Gennet IVF, jaké metody připlatit? Rožníčková?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.4.25 09:32

Gennet IVF, jaké metody připlatit? Rožníčková?

Ahoj, čeká nás první IVF. Docházíme k Mudr. Rožníčkové, byli jsme s ní doposud spokojení, ale včera jsem si tu přečetla nějaké recenze a trochu mě to znervóznilo.
Docházíme k ní od října, udělala nám veškerá vyšetření - hormonální profil, AMH, spermiogram, imunologie, genetika, hyfosy atd. Máme za sebou první IUI, ale moc tomu nedáváme a čekám na měsíčky, abychom mohli přejít k IVF. Snažíme se o miminko rok a půl.

Byla nám doporučena ICSI, prodloužená kultivace. Dále máme nahlasit zda si budeme přát monitoring embryí, MFSS (třídění spermií) a embryoglue. PGT nám bylo řečeno, že vzhledem k našemu věku (30 let) a rodinné anamnéze není potřeba. Co byste k tomu ještě dali? Dali jste si rovnou všechno? Nebo zatím jen základ a pak přidali další metody.

Co se týká recenzí na paní Rožníčkovou, snažím se si z toho nic zatím nedělat, věřím, že většinou ti, co s ní problém neměli nebo úspěšně otěhotněli recenze nepíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
29.4.25 09:49

Rozhodně PICSI a Macs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
29.4.25 10:02

ICSI a prodlouženou kultivaci rozhodně. Jak je na tom partner se spermiogramem? Pokud je v normě, tak to MFSS je spíš pro váš dobrý pocit, ale pokud je spermio slabší, tak bych si za MFSS rozhodně připlatila. Pokud jste ještě neměli dělaný spermiogram s fragmentací DNA, tak bych si ještě zaplatila ten, i na první pohled ukázkové spermie totiž můžou být nositelem poškozené DNA. Pokud by tam byla odchylka od normy, tak potom MFSS a kratší abstinence, aby bylo co nejvíce nepoškozených spermií.
Co se týče permanentního monitoringu, tak to je takové dost na hraně. Jako je fajn si za to připlatit, pokud máš těch embryí víc, je to k nim šetrnější a je hezky vidět jak se které vyvíjí. Nutné to ale není a nemyslím si že bys měla horší výsledek, pokud si za to nepřiplatíš. Takže tohle je fakt na vaší finanční situaci.
O embryoglue toho bylo napsáno už spousta, někdo to doporučuje, někdo zase říká že je to spíš placebo. Já ho u prvního transferu neměla a nechytlo se a u druhého ano a to se sice chytlo, ale hned zase pustilo, takže z toho bylo akorát velmi brzké biochmeko (sotva vyfotitelný duch na testu, který po 3 dnech zmizel), které pak bylo potvrzené i z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.25 10:22

@Gracetheworld děkuji za názor. Před necelým rokem když byl manžel na spermiogramu, měl vše v normě, nyní při IUI měl střevní potíže, ale dokázal vzorek odebrat, každopádně měl spermiogram horší co se týká pohyblivosti spermií - nevím, jestli to může být zapříčiněno tím, že mu nebylo dobře a abstinenci jsme měli 5 dní. Lepší je tedy před IVF kratší abstinence? V tom případě, ale nebude mít zas tak velké množství. Nevím, co je lepší pro IVF, zda množství nebo tedy ta kvalita?
Dále mu byla dělána imunologie spermií a ta byla také v pořádku. Morfologii měl vždy v normě, proto nám fragmentace spermií doporučena nebyla, ani o ní doktorka nemluvila, tak nevím?

jinak jak řikáš embryoglue a monitoring nevím..

Nakonec jsi tedy otěhotněla, nebo stále čekáš? Případně po kolikátém pokusu/IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
29.4.25 10:38

@Čekatelka_julca Spermiogram se v čase umí dost podstatně měnit, takže to že před rokem byl spermiogram v normě nemusí už platit. Střevní problémy na spermiogram až takový vliv nemají, co je ale hodně ovlivňuje jsou teploty a antibiotika. Po braní antibiotik je třeba počítat se 3 měsíci, než se spermiogram zase srovná. Pokud manžel chodí do sauny/páry, nebo si rád dá horkou vanu, tak to má na spermie taky hodně nepříznivý vliv.

Co se týče abstinence, tak ideál je tak 3 dny, když je to déle, tak je sice větší množství, ale trpí kvalita (morfologie a pohyblivost). Na IVF, zejména pokud budete mít ICSI, tak tam je mnohem důležitější kvalita, než kvantita. Oni z toho celkového počtu miliónů spermií stejně potřebují jen tolik, kolik ty budeš mít vajíček. Metodou MFSS rozhodně nic nezkazíte. Pokud máte omezený rozpočet, tak bych raději volila MFSS než třeba to embryoglue.
Co se týče té fragmentace DNA, tak to sleduji na zahraničních fórech. Hodně se tam mluví o tom, že pokud je tam problém, tak je dobré nedodržet doporučených 2-5 dní abstinence, ale abstinovat třeba jenom 1 den, že je spermií sice méně, ale menší % z nich má problém v té fragmentaci.

Jinak já mám za sebou 2 cykly IVF a bohužel stále miminko nemáme. Teď jsem v procesu hubnutí, protože chci využít 1 IVF cyklus zdarma v rámci klinické studie. Kvalifikuju se tam vším kromě BMI, tak se s tím snažím něco dělat abych do pár měsíců mohla na 3. IVF. Hlavní problém je ve spermiogramu, ale díky PCOS ani kvalita mých vajíček není kdo ví co, u obou předchozích pokusů nám do 5 dne vždy došlo jen 1 ebryo, a to jsem měla 15 a 10 zralých vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.25 13:24

@Gracetheworld omezený rozpočet nemáme, ale nechci zas zbytečně dávat peníze do něčeho, co není moc účinné..MFSS dáme asi určitě, jen teda nevím ten monitoring a to embryoglue..jestli to teď zkusit všechno a na ket už třeba embryoglue nedat nebo to vůbec nedávat

v gennetu mi Rožníčková řikala, že u nich konkrétně mají statistiku že embryoglue pomůže +5-7%, ale nevím, jestli to neříká jen tak, vim, že na něj jsou hodně rozporuplný názroy, monitoring si nepamatuji už co řikala, ale také by ho dala, že zvyšuje šanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.