Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tak pokud jim jednou dům chce nechat, tak proč tu naše Princess tvrdí, že on spekuluje na úkor děti? ![]()
A jak souvisí Kindergeld s alimenty? To je přídavek na děti za to, že pracuji v Německu a jsem součástí jejich systému.
V podstatě se tato částka tvého budoucího exmanžela netýká.
Držím palce a nenech se odrbat. Vždyť on si z tebe chce udělat pasivní příjem, je vtipnej ![]()
@Setere
on do baraku nechce, barak prodat nechce ( to se ale muze kdykoliv zmenit), ale nejradeji by me neplatil nic. Dal vyzivne, ale zaroven chce ode me vybrat vic penez, tak aby byl po zaplaceni vyzivneho jeste v plusu.
@Setere píše: Více
Pokud po jejich matce chce, aby mu platila nájem 15000/25000 plus 13000 energie, tak to rozhodně není postoj někoho, kdo odešel od rodiny a má zájem, aby se ten rozchod dětí co nejméně dotknul třeba tím, že zůstanou nějakou dobu ve známém prostředí, když sám tam bydlet nechce.
Nebo snad vybrat od matky víc, než zaplatí na alimentech není spekulace na úkor dětí a jejich životní úrovně?
@princess.consuela píše: Více
To, že se máma odstěhuje tak otec za snížení úrovně nemůže. To, že nechce ona tohle platit, za to on taky nemůže. Je úsměvné, když má žena odrbat chlapa, tak jak se hojně podporuje, ať ho odrbe, protože si to zaslouží, ale když chce chlap vydělat na ženě, tak je ha.jzl
a nevím, zda je „shodná“ životní úroveň, když ona má 60 + 20 chce alimenty a 7000kinder na každého. To je 94 tisíc a on má mít 40? (po odečtení alimentů)
Evidentně ti nedochází, že i kdyby to tak bylo, ona z těch peněz zajišťuje i dvě děti, nejen sebe jako ten chudák, kterému po odečtění alimentů dle tabulek zbyde 45000.
Takže máš naprostou pravdu, opravdu se nedá hovořit o shodné životní úrovni 1:3
.
@Setere ten chlap to má jen pro sebe. Matka z toho živí tři lidi. Dva pubertální kluky. To jsou nejvyšší náklady, co kdy máš.
Tak to vyděl třema a kdo má víc?
Kolik ten otec potřebuje nového oblečení, boty, školních pomůcek, sportovního vybavení, výletů ze školou, táborů,…a to nemluvím o tom, že by děti sportovaly nebo hraly na hudební nástroj na výkonnostní úrovni.
Tak alimenty se vyčíslí podle příjmů a podle nákladů dětí ( počítají se i kroužky).
Ale jak jsem tu jednou už psala tak alimenty mají být půlka nákladů na dítě ( ne všechno, protože je tu druhý rodič).
Takže nevím jestli by teda 10 000 na jednoho dostala. X2 tj náklady na dítě 20k asi nikdo snad nemá. Pravda že by se do toho zapocetlo i nájemné, takže on by si tím nájemným vlastně mohl zvednout švy alimenty ![]()
Já mám 5000 na dítě na dohodu(12+10) tak bych čekala max 7000 na větší
Ale určitě se to chce odstěhovat, uleví se ti i že zmenis prostředí
@Setere
pockej, ja mam 60000 s Kindergeldem. Odstehoval se on, ne ja. A nikdo ho odrbat nechce. Chci si energie platit sama a a dva roky neplatit zadny najem. Zili jsme spolu 17 let, kdy jsem mu davala veskere penize na nasi spolecnou domacnost. Z toho bylo vzdy hrazeno vse, vcetne domu a zahrady. Manzel mi nechce dat vubec nic, chce abych odesla s taskou a detmi. A nebo doplacela jemu zivotni standart, po tom co on odesel od nas. Moje volba to nebyla, ja ho chtela. Tak si nemyslim, ze jsem v pozici, kdy bych ho chtela odrbat. Najemne dva roky nechci platit v ramci naseho vyporadani, nemusel by si na nase vyporadani brat zadny uver nic, nasetreno nema. I takle jsem na nej myslela. Za naseho manzelstvi jsme odkoupili polovinu domu, patri mi tedy 1/4, toho sem se take v ramci dohody chtela vzdat, at to mame vyresene… neplatit dva roky najem, kvuli detem, aby zustali ve svem prostedi… Mas tedy pocit, ze ho chci odrbat? Me staci kdyz mi zaplati vyzivne a necha nas dva roky v klidu zit. On sdili domacnoust se svou novou, maji dva prijmy… ja jsem ta, ktera je na vse sama. Nemuzu mit finance na mesic tak tak.. potrebuji si tvorit zasoby… hodne projezdim, to souvisi s autem, opravy, gumy, vymeny oleje atd. deti chteji na dovolenou a pod. jde mi jen o zachovani toho, na co byli zvykly.
Takže někde za 40 let? Ale no tak…i kdyby to myslel vážně…
Chce někde v pudelkově po matce svých dětí platit 38 tisíc nájem ( 25 + 13 energie), za takovou částku si matka může vzít hypo a mít svůj dům. Že teď řekl, že dům bude jednou děti, to nic neznamená, může si ještě s dalšíma ženskýma udělat dalších šest děti. Takže děti z prvního vrhu budou mít stejně prdlajs.
@LunaP pocita se tedy do nakladu na dite i najemne? Rozumim tomu dobre?
@lísteček píše: Více
Podle toho co píšeš, jsi k němu vstřícná a chceš se dohodnout, viz to vypořádání s 1/4 domu.
Spočítal si to hodně dobře.
@lísteček tak to, že dojíždís za prací takhle daleko a auto se opotřebovava je jasné, nicméně pokud to chce dotáhnout k igelitce a ahoj, tak pak to chápu. A s chutí do něj.
![]()
@meluzinka
prave… ja chtela vse urychlit, at se dohodneme a muzeme v klidu kazdej zit sve vlastni zivoty. Kdyz jsem mu rekla, ze se chci rozvest a hned tak mi rekl, proc to tak hrotim… podle me si chtel nechat zadni vratka, ale to mu nevyslo, tak kolem sebe kope