Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
sháním nový rodinný stan a zaujala mě nabídka kolegyně na koupi velkého dvouložnicového retrostanu, takový ten pláťák se železnou konstrukcí. Nechce za něj moc (1800), proto nad tím uvažuju, jako hlavní výhodu vidím prostor- stan je velký na výšku i pro pohyb uvnitř. Nevýhodou je hlavně velikost a váha balení. Určitě to nemá smysl tahat a stavět na 1-2 noci, takže na „rychlovky“ bych přikoupila jeden malý stan-kopuli pro děti (jeden doma máme, ale všichni tam nevejdeme).
Co myslíte? šly byste do toho a začaly obrážet kempy s plátěnou garsonkou? nebo to dokonce děláte?
Já bych dotoho šla, ted sme byli v kempu a tady tech stanu tam pár bylo.
Mame ho na chalupě a na kemp fakt ne. Je to težké jak… a dnešní stany mají mnohem lepší materiály kvůli větrání apod
Kdybych jezdila stanovat a nemusela resit vahu a skladnost, tak jo, tohle jsou nejlepší stany co se týká pohodlí. V tom malém,,moderním"' bych vyletela z kůže, to je na me moc malý prostor… ![]()
Já jo. Pokud to vozíš autem, tak není o čem…
Vídávám tyhle stany docela často u rybářů a závidím, protože si pamatuju, jak se v něm dobře spalo. Bylo to dobře odvětratelný, nebyla zima… protože to bylo s tou vnitřní ložnicí. No a hlavně ten prostor! Dneska dáš za stan takovéhle velikosti hotovej majlant.
No nevýhoda je váha a je to veliký balení.
@Tichošlápek píše:
Mame ho na chalupě a na kemp fakt ne. Je to težké jak… a dnešní stany mají mnohem lepší materiály kvůli větrání apod
A to jsou jaký materiály? Já koupila rodinný Vango. A za mě zklamání jak z materiálu, tak z odvětrání, i kolíky a šňůry jsou naprd… když víc fouká, tak máme strach, že nám to odletí někam v dál…
@Terapeutka Zajímala bych se, jak a kde to bylo skladovaný… aby to nebylo třeba taky plesnivý…
![]()
My se teď budeme 2 takových stanů zbavovat. Jeden je po mojí rodině a druhý po manželově. Jejich je skoro nový, byli s ním 1×. Přiznávám, že nám je to líto, protože to je proti současným stanům luxus, ale nemáme je kde skladovat, takže jsme koupili 2 malé stany a budeme jezdit s nimi.
Pokud máte velké auto a místo, kde stan uložit, tak bych do toho šla.
Nešel, těžké, nepraktické, nevěřil bych tomu po takové době. Velký rodinný stan se sežene za 5-6tis. takže za mě není důvod…
@Black Cat jsem se musela zeptat brachy
mají outwell montana a když jsme u nich byli, tak super - krásný vzduch, lehký a bytelny - vůbec se to s tím starým nedalo srovnat
@Terapeutka Já ti nevím, mě se ty stany líbí. Ale známý mají starší áčko a táhne jim v něm a teď jsme byly stanovat a oni byli zmrzlí a my vysmátí. A pak taky únava materiálu, aby vám nepromokl.
My máme Colemana pro 5, je vysoký, prostorný a dobře se staví. A máme ten s bytelnější konstrukcí a zabalený váží 20 kg.
@Terapeutka píše:
Zdravím,
sháním nový rodinný stan a zaujala mě nabídka kolegyně na koupi velkého dvouložnicového retrostanu, takový ten pláťák se železnou konstrukcí. Nechce za něj moc (1800), proto nad tím uvažuju, jako hlavní výhodu vidím prostor- stan je velký na výšku i pro pohyb uvnitř. Nevýhodou je hlavně velikost a váha balení. Určitě to nemá smysl tahat a stavět na 1-2 noci, takže na „rychlovky“ bych přikoupila jeden malý stan-kopuli pro děti (jeden doma máme, ale všichni tam nevejdeme).
Co myslíte? šly byste do toho a začaly obrážet kempy s plátěnou garsonkou? nebo to dokonce děláte?
koupili jsme moderní garsonku. Kopule máme na vodu a podobné akce. na letní dovolenou chci taky vysoké strpy, větší prostor, oddělenou přesín, kde se dá v případě deště vegetovat u stolu
U ratra bych se bála jen komplikovaného stavění a že bude protejkat. jinak mi to přijde OK.
@Terapeutka Myslíš ten, jak do něho vždy teklo, když pršelo?
Raději bych koupila pořádný nový.
@Black Cat píše:
Já jo. Pokud to vozíš autem, tak není o čem…
Vídávám tyhle stany docela často u rybářů a závidím, protože si pamatuju, jak se v něm dobře spalo. Bylo to dobře odvětratelný, nebyla zima… protože to bylo s tou vnitřní ložnicí. No a hlavně ten prostor! Dneska dáš za stan takovéhle velikosti hotovej majlant.
No nevýhoda je váha a je to veliký balení.
podle mě tak 6-8 tisíc, značkovej. Decathlon i za 5. ![]()
Oproti 1800 za 30 let starej stan mi to přijde dobrá investice