Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
Dcera 6,5 má šílený vlhký kašel.
Dnes jsem s ní byla u Dr. Poslechově je čistá, krk neboli, bez teplot. Asi před dvěma hodinama jsem ji dala 1/2 Dithiadenu, ale vůbec nezabírá. Spí asi 15 minut a hned se vzbudí dalším záchvatem kašle. Vyvetrala jsem, má víc pod hlavou. Nevíte jestli ji můžu kdyžtak ještě něco dát? Zítra zavolám Dr., ale na tu noc nevím co víc ji dát, aby se prospala, ale hlavně abych ji nepredavkovala.
Děkuji
A ona měla nějakou alergickou reakci? Nebo se ji tím snažíš sedovat, aby lépe spala?
@Kolicek95 Dithiaden se proti dráždivému kašli naprosto běžně používá. On tlumí nejen alergické reakce, ale právě i kašel.
@paja120 děkuji. Ještě se mi nestalo, aby nezabral. Dávám jí ho jen když už to fakt nejde. Už malém zvracela z toho kašle. Teď usnula, tak počkám a uvidíme.
@Kolicek95 neměla alergii, ale na zklidnění toho kašle. Ona nemůže Fenistil, protože po něm má od miminka křeče v žaludku, tak máme od Dr. Ten Dithiaden
Příspěvek upraven 04.11.24 v 22:49
@Katka57 Jak je velká? od 7 let může celý prášek 2-3× denně. Pokud už je jí 6,5 a není to úplné tintítko, tak bych se už celého prášku na noc opravdu nebála.
@paja120 není tintitko, ale dala jsem ji teda jen tu půlku. Tak uvidím jak to půjde a kdyžtak ji dám ještě tu druhou
U nás vždy zabral jedině Levopront, dcera je astmatik a každá viroza končí kašlem. I při hospitalizaci mi byl doporučený jedině ten. Plus hodně pomáhá zvlhčovat vzduch, větrat,… Takže já při těchto stavech dokud se nevědělo že jde o astma dávala dithiaden a levopront aby se dcera aspoň trošku vyspala. Co má astma diagnostikované máme pro tyhle stavy ventolin (ale ten je tuším jen na předpis) a Levopront nejlépe v kapkách
Podařilo se jí usnout a nekasle zatím. Moc děkuju za rychlé rady! Přeji všem hezký zbytek večera 😊
@paja120 píše: Více
já kdybych si vzala 3 Dithiadeny, tak spím 3 dny
Příspěvek upraven 04.11.24 v 23:36
@stinga Jako fakt.
Jinak 3 Dithiadeny si, prosím tě, najednou neber. To by porazilo i v..a.
Ony děti, i když se to na první pohled nezdá, potřebují u spousty léků vyšší dávkování než dospělí. (Když přepočteš miligramy na kg.)
A Dithiaden působí na každého trochu jinak. Někoho totálně položí a někdo ani neví, že si ho vzal.
@paja120 píše: Více
to si nevezmu
já mám k Dithiadenu velký respekt, a pokud nebudu na neschopence, tak už si ho nevezmu nikdy, já jsem ho užila před pár lety, ani už nevím, na jaký problém mi to předepsali, ale druhý den jsem nebyla schopná jet do práce, vše v mlze, bylo to horší než nejhorší kocovina
Příspěvek upraven 04.11.24 v 23:37
@Jana20172024
Předpokládám, že kromě Ventolinu má i jiné inhalační léky.
@Katka57
Na noc určitě celou tabletu a bude spát jako nemluvně. Vyptal bych si Pamycon, pokud je kašel nejvíce v noci, bude tam hrát roli i zadní rýma (post-nasal-drip syndrom, nověji upper respiratory cough syndrom).
Jedna známá si dala Dithiaden ráno, šla nakoupit do města a byla tak unavená, že si sedla na lavičku před kostelem. Jenže místo sednutí bylo za chvíli lehnutí, dokonce lidi zavolali MP, že tam leží nějaká opilá ženská a hlasitě chrápe. ![]()