Černá hora, dovolená, rady atd.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontar
17.12.18 18:04
@Bauerkaa píše:
Ahojky, líbí se mi jedno ubytování v Baru, ale museli bychom na pláž chodit přes železniční trať. Nevíte někdo, jak to tam vypadá? Jestli je to bezpečné, nebo se jde přes nějaký přejezd.. Jinak uvítám cokoliv o pláži, okolí, atd ;-)

Byl jsem v Baru pár dní na jaře a dobrý. Ta železniční trať nevadí, je to jako u nás a je to málo frekventované, protože Bar je konečná a dál už to nejezdí. A také se po ní dá za lacino jet na výlet třeba do Sutumore, nebo tunelem do Podgorici. Pláže kamínkopísčité. Hezké staré město a pevnost.

• Citovat
  • Upravit
562
6.1.19 14:46

@ontar děkuji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.5.19 15:52
@Russet píše:
Já byla s cestovkou koncem září v Sutomore a počasí stále na koupání. Ochutnej určitě jejich pršut a sýr. Slané, ale dobré. Pleskavica z mletého masa taky výborná. Ubytování bylo v apartmánech v zahradě vedle hotelu. Na pláž nám chodili psi, což se někomu nelíbilo, ale byli od zaměstnanců krmeni. Byli jsme se podívat na Kotor a pak v Albánii na Skadarské jezero. Tam už je naplno muslimský svět, v ČH mi to přišlo ještě dost evropské.

Dobrý den, zajímalo by mě, co je v Albánii muslimské??? Byla jsem tam před pár lety a muslima jsem tam nepotkala. Myslím, že je tam víc bezvěrců jak v Čechách. Enver Hodža v roce 1967 povraždil kněze a nechal zbořit kostely a mešity. Vyhlásil ateistický stát. V současné době jsou lidé v Albánii k víře mírně řečeno vlažní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.5.19 21:23
@Mračulda píše:
Dobrý den, zajímalo by mě, co je v Albánii muslimské??? Byla jsem tam před pár lety a muslima jsem tam nepotkala. Myslím, že je tam víc bezvěrců jak v Čechách. Enver Hodža v roce 1967 povraždil kněze a nechal zbořit kostely a mešity. Vyhlásil ateistický stát. V současné době jsou lidé v Albánii k víře mírně řečeno vlažní.

No, neptala jsem se na jejich vyznání, ale mešita byla hned na dohled :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.5.19 21:35
@Russet píše:
No, neptala jsem se na jejich vyznání, ale mešita byla hned na dohled :nevim:
@Russet píše:
No, neptala jsem se na jejich vyznání, ale mešita byla hned na dohled :nevim:
:-) V Lednici na Moravě máme také muslimskou stavbu a nejsme proto " naplno " muslimský stát. Já jen, že jsem po Albánii cestovala a nerozeznala jsem rozdíl mezi Černou Horou. Zajeďte si do Maroka, uvidíte co je naplno muslimský stát. Přeji hezký večer
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.5.19 21:42
@Mračulda píše: :-) V Lednici na Moravě máme také muslimskou stavbu a nejsme proto " naplno " muslimský stát. Já jen, že jsem po Albánii cestovala a nerozeznala jsem rozdíl mezi Černou Horou. Zajeďte si do Maroka, uvidíte co je naplno muslimský stát. Přeji hezký večer

V Maroku jsem byla. V Albánii převažuje muslimské náboženství. Jestli jsi potkala samé „vlažné“ věřící, je možné. Já se o víře v Albánii a ani v Maroku s nikým nebavila. Do mešit tě nepustí a na ulici se maximálně ptali Where are you from? a nabízeli své výrobky nebo jen prostě potřásli rukou. Děti zdravily bonžúr a žebraly peníze. Dostaly bonbony a v horách i pastelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.19 09:23

