Se psem do Chorvatska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13.7.17 10:20

Se psem do Chorvatska

Ahoj, chtěla bych se svami poradit. Chystáme se s rodinou na dovolenou do Chorvatska a jelikož nemám u koho nechat pejska a ani ho nikde nechceme nechávat samotný, rozhodli jsme se ho vzít sebou, pro to bych se chtěla zeptat zda má někdo zkusenosti s cestou do Chorvatska se psem.Vim ze pes mám být vybaven mikročipem, pasem a záznamem o očkováni proti vzteklině, tak jestli je to pravda a jak dlouho před si to mám zařídit vše a jak má být pes vybaven podle předpisu i v autě a i pro jeho spokojenost. A jak lidé reagují na psi tam. Máme maličkého yorksirskeho teriéra. Děkuju moc předem za odpověď????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
634
13.7.17 10:31

http://www.cestovanisepsem.cz/…y/chorvatsko
Ještě musíš mít potvrzení o aktuálním zdravotním stavu. Takhle malého psa bych převážela v přepravce, rozhodně ne na volno v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14583
13.7.17 10:33

Ahoj, neznám přesně ty administrativní záležitosti, ale kamarádka tam jezdí se psy pravidelně a je nadšená :) V autě musí být pes zabezpečný proti volnému pohybu, to se dá řešit různě - přepravka, klec, autopás + postroj, kufr oddělený mříží… Ona má pro dva psy udělanou v kufru klec na míru. Ale nic jinýho už tam pak nedáš, oni jezdí jen ve dvou, tak jim to zas tak nevadí a krámy nacpou na zadní sedadla. Se psy nikdy problém neměli, vloni byli s bandou celkem čtyř středně velkých psů a byli spíš za atrakci :mrgreen: Akorát na pláž chodili vždycky trochu mimo, aby mohli psiska pobíhat a plavat a přitom nikoho nerušili, možnosti tam byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
13.7.17 10:44

V každém případě bych si pořídila nějaké dobré pojištění na blbost, do které je možné zahrnout i škody způsobené psem. Nevíš, co všechno se může stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.17 10:50

@Evelyyna Chapu,ale to myslím by nemelo byt potreba. Pejska bych měla porad u sebe a kdyz tak na vodítku, nemam v planu ho nekde samovolně poustet.Ale je pravda, že stat se muze cokoliv.Diky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.17 10:53

Mě se taky spiš jedná o to zda nemají chorvaté problem poustět takhle s pejskem do restaurace, že bych si pořídila toho klokanka nebo prenosnou tasku.Nebo na vylety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
13.7.17 11:07

@vavava2020 Pro takhle malého psa je látková taška ideální, je to jeho místečko a v zásadě ho můžeš vzít kamkoli i bez náhubku a můžeš ho v ní vozit i tím autem.
Pojištění jsme si zařizovali automaticky, protože se Ti může hodit i tady, je potřeba se podívat na podmínky, jaké jsou limity, jestli platí i v zahraničí apod. My ho měli pojištěného v rámci pojištění domácnosti. Samozřejmě Ti nic špatného nepřeju, ale pro ten klid to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
13.7.17 11:09

Klokanku nepořizuj, budou na tebe koukat jak na magora. Radši tašku. A záleží, kam jedete. V Dalmácii mají velmi rezervovaný vztah ke psům, ale malé plemeno ještě zvládnout, velkých se bojí. Na Severu není takový problém, ale rozhodně to není přátelské prostředí jako u nás nebo v Rakousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
13.7.17 11:10
@Evelyyna píše:
http://www.cestovanisepsem.cz/…y/chorvatsko
Ještě musíš mít potvrzení o aktuálním zdravotním stavu. Takhle malého psa bych převážela v přepravce, rozhodně ne na volno v autě.

A kde se to píše? Já jsem nic takového neměla a ani jsem nic k tomu nenašla. Stačilo platné očkování proti vzteklině a mikročip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
13.7.17 11:27

@Janina81 Je to mimo jiné i v tom odkazu a jde o to, že sice můžeš mít ještě půl roku platné očkování proti vzteklině, ale aktuálně může mít nějakou infekci. Zapisuje se to do pasu. Můžou ho po Tobě chtít a taky ne, ale autem do Chorvatska, to je buď přes Rakousko a Slovinsko, nebo Slovensko a Maďarsko, ale pravděpodobnost, že Tě i s pejskem budou někde kontrolovat, je docela vysoká. Jedna prohlídka a razítko od veterináře by mě asi nezabilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
13.7.17 11:50
@Evelyyna píše:
@Janina81 Je to mimo jiné i v tom odkazu a jde o to, že sice můžeš mít ještě půl roku platné očkování proti vzteklině, ale aktuálně může mít nějakou infekci. Zapisuje se to do pasu. Můžou ho po Tobě chtít a taky ne, ale autem do Chorvatska, to je buď přes Rakousko a Slovinsko, nebo Slovensko a Maďarsko, ale pravděpodobnost, že Tě i s pejskem budou někde kontrolovat, je docela vysoká. Jedna prohlídka a razítko od veterináře by mě asi nezabilo :-)

Sorry, ale v tom odkazu to není, to platí jen pro zvířata pokud přepravuješ 5 a více kusů.
Tady se taky nic nepíše:
 http://www.veterinarstvo.hr/default.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
13.7.17 12:02

@Janina81 Sorry, máš pravdu, my ho i tak měli a myslím, že tím fakt nemůžeš nic zkazit. My si takhle fasovali i léky pro případ nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
13.7.17 12:04
@Evelyyna píše:
@Janina81 Sorry, máš pravdu, my ho i tak měli a myslím, že tím fakt nemůžeš nic zkazit. My si takhle fasovali i léky pro případ nouze.

Jo, v pohodě, já jsem tohle vysvětlovala už když jsme žili v Maďarsku, tam nás taky hnali dokonce na veterinární správu.
Ono člověka jeden papír nezabije, zase na druhou stranu, když máš psa očkovanýho a zrovna na veterinu nepotřebuješ, tak ušetříš trochu času a peněz. :-)
My teď lítáme ČR - Kypr se psem a nikdy nikdo její pas vidět nechtěl, oni si možná ani nevšimli, že v tý přepravce je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí