Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ber. Při normálním IVF, pokud by se léky vynechaly, těhotenství je schopné to zvládnout. Při KETu jsou ty léky absolutně nezbytné, takže i kdyby existovala zcela zanedbatelná šance, že z toho něcomůže být (ač s tebou souhlasím, že ta šance je mizivá), tak ji definitivně nepohřbít, dokud není stoprocentn jasno. Co já si pamatuji z dob své snahy, při KETu se léky nevysazovaly až do výsledků krevního testu.
Desátý den jsem začala krvácet, po telefonátu do CARu mi bylo řečeno, že se to může stát i přes léky. V hlavě jsem to vzdala, ale léky jsem brala dál. Za další týden jsem koukala na dvě čárky na těhotenským testu. Dcera má deset let. Stát se může všechno, určitě ber léky dál. Držím palce.
Presne tak, tim ze budes brat leky zbytečně nic nepokazis, ale jejich bysazenim bys mohla.
Nestalo, ale léky bych určitě bez porady s lékaři nevysazovala.
Jo a měla jsem z kliniky číslo, kam jsem mohla kvůli čemukoli volat i o víkendu. V tomto případě bych se nestyděla ho využít.
Děkuji holky, taky doufám že když ty léky budu brát minimálně do zítra večer a v pondělí ráno to vyřeším s CAR, tak se snad nic nestane. Jen je ta menstruace asi násilím držená těmi léky a už se snaží jít pryč i přes ně, a břicho už bolí jak při MS.
Paní. Norrisová - oni tam byli dnes do 11, ale mě se ta krev spustila po obědě tak jsem to prošvihla :/
@Anonymní píše: Více
Aha, já právě dostala číslo a mohla jsem volat úplně kdykoli a poradit se. Přeji hodně štěstí. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, jsem dnes 10. den po KET (5 denní embryo), test je negativní a vypadá to, že se mi spouští menstruace i přes léky (estrofem a gynprodyl). Je mi jasný že je to v háji, ale stalo se to někomu? Pokračovali jste v lécich až do krevního testu? Díky víkendu teď musím počkat do pondělka abych se domluvila v CARu. A nevím zda ty léky dál brát pokud se spustí menstruace
Pokud má někdo zkušenost budu vděčná.