Kibi již od 3.měsíce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
140
12.9.12 08:58

Kibi již od 3.měsíce?

Chtěla bych se zeptat proč je uváděný věk pro nošení KIBI až od 4 měsíců? Nevíte zda je to kvůli tomu, že mimi ještě třeba pořádně nedrží hlavičku nebo je ještě nějaký jiný důvod? Chtěla bych si kibi pořídit. Mám 3měsíční holčičku, která již celkem obstojně hlavičku drží. Občas jí klimbne ale dle videa na KIBI.CZ jsem se dozvěděla, že „kapucka“ se dá složit do zádové opěrky a tím vytvoří oporu pro zátylek.
Mám raději opravdu počkat do těch 4 měsíců nebo mohu kibi začít používat již dříve?
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16247
12.9.12 09:05

Mám Kibi doma…

Podle mě je to spíš kvůli velikosti dítěte. Nemá žádnou vložku, dá se zmenšit, ale asi ne zastak, aby se tam vešlo prťavé novorozeně. Myslím v oblasti nožiček a zadečku. Prostě to podsazení. Pokud je malá větší, tak bych se toho nebála, kdyžtak holt ten měsíc počkáte, až velikostně doroste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.9.12 09:13

Určitě je to kvůli šířce nosítka mezi nožičkami, některá ergonomická nosítka mají různé typy novorozeneckých vložek, díky kterým se to tam zmenší, ale Kibi ho to nemá. Nicméně pokud se chystáš koupit, tak bych klidně koupila hned, však ti dítko doroste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
12.9.12 09:21

Malá je poměrně dost dlouhá a nijak drobná mi taky nepřijde takže to vyzkoušíme, kdyžtak tedy nějaký čas ještě „přečkáme“ v šátku :-).malá si na něj tak zvykla, že do kočáru moc nechce.tak chci pořídit něco jednoduššího na manipulaci než šátek…hlavně pro přítele, kterému vázání moc nejde :-).díky za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
12.9.12 10:48

Je to kvůli tomu, že nemá žádnou novorozeneckou zmenšovací vložku, jako například Manduca, ale to už jsi se asi dozvěděla že? :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
25.6.15 22:23

Holky neleží někomu doma Kibi? Rada koupím, nejlíp starorůžové, fialové nebo modré květy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.15 11:31

Kibi má nastavitelnou šířku látky mezi nožičkami, ale i to nejmenší nastavení je hodně široké, nejdříve od 4 měsíců.
Manduca, nebo třeba Ergo mají novorozeneckou vložku, takže se v nich dá nosit dříve.
Je ale třeba říct, že dítěti tento typ nosítek stejně nejlépe vyhovuje až od těch cca 4 měsíců, kdz už trochu drží hlavičku a mají pevnější tělíčko. Pro menší děti je lepší šátek, nebo šátkové nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí