Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
15 mg / kg / den rozděleně do 2 denních dávek (po 12 hodinách):
7,5 mg / kg / dávku… 18kg dítě dostane v 1 dávce 135 mg klaritromycinu
objem suspenze Klacid 250 mg / 5 ml odpovídající dávce 135 mg klaritromycinu = 2,7 ml (dejte 3 ml)
Na jakou dg. jste tato ATB dostali?
@Doctus diky, horni cesty dychaci, dusici kasel ( nepomohli tusiny, stoptusiny, robitusiny) a teplota ktera nespadla pod paralenem ani 4ty den.
My ho teď měli a dávkování jsem nestudovala, protože nám doktorka rovnou napsala, že máme dávat 2,7 ml/dávku po 12h. Jenže syn má jen 9 kg, tak jste mě teď vyděsily
. Každopádně už jsme ho dobrali a syn je ok.
@pomme
Nebyl to „slabší“ Klacid 125 mg / 5 ml nebo Fromilid 125 mg / 5 ml? ![]()
@Doctus byl to určitě Klacid, ale jeho koncentraci nevím, tak snad to byl ten slabší. Netušila jsem že dělají různé koncentrace. Ale díky, hned se mi trochu ulevilo.
My ho teď zrovna taky berem, máme 125 mg, váha 17,5 kg ( 5 let) a bereme 5,4 ml po 12 h. Ale je to síla, nemohu to do ní vůbec dostat. Již 2× mi to i vyzvracela. ![]()
@smutná máma píše:
My ho teď zrovna taky berem, máme 125 mg, váha 17,5 kg ( 5 let) a bereme 5,4 ml po 12 h. Ale je to síla, nemohu to do ní vůbec dostat. Již 2× mi to i vyzvracela.
Syn ho taky špatně snášel…dávala jsem mu na zapití trochu čaje s cukrem nebo malinko coly
U nas sym 7 let pohoda, pry to chutna jak broskev nebo co, dcera 5 let uvidíme, dneska poprve v zivote, tak jsem zvedava
Zdravím. Prosím vás může se ten sirup/suspenze skladovat od 6 °C? Nevim jesti to není málo.
v přívalovém letáků jsem nic nenašla. Díky
@ArumLily0 píše:
Zdravím. Prosím vás může se ten sirup/suspenze skladovat od 6 °C? Nevim jesti to není málo.v přívalovém letáků jsem nic nenašla. Díky
v poho, prostě v lednici, no problémo
Dobrý den
Syn dostal Klacid 250mg po 12 hod. 5 ml…váží 25kg. Je to v pohodě? Mě se to zdá nějak moc…prvně mi nedošlo, že má 250mg…
@ArumLily0
U ATB raději více jak méně. Dávka je o sice něco vyšší (místo téměř 4 ml má 5 ml), ale méně bych nedával.
@Doctus začal brát včera večer, bere po 12 hod. Dostal průjem, už byl 7×…🤦 Volala jsem mudr máme ještě počkat…předtím je měl a problém nebyl. Dostal ho na angínu
Dobrý den, nevíte jaké je davkovani pro 18kg dítě? To jejich vypočítáni podle návodu moc nechápu.