Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já ti asi moc nepomůžu, protože jsem měla progesteron vždy v normě, takže jsem měla předepsané spíše jako placebo Progesteron Besins 1× denně. Ale i tak ty vedlejší účinky byly masakr. Ne tedy hned, ani do těch 14 dní při neúspěšných pokusech, ale při otěhotnění do 10tt, kdy jsem ho vysazovala: nic se mi nechtělo, energie nula, zácpa jako beton. Den po vysazení byl jako by ze mě někdo sundal těžkou deku. Tak jen abys věděla, že pokud to budeš mít podobně, tak je to z progesteronu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky. Ráda bych se zeptala, jakou jste měly zajištěnou hodnotu progesteronu při KET, jaké jste dostávaly léky (název, kolikrát denně) a hlavně, zda se povedlo těhotenství.
Děkuji moc za vaše zkušenosti
.
Já jsem byla na KET tuto středu, výsledky progesteronu byly až včera. Brala jsem 5 dnů před KET 2× denně Amelgen, od včera mi zvedli dávku na 3× denně + večer injekce Prolutex. Hodnota progesteronu totiž byla 25.68
.
K tomuto léku beru ještě od 1. DC 3× denně Estrofem, 1× denně Prednison a od KET beru večer ještě tabletku Anopyrin.