Dobrý den, oživuju diskuzi. Chtěli jsme jet původně na dovolenou do Itálie, tak nějak si popojíždět autem, užít si hory i koupání u moře a na Gardě, zkusit nějaký zábavný park a aquapark, spát v kempu. Ceny mi ale přijdou šílené (40-45 Euro za noc v kempu asi neustojím), tak jsme si vymysleli, že by mohla být levnější alternativa Černá hora. Byli už jsme v Albánii bez dětí kdysi, ale moc se nám tam nelíbilo, se starší dcerou v Bosně a Hercegovině a tam se nám naopak líbilo strašně moc. Může mi prosím někdo napsat nějaké aktuální ceny v kempech (ideálně pro naší rodinu - dvě malé děti, dva dospělí a velký stan) a aktuální ceny v obchodech? Také budu ráda za nějaké tipy na malá dobrodružství s dětmi v horách (5 a 1,5 roku, starší dcera je celkem zvyklá chodit, osm kilometrů dá, když jí trasa baví).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
10.8.19 09:47

Montenegro je naprosto parádní proti předražené Itálii…ceny asi, jako u nás, něco nižší…krásné koupání je od Ulcinje až po Budvu a výlety do hor nádherný kolem Kotoru…třeba ten výstup zadem na pevnost mně připadal trochu jako Machu Pichu a je to zadara a zpět se dá jít po schodech předem…také kolem Žabljaku je to fajn…vzdálenosti po MN nejsou dlouhé, ale dostat se tam…já teda lítám. Ceny v kempech neznám, využívám ubytka přes Booking a je to tak kolem 8 E/ osobu a den…

• Citovat
  • Upravit
10.8.19 10:11

Moc děkuji, zapisuji si typy na koupání a výlet a budu ráda ještě za nějaké ty ceny kempů, pokud tam byl někdy nedávno i někdo další. Zatím se mi to tedy hodně líbí, už se móc těším na dovolenou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pattybouvier
10.8.19 15:14

@martinastod Ahojky, v Černé Hoře se nám moc líbilo :palec: Byli jsme minulý rok a paráda… He začátku jsem měla strach protože jsme jela jen já s dcerou a synem (manžel nemohl) a zvládli jsme to na jedničku! Příští rok plánujeme jet znovu, co se týče moře- úžasně čisté, akorát se nám stala taková menší nehoda s penězi (nemohla jsem vybrat z bankomatu, jeli jsme do nedalekého města s tím že tam je několik směnáren a nakonec nám nechtěli nikde vyhovět až nám taxikář nabídl za 2000 nějakých 40 euro myslím… hned jsem odmítla ale nakonec se našla dobrá duše a vyměnila nám) takže myslím že jako dovolená super :kytka: Klára

• Citovat
  • Upravit
53
19.8.19 11:15

Ahoj, včera jsme se vrátili z třítýdenní cesty po Montenegru a Albánii se stanem. Dva dospěláci a 8-mi letá. Jsme nadšeni, moc se nám líbilo…Procestovali jsme toho hodně, moře, hory, města…Ceny obecně nižší než u nás- v přímořských letoviskách srovnatelné. Vůbec jsem nevařila 8) Jediné co musel manžel vydýchávat je řidičské umění místních. Obecně v Černé Hoře platí alespoň pravidla o přednosti- v Albánii asi nic nebo „komu se chce, ten jede“ :-)))
Ceny kempů pro 2+1 například :
28 E http://www.mcmcamping.me/cs-cz v Montenegru
20 E https://camping-kranea.com/ v Albánii
V horách většinou 5 E na osobu, za dítě nic nechtěli.
V obou se nám moc líbilo. Jen jsme pak cestou domů byli dost znechuceni atmosférou v Chorvatsku. Nejhnusnější kemp v Baško Polje byl na závěr nejdražší :think:
Obecně máme pocit, že Chorvati už jen natahujou ruku na keš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.8.19 21:42

@mobenka
Naprostý souhlas. My jsme byli s přítelem v Černé Hoře v červenci, byli jsme jak v horách tak u moře. Čím blíž k Albánii tím levněji. Budva už dražší, Sutomore vše za hubičku. Ubytování v horách jezero Plav 13 E za pokoj s koupelnou a WC, vše čisté. Kolašin 12 Euro za pokoj s koupelnou a WC, Sutomore 15 E za pokoj a společné sprchy a WC. A HLAVNĚ- v Černé Hoře nás mají rádi, na rozdíl od Chotvatů a jejich hamižnosti a ze strany policie šikaně. Chorvatsko i přes jejich překrásné pobřeží už NIKDY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí