Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem! Zajímá mě, zda máte někdo zkušenost s CK Mundo? Jak vypadají jejich zájezdy?
Neznám a osobně bych cestovala pouze s Eximem, Blue Stylem a Fisherem.
Byli jsme jednou před 13 lety a bylo to takové neorganizované, průvodci nezkušení (jeden z nich měl kvalifikaci, že ovládal jazyk, druhý takovou, že už tam jednou byl), celkový dojem velmi amatérský.
Podruhé před šesti lety jsme dostali reference, že se velmi zlepšili. Tetokrát byli průvodci oba super a kvalifikovaní, ale celková organizace dost tragická. Předem jsem si ověřovala, kolik bude na zájezdu lidí, kde přesně budeme bydlet… na vše jsem dostala odpověď a realita nakonec jiná… ale my jsme většinou turisti na vlastní pěst, tohle jsme volili z hledska destinace a ceny, takže možná i tím jsem ovlivněná, když říkám, že s nima už fakt nikdy nepojedu
Příznivá byla oproti ostatním cestovkám cena.
Je to super „studentská“ cestovka. Nevím, jestli se nikam neposunuli, ale já s nimi jela 4× (Slovinsko, Pobaltí, Zakarpatská Ukrajina, Černá Hora na kole), naposledy tedy před více než pěti lety. Vždycky se sešla super parta, z 90% studenti VŠ nebo pár let po škole.
Sama bych se třeba v těch Julských Alpách nebo na Ukrajině ztratila (špatné značení cest) a určitě nevylezla na Triglav, v té Černé Hoře zase bylo super projíždět si národní park Durmitor na kole „nalehko“ a nechat si vozit věci autobusem.
Pokud nehledáš komfort, tak podle mě dobrá volba.
Prosím anonym - podle zájezdů bych mohla být snadno identifikovatelná a nechci tu propálit svůj nick.
@freeport píše:
Neznám a osobně bych cestovala pouze s Eximem, Blue Stylem a Fisherem.
Tak Mundo pořádá zcela odlišný typ dovolených než výše zmíněné, je to převážně cykloturistika, (vysokohorská) turistika, poznávačky do exotických zemí, spaní pod stanem nebo v hostelech, nikoliv válení u moře a pár fakultativních výletů. V kategorii zájezdů, jaké pořádá Mundo, bych spíš mluvila o cestovkách typu Adventura, Kudrna, Karavela, CK Sen, kteří se na tu outdoorovou turistiku specializují.
@ugluk píše:
Tak Mundo pořádá zcela odlišný typ dovolených než výše zmíněné, je to převážně cykloturistika, (vysokohorská) turistika, poznávačky do exotických zemí, spaní pod stanem nebo v hostelech, nikoliv válení u moře a pár fakultativních výletů. V kategorii zájezdů, jaké pořádá Mundo, bych spíš mluvila o cestovkách typu Adventura, Kudrna, Karavela, CK Sen, kteří se na tu outdoorovou turistiku specializují.
Tak to jsem netušila, ale děkuji za objasnění.:-)
Byla jsem, okruh Švédsko - Norsko. Bylo to super, mám tento typ zájezdů ráda. BOrganizace v pohodě, super parta. Moc se mi to líbilo. Ještě o level výš bych však hodnotila Kudrnu, protože oni i vaří, což je velké plus, pokud teda Mundo už taky nevaří. Byla sem v roce 2012.
Byla jsem s nimi v roce 2014 v Irsku - bus a pěší turistika. A super, nemůžu si stěžovat absolutně na nic, dobrá organizace, dost volného prostoru (když jsem na nějaký výlet nechtěla, řekli mi jen, v kolik mám být zpátky, a šla jsem vlastní cestou), průvodkyně perfektní. Splnilo to moje očekávání ![]()