Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chceme jet na dovolenou do Černé hory. Kde sháníte ubytování? Jaké tam jsou ceny jídla v restauracích, výletů atd? Byli jste spokojeni? Co počasí a moře? Klidně srovnejte i s Chorvatskem. Chceme jet určitě bez cestovky do nějakého apartmánu..zajímá mě všechno.. předem moc děkuji za odpovědi.
Tak třeba v Ulcinj - cena za večeře 5 EUR (a je v tom salát, polévka, hlavní chod, dezert). Jídlo je hodně levné.
Ubytko sháním na last minute na různých webech. Ale krásné je i Sutomore.
@Monali píše:
Dobrý den, chceme jet na dovolenou do Černé hory. Kde sháníte ubytování? Jaké tam jsou ceny jídla v restauracích, výletů atd? Byli jste spokojeni? Co počasí a moře? Klidně srovnejte i s Chorvatskem. Chceme jet určitě bez cestovky do nějakého apartmánu..zajímá mě všechno.. předem moc děkuji za odpovědi.
Já byla s cestovkou koncem září v Sutomore a počasí stále na koupání. Ochutnej určitě jejich pršut a sýr. Slané, ale dobré. Pleskavica z mletého masa taky výborná. Ubytování bylo v apartmánech v zahradě vedle hotelu. Na pláž nám chodili psi, což se někomu nelíbilo, ale byli od zaměstnanců krmeni. Byli jsme se podívat na Kotor a pak v Albánii na Skadarské jezero. Tam už je naplno muslimský svět, v ČH mi to přišlo ještě dost evropské.
@hudečice píše:
Tak třeba v Ulcinj - cena za večeře 5 EUR (a je v tom salát, polévka, hlavní chod, dezert). Jídlo je hodně levné.
Ubytko sháním na last minute na různých webech. Ale krásné je i Sutomore.
Jj, v Sutomore měli dokonce jeden den české pivo, než jim ho jeden zájezd vysosal. Ale krevety tam byly výborné!
Je to sice uz pet let, co jsme tam byli naposledy, tak nevim, jestli ti podam presne info, ale kamarad tam jezdi do ted a tvrdi, ze je to porad stejne.. Byli jsme v Budve, Baru, Sutomore, Ulcinju.. Nam se tam moc libilo, v Ulcinju asi nejvic. Nikdy jsme si nezajistovali ubytko predem, vzdy, kdyz jsme dojeli do nejakeho vetsiho mesta, hned nas „odchytavali“ mistni lide a nabizeli ubytovani. Dva roky za sebou jsme bydleli „na hrade“(viz foto), tam to bylo nadherne. Noc stala 10 Euro pro jednoho, meli jsme apartman pro ctyri. Cisty, prostorny, s balkonem a vyhledem na more, ale je to na skale, takze s malymi detmi to neni idealni, k mori se chodilo asi 200m z kopce. Za tech 10 E na noc se tenkrat dalo ubytovat uplne v pohode, nekde i levneji. Bazeny u hotelu / apartmanu nejsou moc bezne. Jidlo skvele, levne. V obchodech o neco levnejsi nez v CR a v restauracich se pohybovalo menu kolem 8 euro, samotne hlavni jidlo kolem 3-5 euro. Zmrzlina 50 centu, rychle obcerstveni vetsinou za euro. Benzin byl o kousek levnejsi nez v CR. Ja bych jela hned znovu
Jen cesta je dlouha ![]()
A potřebujeme pas nebo stačí občanky? A když jste jeli autem, kudy jste jeli? přes Bosnu nebo radši přes Chorvatsko?
@hudečice mi se třeba v Ulcinj nelíbilo. Je tam krásná pláž, ale hrozný bordel všude a špína.
Jalá bych spíš víc nahoru, jak je Svety Stefan. Výlet doporučuji Kotor určitě, to je krása a plavbu tam. To je nádhera. Černá Hora má krásnou přírodu, ceny celkem slušně, ale mají dost všude bordel.
@Mallorka přesně ten Svatý Stefan, ta oblast mě zaujala, podle fotek nádhera.
Je na internetu nějaký web, kde se dá sehnat ubytko přímo u majitelů bez cestovky?
@Monali jo, my tudy projížděli a takova krasa a bylo mi hrozně lito, ze jsme až v Ulcinj. Ten fakt nedoporučuji. Takový bordel jsem v životě neviděla čistíli jen pláž a zbytek? Radši nevzpomínat a všude zebracky s malými dětmi. Už je to u Albánie a to už bylo špatný. Manžel už teď do Černý Hory kvůli tomu nechce. Ale opravdu jeďte ten Kotor na výlet. Nebudete litovat
@Monali píše:
@Mallorka přesně ten Svatý Stefan, ta oblast mě zaujala, podle fotek nádhera.
Stefan je soukromý a myslím, že se tam obyčejný smrtelník nedostane ![]()
@Russet ano, to je pravda, ale my myslíme to letovisko kolem.
Ahoj, my tam byli je to 5 let zpátky v ulcijnu. Doporučuju, 2 pláže, jedna malá u centra, druha od centra dal, ale veliká písečná pláž, lehátka. Jedeme za týden znovu i se synem. Kvůli ty plazi, jedeme tam. Vstup do moře pozvolný. Ideální pro děti. Ubytování pres booking.com pokud nepotřebujete luxus, ubytování levné. Jídlo taky. My byli spokojeni. Pro nás lepší než Bulharsko a Chorvatsko. Jaký jsou tam ceny ted nevim. Ale určitě to bude levnější než Chorvatsko.
@Deni88 to je dobře, ze se vám tam libilo. My byli v ulcinj na velké pláži a nelíbil se nam všude přítomny bordel, odpadky, vše zborcene
Ahojky, líbí se mi jedno ubytování v Baru, ale museli bychom na pláž chodit přes železniční trať. Nevíte někdo, jak to tam vypadá? Jestli je to bezpečné, nebo se jde přes nějaký přejezd.. Jinak uvítám cokoliv o pláži, okolí, atd ![]()