Klasická díla - co vás láká?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jedine co, tak mám rada klasické ceske pohádky.
Jinak ale třeba Babička mě nudí, pohádky od Andersena deprimujou, básně nesnáším a tudíž nečtu a na romantiku preferuji moderní filmy, ne romány😃
@Miuska1 píše:
Ahoj!
Jsem studentkou pedagogické fakulty a máme úkol - nějak kreativně a zajímavě zpracovat díla autorů 19. století. Byla dána země a počet autorů. Celkem 30.😀 Měli jsme si to sami vyhledat, sami sestavit… No, nebudu dělat omáčky, není to podstatné.😀 Spíš mě tak pro odlehčení zajímá:
- Jaká díla máte přečtená a jak se vám líbila?
- Je tady nějaké dílo, které neznáte (o kterém slyšíte poprvé) a které by vás na první dobrou zaujalo a četly byste ho?
3)Láká vás nějaké z nich už delší dobu?😀
Moc se na ně těším!😍
Budu ráda za vaše názory. Je to spíš taková diskuze na odlehčení.😀 Budu to číst, něco už mám, něco mi zbývá a tak mě zajímají vaše názory…😀 Je to u mě aktuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
Jedine co, tak mám rada klasické ceske pohádky.Jinak ale třeba Babička mě nudí, pohádky od Andersena deprimujou, básně nesnáším a tudíž nečtu a na romantiku preferuji moderní filmy, ne romány😃
Netflix, Disney plus atd? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miuska1 píše:
Ahoj!
Jsem studentkou pedagogické fakulty a máme úkol - nějak kreativně a zajímavě zpracovat díla autorů 19. století. Byla dána země a počet autorů. Celkem 30.😀 Měli jsme si to sami vyhledat, sami sestavit… No, nebudu dělat omáčky, není to podstatné.😀 Spíš mě tak pro odlehčení zajímá:
- Jaká díla máte přečtená a jak se vám líbila?
- Je tady nějaké dílo, které neznáte (o kterém slyšíte poprvé) a které by vás na první dobrou zaujalo a četly byste ho?
Moc se na ně těším!😍
Budu ráda za vaše názory. Je to spíš taková diskuze na odlehčení.😀 Budu to číst, něco už mám, něco mi zbývá a tak mě zajímají vaše názory…😀 Je to u mě aktuální.
Klasiky miluji..ok pani Bovaryova, Wilde, Bronteova, Anderson, jinak mam radeji od Poa Jama a kyvadlo, Zola je skvely..top Zabijak, ruska dila miluje segra, ted je nadsena z Vojny a miru. Precetla i Zlocin a trest taky pry dobre. Z nasich miluju Babicku. Pohadky od Erbena. Klasika Švejk ale mam rada i Jiraska Stare povesti ceske. Super je i Klosterrman
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. Oprav si chyby, ověř si u všech, jestli je máš správně napsané.
2. Chtělo by to zapracovat na grafice. Tohle bych brala jako výtvor žáka ZŠ, určitě bych s tím nevylezla jako budoucí učitelka. Jestli to děláš v Canvě, na FB je fajn skupina, kde se můžeš hodně přiučit a inspirovat, odkaz můžu poslat do zpráv.
Omlouvám se za rady trochu mimo, ale nejde jen o obsah, jde i o formu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše:
Klasiky miluji..ok pani Bovaryova, Wilde, Bronteova, Anderson, jinak mam radeji od Poa Jama a kyvadlo, Zola je skvely..top Zabijak, ruska dila miluje segra, ted je nadsena z Vojny a miru. Precetla i Zlocin a trest taky pry dobre. Z nasich miluju Babicku. Pohadky od Erbena. Klasika Švejk ale mam rada i Jiraska Stare povesti ceske. Super je i Klosterrman
Ano, souhlasím s tím, že Zola je super, mám od něj přečteno hodně, nejoblíbenější mám Zabiják a Nana, ale i jiné jsou fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Jana Eyrova, to jasně, četla jsem vícekrát, to je klasika, lehčí četba. Paní Bovaryovou jsem taky četla vícekrát, mám moc ráda, je to zajímavé i z hlediska života v té době, tady jsou poměrně dobře popsány i běžné lékařské metody té doby, klasicky se třeba bral heroin a tak. Fakt zajímavé. No a Poe, četla jsem všechny povídky, některé jsou fakt síla, nedoporučuju číst v noci, pak jsem se bála jít na WC. Jinak od autorů, co tam máš, jsem četla většinou jiné tituly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Četla jsem hodně ty francouzské a anglické autory - Balzaca asi skoro celou Lidskou komedii, Maupassanta asi taky, Bronteovou, Austenovou, E. A. Poea… To byly moje oblíbené knížky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!
Moc se na ně těším!😍