Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Milé mamky,
prosím poraďte.
Vlastním nosítko značky Liliputi a budu jej půjčovat sestře pro její mimčo. Má psa a bude jej muset občas vyvenčit i později večer a nechce nechávat malého samotného doma. Napadlo mne, že by jej mohla dát do nosítka, ale to je potřeba asi nějaké vložky, že? Nevadí to třeba na nožičky? I když určitě ho nebude nosit dlouho..ca do 10 - 15 minut než se pejsek proběhne a vyvenčí…
Nechám se ráda poučit a budu ráda za jakékoliv postřehy a nápady…
Když by nejhůř tak může vzít malého v přenosné tašce, ale na nastávající zimu to je náročné kvůli oblékání, pokaždé pracně oblékat a vyslékat. V nosítku by mělo stačit lehce přiobléci a bude ještě částečně pod bundou od maminky.
Pokud miminko uz drzi samo hlavicku tak to neni problem… nedrzi-li ji jeste samo a stabilne, tak potrebuje novorozeneckou vlozku… mame podobne nositko (Ergobaby) a novorozeneckou vlozku jsme pouzivali prvni dva mesice…
Já mám pocit, že zrovna liliputi pro ergonosítko novorozeneckou vložku nemá. A tak do 4měsíců bude na dítě moc velké
Teoreticky by se dítě mohlo nacpat v novorozenecké vložce z erga, aspoň si to myslím, jde o podobný typ nosítka.
Případně na první měsíce pořídit něco jiného - pokud bude mít mimčo v pořádku kyčle, tak třeba haipa daipa vak a nosit v kolíbce. Případně šátek - ten se přizpůsobí každému rozměru, asi spíš elastický, může nosit jak v kolíbce tak vertikálu.
Mame liliputi a novorozence bych do nej nedavala
Co vim, tak ani vlozky se k nemu neprodavaji.
Resila bych to vakem, meli jsme haipa daipa a nez dcera dorostla do nositka tak slouzil idealne ![]()