Kindergeld a výživné

1045
21.1.25 07:13

Kindergeld a vyzivne

Ahoj,

s manzelem se rozvadime a mame dva syny ( 14,12 let), nemuzeme se samozrejme dohodnout na nicem. Chtela jsem se zeptat, jestli tu nema nekdo aktualni zkusenosti?

me otazky :
1. pobiram v nemecku Kindergled na deti, muze to on zohlednovat ve vysi vyzivnem? Tim, ze ho pobiram, muzu dostavat min?

2. Bere se v potaz i muj vydelek vy vypoctu na vyzivnem?

3. Manzel se hned nastehoval k milence, a sdili tedy spolecnou domacnost, bere se v potaz i jeji prijem nebo se to vse pocita pouze z jeho platu?

4. zanikne mu narok na slevu na deti, kdyz budou v moji peci? I kdyz pracuju v nemecku?

Manzel pobira 65 000,– cisteho, kolik by mohlo byt adekvatni vyzivne?

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25507
21.1.25 07:26

Pokud by děti byly ve tvé péči, tak ze 65čistého vycházejí na takto staré děti podle doporučení a kalkulaček celkem cca 20 tisíc
 https://www.vasevyzivne.cz/kalkulacka/#…

ALE to je jen hrubě orientační, navíc není zcela jasné, že budou kluci u tebe (a nebude třeba střídavky - pokud by si o ni děti na ospodu řekly/ - navíc ty pracuješ v Německu a chceš je do péče - to jezdíš denně domů? nebo jsou tam s tebou??

pokud jde o příjem domácnosti otce, soud obvykle zajímají jeho kompletní majetkové poměry, takže jak jeho příjem, tak majetek celkově, tak celkový příjem domácnosti, kolikrát se tu právě nextky vztekají, že soud při řízení o výživném vyzval právě i k doložení jejich příjmů - nemusí to tak být ale vždycky…

slevu na dani za děti uplatňuje pečující rodič, u střídavky napůl
pokud by byly svěřeny do výchovy tobě, o tento bonus otec přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:28

My jsme domluveny, ze deti budou v moji peci. Pracuji sice v nemecku, ale denne dojizdim,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
21.1.25 07:29
@lísteček píše: Více

Peníze ti asi nechybí. Takže doporučuji zaplatit si nějakou chytrou hlavu, než se dohadovat ve stylu jedna paní povídala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:30

Ja jsem prave koukala na kalkukalcky a vychazelo mi to na tech 20 000, on chce platit 13000, protoze pobiram kindergeld. Nevim jak toto funguje v praxi, jestli soud bere tabulkove vyzivne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:32
@Vada píše: Více

Ja jsem si pravnika musela najit, hledame porad cestu dohody, kde ale neustale delam ustupky ja. Proto jsem chtela vedet, jak to vazne funguje v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25507
21.1.25 07:32

@lísteček jak který soudce, ale rámcově obvykle ano, tvůj příjem zohlední samozřejmě také.. i rozsah péče otce - příp. zda se podílí jinak, např. platí dětem spoření apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
21.1.25 07:33

a tvůj příjem je jaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:39
@Lucy75 píše: Více

ano plati detem sporeni, kazdemu 1000, 550 telefon. Kdyz jsem mu nabizela, ze se na techto nakladech muzeme podilet, nesouhlasil. Kluky si bere tak dva vikendy v mesici. Do skoly jim nezaplati nic, sem tam jim neco koupi, ale to aby mel asi uctenku, ze klukum neco koupil. Ale zepta se me treba co zrovna potrebuji. Takze to je takove na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:41

@KKK85

ja taky neberu malo, 60 000,– ale chce po me 15 000,– najemne ( zatim, nez mladsi dokonci zakladku, pak to bude 25 000) a energie cini 13000,–, dalsich 13 000 projezdim mesicne do prace, mam to 160km denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:44

Dokud jsme byli spolu, meli jsme se vazne dobre. A on se chce mit minimalne stejne tak, ne-li lepe. Oni maji dva prijmy, ja jsem sama. Jeho milenka ma tedy taky v peci 9.ti leteho chlapce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
21.1.25 07:48

počkej v čem to žijete že stojí nájem 25+13? Jako za bydlení 38tis???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25507
21.1.25 07:48

pokud zůstane zachováno to spoření 2tis. měsíčně + telefony, tak mu to soud odečte…

jinak nevím, kde bydlíte, ale nevyšlo by tě líp jít někam blíž k práci do bytu?
(kvůli času, nákladům a dojíždění) než mu výhledově platit 25tisíc nájem? to je děsná darda… to tam máte saunu a vířivky a bazén a topíte na 25, že máte na ergiích dalších 13litrů? masakr…

kluci chtějí asi zůstat v tom domě a ve své škole, že…
to se ti, holka, tvá životní úroveň propadne napůlku, no…
myslím, že to bydlení do budoucna neuplatíš…

Příspěvek upraven 21.01.25 v 07:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37039
21.1.25 07:49

Slevu na děti nebude mít nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
21.1.25 07:50

@KKK85

zijeme v jeho dome. Prej se ptal v realitni kancelari a tam mu rekli ze adekvatni vyse najemneho je 25000,– on je tak laskav a chce pouze 15 000,– zijeme v malem meste na 14 000 obyvatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna