Kindergeld a výživné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7727
21.1.25 07:50
@lísteček píše: Více

a 13tis to už je trošku moc nee? Pokud ti auto nepapá 10litru. To je masakrt ty vaše výdaje… nájem, a jezdit do práce 160km… chápu 80 tam a 80 zpět? To se ti vyplatí? i časově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:52

@Lucy75
ja samozrejme nemuzu platit 28 000 za bydleni, plus dalsi me sporeni, telefon, internet doma, televize apod… Takza ano, zvazuji ze si najdu podnajem, kde budu platit mnohem mene. Jenze kvuli detem to je vazne tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
21.1.25 07:52

já bych se odtud odstěhovala
nepatří ti tam ani klika od dveří, nevycházíte spolu, takže už vidím, jak se podílí na nějaké havárii či opravě
a sorry jako, ale 15+13 litrů na maloměstě, a výhledově 25+13 - to je finanční sebevražda, když přičteš náklady na dojíždění (13), tak ti zbude tak akorát almužna na jídlo pro vás tři… za to vás ani neuživíš přece… počítej!
jako chceš být vážně existenčně závislá na jeho penězích na výživné? co když je některý měsíc nepošle??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:53

@KKK85
no nejsi daleko od pravdy, mam benzin a ze pres 9,5. Jezdim brzy rano 80km a odpoledne zpet, Doma jsem v 16 h, takze to je pro me idealni kvuli detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7727
21.1.25 07:54

takže ty budeš jemu platit ted 28tis a pozdějí 38tis? Si dělá pán srandu, neee? Bych se zbalila a šla do bytu.
28tis nájem, 13tis cestovné… už jsi na 41tis. (za chvíli 51tis). A kde máš nějaký mobil, pojistky, škola dětem, oprava auta, oblečení, obutí, jídlo, drogerií… máš plat 60tis, kindergelt je 6000 na jedno, neee? takže 72tis a alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37106
21.1.25 07:56

Dokud jste manželé tak bych mu žádný nájem neplatila a hledala si urychleně jiné bydlení.
13 tis za energie, to má nějakou nezateplenou haciendu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:58

@Lucy75
on posilat bude, toho se nebojim. I kdyz ja ho ted vubec nepoznavam, je to uplne jiny clovek nez ten ktere jsem si brala. Ja uz hledam nove bydleni, tohle neni vazne schudne. Muj plan byl tedy, ze do ukonceni zakladniho vzdelani mladsiho ( srpen 2027) mu nebudu platit najemne, energie si budu hradit samozrejme sama. Nechtela sem proste jen detem menit jejich prostredi a to on taky nechce. Odesel v dubnu, zatim neplatim nic a on me taky od dubna nedal zadne vyzivne ( protoze nam plati ty energie). Pak kdyz budou kluci na stredni skole, budou muset na intr, u nas zadna stredni skola neni, chtela sem se odstehovat, protoze si myslim, ze je potom jedno kam jedou deti na vikend domu. Jestli k nemu nebo za mnou, treba do jineho mesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 08:00
@JancaS84 píše: Více

loni jsem ji z nasich spolecnych penez zateplily…zila jsem tam 17 let, celou dobu jsem mu vzdy davala celou moji vyplatu na ucet… dnes mi rika, ze nemam narok na nic, ze vse je jeho. Zatim mu taky nic neplatim a dokud nerozhodne soud ani platit nebudu. On mi taky celou dobu nedal na kluky ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 08:01

@JancaS84
topime plynem, pak elektrina a voda no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37106
21.1.25 08:06

Tak to si vezmi opravdu dobrého právníka. Určitě máš nárok na nějaké peníze co jsi do toho domu dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 08:09
@JancaS84 píše: Více

my to s pravnikem vazne zkousime cestou dohody, proto i ten muj navrh, ze nebudu 2,5 roku platit najem.Pak bych se stejne chtela odstehovat. Jenze ex o tom nechce ani slyset, asi je jeho nova partnerka narocna nebo ja to nechapu. Pokud se nedomluvime, budeme muset opravdu k soudu a to bych vazne nechtela. Ale kdyz bude nejhur :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
21.1.25 08:12

Najdi si dobrého právníka. Ex tě chce pěkně odrbat. Nebuď hloupá a nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 08:14

@kavenka
ja vim :,( mela jsem proste jen pocit, ze nechci delat zle a vyresit vse v k klidu, ale s nim to vazne nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
21.1.25 08:14

Klidně bych šla k soudu. A co? Ex je pěkně vyčuranej, ten na to spoléhá, že to vzdáš a k soudu nepůjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 08:16

@kavenka
to mi presne rika moje sestra, ze me chce zahnat jen do kouta. Vi jak na me. Dobre, seberu veskerou odvahu a nenecham se. On si jde tvrde za svym a ja porad couvam jak husa dozadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna