Ketoza strava

Anonymní
19.10.20 07:47

ketoza strava

Je niekto v ketoze?
aké to ma pre vás výhody?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6051
19.10.20 07:56

Nemáš hlad, žádné divné stavy, není chuť vyžrat lednici a zaplacnout se sladkým..

Ale jíme základní suroviny a jednou, max dvakrát denně. Hodně čerstvé bio zeleniny (v chuti je hrozný rozdíl) a k tomu vejce, maso, ryby, sýr, ořechy…

Manžel si takhle snížil tlak bez použití prášku. No a samozřejmě bonus zhubnul přes 30 kilo… já přes 15.

Zkoušela jsem i Ketodiet a zhubla jsem (a nepribrala zpět), ale ty věčné pocity hladu byly děsné. Tohle je mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922
19.10.20 08:05

@Modesta ale ketóza je stav, který vzniká při ketodietě. Jen je rozdíl, že ketóza je jak při ketodietě, tak při nízkosacharidové stravě apod. prostě vždy, když se místo sacharidů spalují tuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
19.10.20 08:12

@Cenarius
Jenže při nízkosacharidové dietě, což třeba právě ketodiet je, se nezbavíš pocitu hladu. A musíš to držet vůlí. Protože tělo spálí sacharidy, co mu dáš, a pak začne volat po dalších a ty dostaneš hlad. A teprve potom, až když nic nedostane, tělo začne pálit tuky. To mi za to nestojí.

I v zelenině a mase je určitý podíl sacharidů. Hlavně třeba v červené zelenině. Ale pořád do sebe dostaneš méně sacharidů, než při nízkosacharidové dietě. A to sebou právě nese i snížený pocit hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
19.10.20 08:18

@Modesta ketoze je ketoza. Rozdil u Ketodiet je, ze pokud jis ty jejich jidla, tak do sebe cpes umela sladidla a prijimas mene kalorii a proto hubnes rychjeli.
Jinak efekt hubnuti je stejny, po spaleni sacharidu ve svalech, zacne telo vyuzivat jako energii tuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
19.10.20 08:20

A jinak i v ketoze se da pribrat. Pokud budes jist hodne tuku ve strave, tak sice v ketoze budes, ale nebudes mit kaloricky deficit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.20 08:20

Simi ty si v ketoze?

• Citovat
  • Upravit
5074
19.10.20 08:23
@Anonymní píše:
Simi ty si v ketoze?

Ted ne, ale drive ano. Jak s vyrobky nejake firmy, tak i sama s normalni stravou.
Hodne mi vyhovujr, ze se opravdu hubnou tuky a jde to videt na objemu.
Dulezite je doplnovat nejaky multivitamin/multiminral, draslik a proti zacpe horcik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
19.10.20 08:33

@Simmcaa

Jasně že se dá přibrat. Jíš tuky :) proto se musíš hlavně zaplacnout zeleninou a s tuky opatrně

To množství sacharidů při nízkosacharidové dietě mi prostě nevyhovuje. Protože jsem čas od času dostala chuť dát si po jídle susenku… A to je špatně. U keto se mi nic takového nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
19.10.20 08:41

@Modesta ale my se bavime o nizkosacharidovych dietach kdy jsi v ketoze, ostatni asi zakladatelku nezajimaji.
Low carb treba o 100 gr je neco uplne jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
19.10.20 08:55

@Simmcaa

Pak je možné, že se rozchazime pouze v představě nízkosacharidové diety. Protože běžně se 100g denně doporučuje právě při nízkosacharidové dietě. Ona I zelenina má sacharidy. Takže za mě 40 - 50g denně je při kile zeleniny, mase a sýru ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
19.10.20 09:04
@Modesta píše:
@SimmcaaPak je možné, že se rozchazime pouze v představě nízkosacharidové diety. Protože běžně se 100g denně doporučuje právě při nízkosacharidové dietě. Ona I zelenina má sacharidy. Takže za mě 40 - 50g denně je při kile zeleniny, mase a sýru ok.

Jj. Ony ty Prodietixy a Ketodiet apod. jedou taky do 50 gr a je tam i zelenina.
Takze jen mensi nedorozumeni.
Jak rikam, keto z normalni stravy je lepsi, hubne se pomaleji, ale bcas tam hrozi, ze je moc velky prijem bilkovin a i kalorii. Je dobre si zapisovat do Kalorickych tabulek. Keto z prasku/ hotovek/pytliku je snadne, je ale nezdrave, ze je tam plno sladidel, ale zase je vse presne odpocitano a hubne se rychleji, i tady se muze povolena zelenina (seznam maji na internetu) a financne je dost draha. U tech hotovych ketodiet je dulezite projit postupne omezenim pytlicku az na normalni stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16281
19.10.20 09:08
@Modesta píše:
@SimmcaaPak je možné, že se rozchazime pouze v představě nízkosacharidové diety. Protože běžně se 100g denně doporučuje právě při nízkosacharidové dietě. Ona I zelenina má sacharidy. Takže za mě 40 - 50g denně je při kile zeleniny, mase a sýru ok.

Zakladatelka se ptá na ketózu, tedy stav, kdy tělo přeplo ze spalování sacharidů na spalování tuků. Někdo tohoto stavu dosáhne při 50g sacharidů denně, někdo při 20-30g sacharidů denně, každý má to spalování nastavené jinak. Stejně tak někdo se do ketózy dostane až po 2-3 dnech, a někomu stačí se vyspat nebo jít proběhnout a už tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.20 09:08

A ked chcem ketozu stravou
mám 162 a 44 kg cca
ale nebol by to velky sok to tej pohánke a šaláte

• Citovat
  • Upravit
6051
19.10.20 09:21

@zrcadlo
Samozřejmě. Bavíme se tady o ketoze celou dobu. Samozřejmě že záleží na spoustě faktorech. Na denním příjmu, jestli člověk sportuje a kolik spálí… Ale nejsem poradna a pokud tohle zakladatelku zajímá (což jsem neměla ten pocit), tak ať se domluví s poradcem a píše si co snědla a jak se hýbala. Spolu s vyšetřením to bude vědět poměrně přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová