Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jak jste zvládaly čekání na výsledky po embryotransferu? Máte nějaké tipy, jak se během té doby trochu uklidnit a nemyslet na to každou minutu?
Chodila jsem do práce a na procházky a vůbec si našla jinej program, jak zaměstnat hlavu.
Chodila jsem do práce, je tam toho tolik na práci, že jsem neměla čas se tím zabývat. Je to teda fyzicky nenáročná práce.
Musíš zaměstnat hlavu něčím jiným. Když jsem po transferu měla neschopenku, tak jsem chodila hodně na procházky, starala se o zahrádku, četla a tak. Neschopenku jsem měla kvůli psychicky velmi náročné práci.
Teď až půjdeme do dalšího IVF, tak plánuju po transferu normálně chodit do práce, jsem v jiném zaměstnání a už nemám tak šílené stresy.
Měla jsem doma 2,5 letou dceru. Takže běžné dny a návštěva kamarádek.
Trochu víc jsem se šetřila první den po transferu.
Čekání po embryotransferu bylo těžké, ale na klinice mi poradili zaměřit se na něco, co mě baví – třeba čtení, seriály nebo malý projekt. Pomáhalo mi připomínat si, že už mám vše hotové a teď je to mimo mé ruce. Důležité je najít klid a dělat si radost drobnostmi. A v práci se nestresovat, ta práce se dožene potom ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.