pustí už dnes, tak přijeď. Hm, OK. Tak za 3,hmmm tak 4 hodiny. OK).
Pouštěli nas až podle odpoledních výsledku žloutenky 6. den. Původně to vypadalo na 4, pak 5, pak 6 ráno a pak 6 odpoledne. By ten chlap musel být v pozoru doma pořád, což logicky nešlo a práci měl 60 km daleko. Rodila jsem 25 km od baráku, samozrejme na druhou stranu ![]()
@Maruš30 píše: Více
Dcera je prosincová a od konce října jsem měla všechno, včetně zabalené tašky.
Od 6 měsíce jsem začala pozvolna nakupovat. Měla jsem ale opravdu většinu věcí neutrální. Výrok lékaře… ASI… mě teda neuspokojil
@kocourGarfield píše: Více
S tím propouštěním je to nevyspitatelny. Mě propouštěli už v 9 ráno a na dceru jsem čekala skoro do 1.
Já jsem začala nakupovat po druhém screeningu. Dostala jsem oblečky, tam jsem to teda musela těžce proházet (ne nevděčnost, ale ustrihle tlapky apod), abych věděla co dokoupit. Takže jsem dokupovala pár věcí, které se mi líbily a hromady overalu.
U kočárů a sedačky jsem si hlídala ceny a nakonec jsem to vzala s veletržní slevou. Sleva byla opravdová. Teď mám necelé dva měsíce do termínu a chybí mi tři věci, bez kterých se nezblázním, kdyby nebyly. (Přebalovací pult pro mě prostě není alfa a omega) Já jsem považovala za důležité mít doma oblečení a různé mastičky pro mě i pro prcka, hygienu, ať se dáme dohromady. To je a tak jsem v klidu.
Před měsícem jsme začali rekonstruovat, takže zabaleno nemám. Já mu říkám, že musí vydržet, do tohoto prachu prostě nesmí
za tři týdny ještě kuchyně a budeme mít zahnízděno ![]()
@kocourGarfield píše: Více
U nás taky jednak dle žloutenky a jednak jestli přibere. a to už právě den před večer bylo vše ok a vedeli že nás rano pustí…ale mě to řekli až ráno…a pak se rozčilovaly že odejdu až odpoledne…přitom sem je na to upozorňovala že chlap je v práci, které nemůže odejít a že tedy budu muset počkat až v práci skončí… kdyby to večer věděl tak by se to dalo zařídit že by nešel…ale když už do práce dorazil musel odjezdit zakázku…(Jezdil na stavbě se sklapeckou) Jako kdybych měla auto a v něm kocar tak bych se domů taky asi odvezla…došla bych do auta pro kočár, na to cvakla sedačku s miminkem, kufr na kolečkách do druhý ruky a co se nevešlo do kufru (dostala jsem od návštěv nějaké dárky) tak by se nacpali do kočáru…ale neměla sem no…a jak to byl císař tak právě manžel i chtěl být u porodu (u normálního by nebyl že to by prý nedal..ale tohle bylo fik smik a hotovo tak to zvládnul 😁 😂)
@Vladusxx píše: Více
Spolužačku odvezl kamarád a domu jeli autobusem. Partner přijel i s kočárem. Naložili, odjeli.